Bebek Beslenmesi Bebeklerimizin demir ihtiyaci! Devam sutuyle pekmez karisitirilirsa...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cnmbebegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
28
0
86
- Yurtdışı
Merhaba,

Bebegimize ek gidaya basladik. Sabahlari bebe biskuvisi, pekmez ve yulafi devam sutuyle karistirip veriyorum. Bazen tuzu alinmis beyaz peynir de katiyorum.

Yillar once bende kansizlik problemi varken doktorun bana soyledigi birseyi hatirladim, size de danismak istedim. Kan degerlerim artsin diye pekmezi inek sutune karistirip icmistim bir ay boyunca, hic fayda etmemisti. Doktor da sut ve pekmezi karistirirsan birbirlerinin faydalarini yok eder, ayri ayri tuketmen lazim demisti.

Birinci sorum: Bebegimin demir ihtiyacini dogal yollarla karsilamak istiyorum. Devam sutuyle pekmez karisitirilirsa, pekmez faydasini kaybeder mi?

Ikinci sorum: Gidalarin faydasini artirmak icin ne tip karisimlardan kacinmaliyiz? Mesela sunla bu birarada yenmemeli diye bildiginiz birsey var mi?

Simdiden tesekkurler :)

Birinci sorunun cevabı evet. Pekmez ve süt birlikte alınmamalı. Çünkü süt ve süt ürünleri demirin emilimini engeller. O yüzden iki besin arasına ortalama 2 saat bırakılmalı.

pekmez sütle karışınca hiç bi faydası kalmıyor. ayrıca 4.aydan itibaren zaten demir damlası veriyolar kansızlık olmaması için ekstra bişi yapmana gerek yok canım.

C vitamini demir emilimini sağlıyor. ben olsam demir içeren bi gıdayı C vitamini içeren bir şeyle karıştırıp veririm. demir ilacı damlası kullanacaksan onun için de geçerli.

"Et (karaciğer böbrek), pekmez, yumurta, soya fasulyesi, kuru meyveler, kuru fasulye, ıspanak ve maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler" bunlarda demir varmış. tabi bebek için uygun olanları seçersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…