• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerimizin Gelişimleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Viola

Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
1.278
3
358
46
İzmir
Dün oğluşumun doktoruna gittik..tam 7 ay 20 günlüktü..Boyumuz;71,5 cm..kilomuz;10300 gram..kafa çevremizde 43,4 cm..henüz hiç dişimiz yok:)) Sizin ölçüleriniz nasıl??

maşallah canım tatlı oğlusuna,bizimkiler aynı gün doğmustu 4 nisan:) bende gidicem önümüzdeki günlerde,bakalım bizim nasıl,yazarım.nasıl ek gıdalarla aranız?iyi buldu mu doktor gelişimini?

Canım ben aralık ayının biri falan gibi gidicem.O zaman bilgileri yazarım.Anacak bebeğimin beslenmesi yemesi çok güzel olduğu halde çok fala kilo almıyor tabi ben bu duruma seviniyorum çünkü tanıdıklar obez olacak diye korkutuyorlardı.En son bebeğim yedi aylık iken 8350 kilo 68cm boy Taylan biraz ufak doğdu doktorum bunuda düşünerek hesapla diyor.Genel olarak şimdilik iyi gidiyoruz hiç bir sebzeyi seçmeden yemesi ve hala emmesi bol meyve yemesi beni mutlu ediyor.Maşallah bebeğine herşeyi dört dörtlük hep böyle sağlıkla büyütürsün umarım.

maşallah canım tatlı oğlusuna,bizimkiler aynı gün doğmustu 4 nisan:) bende gidicem önümüzdeki günlerde,bakalım bizim nasıl,yazarım.nasıl ek gıdalarla aranız?iyi buldu mu doktor gelişimini?

Ek gıdalarla aramız iyi canım.Maşallah ne versem yiyiyor...doktorumuz gayet iyi buldu gelişimini.baştan beri takip ediyor zaten...çok şükür gayet iyi.

Canım ben aralık ayının biri falan gibi gidicem.O zaman bilgileri yazarım.Anacak bebeğimin beslenmesi yemesi çok güzel olduğu halde çok fala kilo almıyor tabi ben bu duruma seviniyorum çünkü tanıdıklar obez olacak diye korkutuyorlardı.En son bebeğim yedi aylık iken 8350 kilo 68cm boy Taylan biraz ufak doğdu doktorum bunuda düşünerek hesapla diyor.Genel olarak şimdilik iyi gidiyoruz hiç bir sebzeyi seçmeden yemesi ve hala emmesi bol meyve yemesi beni mutlu ediyor.Maşallah bebeğine herşeyi dört dörtlük hep böyle sağlıkla büyütürsün umarım.

Canım,çok sağol.seninde bebeğine maşallah.bizde baştan beri kilolu gidiyoruz.ama boya gittikçe ve hareketlendikçe düzene giriyor ölçüleri...

maşallah çok güzel gelişiminiz
biz 8 ay 23 günlüğüz ama henüz 9300 falanız galiba bilemiyorum sürekli tartıyorum almıyo kilo yemesi ii gibiydi ama iştahı kesildi ateşlendi kilo verdi gibi diş geliyo galiba
cok canım sıkılıyo almamasına

ya şu minicik bebelere niye obez olacak derler o kadar sinr oluyorum ki. hadi anne sütü almıyor olsa sürekli abur cuburla beslense sebze meyve yemeden kof şişman olsa neyse. bizimkiler öyle değl ki
benim kızımda 10 kilonun üstünde. violacım dediğin gibi başta çok hızlı kilo aldılar ve orantısızdı biraz ama şimdi şimdi şekle girmeye normalleşmeye başladı.
biz sütümüzle besledik onları di mi canım
(tam kilosunu boyunu yazamıcam doktora gitmedik henüz)

benim kızımda 8 aylıkken 10.350 boyuda 75 cm bas cevresini hatırlayamadım saglık ocagındaki dr gece yedirme cok yediriyorsun dedi ama gece anne sutu veriyorum istediginde üzülmüştüm öyle konusunca dr ama sonra kendi doktorumuza gittik gayet iyi dedi çünkü boyuda uzun kilosunu hic göstermiyor gören o kiloda demez ama kemikli sanırım dr boy kilo orantılı sorun yok dedi rahatladık valla füsfüs dedigin gibi drlar bile böyle konusuyor obez olacakmıs sinir bir yana üzülüyor insan

Benide sağlık ocağında kiloyla ilgili oldum olası üzmüşlerdir.6.ayı doldurduğumuzda dedilerki,yok fazla kilolu yok endokrine götürün.bir sorun mu var,hormonlarında falan.nasıl üzülmüştüm.hemen kendi doktorumuza götürdüm.anne sütü alan bebekte obezite olmaz ve kesinlikle endokrine gerek yok dedi.o günden sonra artık sağlık ocağının dediklerine hııı deyip,umursamıyorum..

zayıf olsa dert kilolu olsa dert yani bizim gibi :) onlarda
ama bizi çok endişelendiriyolar minik yavrularımız

çarşamba dr gittik 8.5 aylık oğlum 8000 kg kilosu 73 cm boyu baş çevresi 45 cm

Maşallah oğluşuna canım..:nazar: Hepsi kocaman oldular,dün akşam benim oğlumda bizimle birlikte balık yedi biraz...ne zaman doğdularda..ne zaman büyüdüler..hepsi Allaha emanet.Maşallah kuzucuklarımıza..

benim bebeğim çok zayıf yaa.. tam 9 aylıkken aylık kontrole gittik kilomuz 8250 boyumuz 71 cm dr boyu beğendi ama kiloyu zayıf buldu 2 dişimiz var bide çabuk hastalanıyoruz anne sütünü zor zar 6 ay içti vede çok hareketli ve çok iltahsız dr kan sayımı istedi çok hafif bir kansızlık var ddedi vitamin ve kan ilacını verdi bakalım çok nazlı büyüyor çokk

benim oğlum da 6 aylık.8,5 kilo 69 cm.baş çevresi de 44 cm.aslında kilosu daha fazlaydı ama hastalanınca zayıfladı iştah falan kalmadı bebişimin. daha diş yok. yeni yeni emekliyor sürünür gibi.oturmaya çalışıyor ama bi süre sonra devriliyor. annn neee der gibi bişey söylüyor ama bilinçli mi bilmiyorum.

dün gittik doktorumuza,canım oğluşum hasta burnu akıyor kaç gündür,keyifsiz,nezle dedi doktor,onu öyle görmek çok üzüyor beni.gelişimimiz gayet iyiymiş çok şükür,boyu 70 cm,9.5kilo,baş çevresi de 44.5

dün gittik doktorumuza,canım oğluşum hasta burnu akıyor kaç gündür,keyifsiz,nezle dedi doktor,onu öyle görmek çok üzüyor beni.gelişimimiz gayet iyiymiş çok şükür,boyu 70 cm,9.5kilo,baş çevresi de 44.5

Canım benim,çok geçmiş olsun..Umarım en kısa sürede iyileşir oğluşun..gelişiminizde çok iyi.maşallah..

şimdi doktordan geldik oğlum 8750 kg 72cm boy şimdiye kadar şükür ufacık bir rahatsızlık bile geçirmedi sanırım bunda sebzeyi çok sevmesinin faydası var iştahlı bir bebeğim var kilo olarak az alıyor ama sağlığı yerinde yarıyor demekki kilo almasada

Back