bebeklerin dis temizligiii

E

EU2

Ziyaretçi
kizlar bebislerin incileri nerdeyse hepsinin cikti bizimkiler cok cabuk büyüyor yarin dis fircasi alicam bebise discime sordum dis macunu kullanmayin dedi
disleri gelmeden öncede meyva püreleri verdigim zamanda sormustum dis eti temizligini nasil yapiyim diye parmaginizla gecin demisti

parmaga gecirilen plastik seffaf dis fircalari var onlardan kullanmistim büyük oglumda simdi tekrar alicam
aksamlari yatarken sadece emzirip su yada papatya cayi veriyorum
dis etine masaj yapicak sekilde fircaliyorum

sizler hangi dis fircasini kullaniyorsunuz hangilerini öneriyorsunuz gamyoncuiremsu​

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende parmağa geçirilenden almayı düşünüyorum bir yerde görmüştüm çok hoşuma gitmişti.

aaa ben bu konuda hiçbişey bilmiyorum :kedi: bebişlerindemi diş temizliği oluyo bizde daha diş yokkkk çıksın başlarız gamyoncuiremsu

bizim doktorumuz katı gıdalardan sonra biraz su içirin dedi,onun dışında temizliğe şimdilik gerek duymadı.

bende discime sordum tatlim cocuk doktoruna sormadim

Süt dişleri normal dişlere oranla daha çok organik madde içerirler, bu nedenle çürümeye daha yatkınlardır, daha kolay ve hızlı çürürler.

Çocuklar, çürüğün erken döneminde görülebilen soğuk sıcak hassasiyeti ve hafif ağrı gibi sinyalleri zamanında yorumlayamazlar. Olayı ancak dayanılamayacak kadar ağrı olmasında fark ederler ki bu durumda çok geç kalınmış olabilir.

Çocuklar ağız bakımına yetişkinler kadar dikkat edemezler. Çocuğun el becerisi, merakı ve ebeveynin tutumu diş fırçalama alışkanlığını belirler.

Özellikle annelerin sıklıkla yaptığı bir hata da emzik ya da biberonu şeker, reçel vb. gibi gıdalara batırarak çocuklara vermeleri veya uyku aralarında şekerli süt, meyve suyu gibi gıdalara alıştırmalarıdır. Böylece beslenme düzensizliğinden dolayı dişler çürümeye yatkın hale gelir.

ben dis konusunda cok hassasim bir bucuk yasinda basladim büyük oglumu her 3 ayda bir disciye götürmeye.. kontrole ilerde disciden korkmasin diye .... suanda 4 yasinda cok istekli gidiyor disciye hic korkmuyor yerimseniben

ne güel ben hayatımda bir kere gittim oda çekti dişimi bi daha aman aman dişçi denildiğinde bile içim ürperiyo cani kadın hiç acımadı valla...:eek:klava:

ne güel ben hayatımda bir kere gittim oda çekti dişimi bi daha aman aman dişçi denildiğinde bile içim ürperiyo cani kadın hiç acımadı valla...:eek:klava:

:eek:klava: :eek:klava: :eek:klava: evet ya cok aciyor bazenleri kücüklügümde bir disim gitti benim..... suclusu annem dikkat etmediler dis sagligima cikicak demislerdi cikmadi o dis kötükedihüso
oyüzden ben daha dikkatliyim cocuklarimin dislerine
sizin incilerinizde gelir tatlim yakinda cok seker görünüyorlar kissss gülerken opuyorumnanaktan

yaaaaa emirin daha dişi çıkmadı ne zaman çıkacak çıksın artık.

aynen dilek bizimde çıkmadı 4. ayından beri doktor çıkıcak artık çıkıcak artık diyo 7 bitti eee artık çıkar herhalde çıksın istiyorum ama emerken nası olucak aklım hayalim ermiyo diş yokken bile ısırıyo kereta
o diş temizleme aparatındanda bendede var ben onu damaklarını kaşımak içinde kullandım bi kaç kere

:eek:klava: :eek:klava: :eek:klava: evet ya cok aciyor bazenleri kücüklügümde bir disim gitti benim..... suclusu annem dikkat etmediler dis sagligima cikicak demislerdi cikmadi o dis kötükedihüso
oyüzden ben daha dikkatliyim cocuklarimin dislerine
sizin incilerinizde gelir tatlim yakinda cok seker görünüyorlar kissss gülerken opuyorumnanaktan

evet yaaa artık büyüdük çıksa bizim dişlerimizde..

biizm 2. dişimiz cıktı..hakakten ya nasıl temzilicez bu dişleri..bizimkısı agzınıda acmıyor cok degerlı ya boncuk kadar dişi var zaten..:))))

biizm 2. dişimiz cıktı..hakakten ya nasıl temzilicez bu dişleri..bizimkısı agzınıda acmıyor cok degerlı ya boncuk kadar dişi var zaten..:))))

incileriniz hayirli olsun cnm armaga takilanlar cok güzel plastik cok rahat temizleniyor :hulya:

benim oğlumun da dişleri çıkmadı henüz. 3 aylıktan beri salyası kesilmedi ama diş miş yok daha. çıksaydı zaten hemen yazardım buraya topik açardım zemuszemus

ya bu bahsettiğiniz parmağa geçirilen fırçalar nerde satılıyor, ben ilk kez duydum, kullananınız var mı?

kızler bende yeni duydum parmaga takılanı nerede satılıyor acaba?

ben sevi bebenin setini almıştım,tırnak makası,tarak,derece falan olan,onun içinde vardı. sanırım ayrı olarakta satılıyordur

valla arkadaslar bu parmaga takıla n fırcalardan bulundugum yerde bırkac yere sordum eczanelerde olmak uzere kımse bılmıyor yahuu

X