• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklerimizin Günlüğü.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
bebeklerimizin yada çocuklarımızın günlüğü neden olmasın...
o gün ,onlarla neler yaşadınız...
çok mu sevindiniz...:sm_cool:
çok mu üzüldünüz....:çok üzgünüm:
çok mu şaşırdınız...:1shok:
neler yaşadınız,ya da size neler yaşattılar....
burada paylaşmak istermisiniz...
buyrun o zaman....
sevgiyle kalın...

merhaba kıslar
yüksek müsadenizle ben kızımla ilk günümüzü anlatmak istiyorum...

sabahın 6 sıydı suyum geldiğinde. birden çok hızlı. hemen toparlanıp indik 5 kat aşağı. asansörümüz yok... hastaneye varana kadar okuduğum duaları bir ben bilirim. hastaneye vardığımızda yukarı çıkardılar doğuma hemen. muayeneye aldılar dedim sen napıyorsun hemşireye muayene ediyorum dedi cavur.. dedim sezeran olacak. nerden biliyorsun bebek ters dedim. rahat bırak kendini. gelde kendin rahat bırak... uyuz kız sinir olmuştum kalkıp dövesim geldi ama nasıl kalkayım. odaya aldılar sezeryana hazırladılar. bu arada eşim kayboldu. sedyeye aldılar ameliyathanenin kapısında görümcem durun dedi eşi gelcek. ağlamaya başladım sebebini bilmeyerek.. eşimi görünce salya sümük koydum gari.. alnımdan öptü beni... beni içeriye alan adam korkma dedi ilk bebeğin galiba. benimle konuşması rahatlattı baya. hazırladılar beni doktorum girdi içeri nasılsın dedi gerginim dedim. hazır mıyız dedi evet dediler. dedim durun ben daha uyanığım...
acıdan ağlıyordum anne acıyor diye ağlıyordum. dediler drydeniss bak kızın geldi uyan artık.. göremiyordum sesin geldiği tarafa yüzümü çevirdim burnumu emmeye çalışıyordu. birde yumurta sarısı gibi bir koku... anne bu yumurta gibi kokuyor...annem güldü saçmalama kızım.. ağlıyor minik kelebek.. dalmışım. uyandığımda sol tarafımdaydı ağlama sesi kafamı çevirdim tekrar ağlamaya başladım göremiyorum göremiyorum... narkoz etkisini hala kaybetmemişti. bu arada kızımı emzirmeye çalışıyorlardı yine dalmışım. uyandığımda mama yemişti kelemek kan şekeri düşük olduğu için beni emmek zor geldi sonraları çok uğraştık... kendime gelince kucağıma alınca bastırdım göğsüme kokusunu içime çektim. işte kızım sağ salim kucağımdaydı. onu kucağıma aldığım ilk günü gözlerimin önünde çok çirkindi. dedim bu kimseye benzemiyor.. ve yumurta gibi kokan o kokusu hala burnumda.
biraz doğum hikayesi gibi oldu ama yinede paylaşmak istedim. sonuçta bu bebeğimle ilk günümüz ilk tanışmamız...

ahh bende hala o günü unutamıyorum doktora normal yapamayacağımı sezeryan istediğimi söylemeye gittim rutin kontroldü oda beni ikna etmeye falan çalışıyor sonra ultrasonda baktı suyum iyice azalmış seni zaten doğuma almamız gerekiyor demezmi ogünde peygamberimizin doğum günü yani mevlid kandiliydi çok mutlu oldum tabi çok heyecandım, inanamıyordum bebeğimi kucağıma alabilecektim isminide o gün kararlaştırabildik ne kadar güzel bir duyguydu ya şimdi hatırlarken gözlerim doluyor hala elam.. ilk göz ağrım, hayatımıza hoşgeldin meleğim.. seni çok seviyorum anneciğim hep yanımda olman dileğiyle....

Sevgili arkadaşım çok güzel bir başlık öncelikle teşekkür ederim..
İnanın annelik ve çocuk ile ilgili ne okusam ne görsem ne bilsem kalbim aşktan merhametten zangır zangır titreyeduruyor...
Öylesine derin bir sevda ki öyle eşsiz bir bağ ki..Milyonlarca defa gerçekleştiği halde her anneye her bebege ve her babaya has;müthiş özel bir duygu..YA RABBİM defalarca kez hamdolsun bu son derece güzel duyguları bizlere tattırdığın için..
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum;ne kadar içten nasıl da sıcacık...Rabbim meleklerimizi bağışlasın inşaallah cenneten geldikleri gibi saf kokularıyla masumiyetleriyle büyüsünler hayırlı evlat olsunlar..
Gecenın bu vakti içim dolar hep yazmaya okumaya okudukca yazdıkca da düşünmeye dalarım;sabah olmak üzere;tevafuken de bu topikle karşılaştım;bir iki kelime yazmadan kapatadım;yüreğime dokundu çünkü...:_)
Benim minik insanım;çirkin ördeğim sürprizle geldi bize..Evliliğimdeki ve hayatımdaki sürprizler gibi;hamile olduğumu öğrenmem ve doğumum gibi hepsi sürpriz oldu...Henüz evliliği düşünmediğim bir dönemde;üniversiteden yeni çıktığım bir zamanda;Rabbim ruh eşimi çıkardı karşıma ve dualarımızda olduğu gibi dünyamızda da buluşturdu..Onun güzelliğini tadarken;bir ay sonra garip şeyler hissetmeye başladım kendimde;baş dönmesi bulantı gibi semptomlar belirdi ve sıklaştı malum bilirsiniz;ben de çok iyi bildiğim halde aklıma hiç gelmemişti içimde bir can taşıdığım;biricik eşimin de yanında çoğalmaya başlayınca öğrendik ki KARTOPUMUZ büyüyor içimde...Daha karnımdayken konuşurduk her gece pıtışımızla;anlatırdık o da tekmeleriyle cevap verirdi..Ne kadar tuhaf ve tatlı bir duyguydu o öyle;içinde sanki ahtopot var;her yandan tekme yiyorsun ve gıdıklanıyorsun ALLAHIN mucızesi;*
Soylenecek o kadar cok sey var ki;susmıcam yine galiba;* Kısaca doğumuma geleyim;Aşkabatta doğum yaptım;çok farklı bir ortamda,rus doktorlar kontrolunde;kızımız doğduğu an;kendimden geçtim o nimetle bugün 10 ayını bitirmek üzere olan kızımıza baktıkça hala şükrediyoruz hala büyüleniyoruz DOĞUM olayına.

Insallah vaktım oldugunda olmez sag kalırsak sıra bızde degılse sık sık ugramayı dılerım buraya;gunlugumuzu aşkımızı hüznümüzü yaramazlıklarımızı muzipliklerimizi gelişimlerimizi paylaşmak isteriz burada..Kızım Miya Ceylin ile..
Bugün o kadar şirindi ki SU kelimesini telafuz etmeye başladı kendince;DUü Duü diyor inceck ifadeyle;* hüüüüüppp yapıyor bir de ;) Fotograflarını ve başka çocuklar gördü mü Beyybi diyor ve başlıyor kahkahaya...Yaramazlık konusundaysa tam bir afet;* tatlı afet...Masanın üzerine hopluyor çekirge gibi iki hamleyle ve şeker kavanozların deviriyor birkaç gündür;bir de yeni geliştirdiği mimikleri var aman ALLAHIM nerden öğreniyor bunları;-) Gözlerini kırpıyor şirinlik yapıyor;dudaklarını büzüyor;burnumu sıkınca biiip bip yaptım dün ona bugü sabah bizi öyle uyandırdı burnumuzu sıkıp biiiib biibb diye diye model alma yetisi son derece gelişmiş oluyor bebişler o yüzden arkadaşlar bu dönemlerden itibaren her zaman bebeklerimiz çocukarımız için sözlerimize hallerimize çok dikkat etmeliyiz çünkü onlara en büyük örnekleriz..çocuk yetiştirmek bir nimettir;cennetin anahtarıdır,gerçekten ANNE olabilmek BABA olabilmek bunların hakkını verebilmek lazım...
Rabbim herkese nasip etsin;bu dünyamızı her saatimizi her saniyemizi cennete dönüştüren yavrularımıza sımsıkı sarılalım inşalllah..Doya doya duya duya kalpten söyleyelim ANNEYİZ BİZ ANNEYİM BEN..Ne mutlu bizlere...
Tekrar teşekkürler umarım çiçeklerimizle şenlenir buralar...Hayırlı sabahlar..

Bugün erkenden uyandım:ecrin_bebek:..Nedense canım yaramazlık yapmak istedi;uykum kaçtı:emir_bebek:...Baktım babam ve annem uyuyorlar yatağımdan ne yapıp edip aşağı indim ve doooğru yanlarına gittim;babamın kıvır kıvır bonus saçları var onları çekmeye kopartmaya bayılıyorum;kahkalara boguluyorum bunu yaparken...Bazen de burnunu ısırıyorum o kadar hosuma gıdıyor kı...Babişim de uyanıp benımle oynamaya baslıyor benım ıcın uydurdugu bır sarkı var Şişkoo Patates Mİyaa Şarkısıkaydirigubbakcemile3...Her zaman onu soyluyor herkes de guluyor cok eglenıyor su buyuklerı bazen anlamıyorum ama yıne de cok keyıflı vakıt gecırıyorum ;* Babamın bana aşık oldugundan emınım sanırım annemı cok kıskanıyorum bazen;dıkkatı uzerıme cekmek ıcın alamet planlarım oluyor..Annecıgımı de cok sevıyorum en cok da benı gıdıklamasını opup koklamasını..Aksam komsu amcamlara gıttık yemeege..cokacimcoookBır muddet uslu durduktan sonra masaya tırmandım sandalyeden ugrasamam oyle kasık masık...Ellerımı daldırdım hepsıne yumuk yumuk sonra da Duuu duu DEDIM hemen bana DUu verdıler..(su) Bırcok sozcugu bılıyorum artık...Komsu annem komsu teyzem sureklı asagı ınıp benı almak ıstıyorlar cok sevıyorlar onlar yenı evlendı o yuzden bebıslerı yok ama annemler dua edıyor hep..ınsallah olur da bana arkadas gelır..Burada sureklı hedıye verıyorlar bana.sositososito..Ablalar abıler teyzeler amcalar hep sıyah renklı bızse peynır rengınde..O yuzden nereye gıtsek kucaklarına almak ıstıyorlar benı fotografımı cekıyorlar cıkolata oyuncak verıyorlar ama annemler henuz cıkolata yememe musade etmıyor kisenağlama
Bugun alısverıse cıktık annemın cok renklı bır cuzdanı var ne zaman bırsey alsak ve cantasından cıkarsa delı oluyorum cuzdanını almak ıcın pembe renklı parlak sımlı bır cuzdan.laelaelaelaelae.Annişim de bana vermek ıstemıyor ıcersındekı paralara dokunup mıkrop almayayım dıye kızıyorum ama sonunda ıkna ettım ve annem ıyıce cuzdanı kapatıp cıtpıtlayıp bana verdı..Bır muddet oynadım cok hostu sahıle ındık.Ruzgar esıyordu saclarımı ucusturuyordu cok komıktı:roflol:..Bır ara cuuzdanda yenı bır dugme kesfettım acınca ne olur dedım merak ettım acmamla bırlıkte butun paralarrr uçuştuuu bu benım ıcın cok komıktı ...bayıldım:icecream:

Eve geldıgımızde cok yoruldugumu hıssettım annişimin gogsune yaslandım ve oylece uyuyakalmısım...

Sonrakı maceralarda gorusmek uzere...
Sızı cok sevıyoruz deeselerim :asigim:

oğlumun doğumunu anlatırken her defasında yeniden yaşıyorum çok güzel bir gündü hayatımda
rabbim tüm isteyenlere nasip etsin 8 ay 11 günlük bebeğim Allah hayırıl ömürler verir inşallah

çok güzel düşünülmüş bende kızımı yazacağım zamanım olduğunda şu anda kendi şarkılarını seslendiriyor alt katta yalnız bırakmamak lazımkaydirigubbakcemilegörüşmek üzere sevgiler...a.s.

Back