bebeklerimizin dedikodusunu yapalımmı?

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
kızlar tartışmasız yavrularımız bizim için canımızdan daha önemli...ama bu yaramazların bizi delirttiği anlar hiçmi yok? elbette vardır hadi gelin burada bizi en çok kızdıran davranışlarını konuşalım belki çözüm buluruz....
birazcık bebişlerin dedikodularını yapalım kaydirigubbakcemile3
benim cadının en kızdığım davranışları...
- ağlarken kendini geriye doğru atması
-yemek yerken 2kaşık sonra ağzını sımsıkı kapatıp ne şebeklik yapsamda açmaması
-gece 10dk bi uyanması
şimdilik aklıma gelenelr bunlar sizde ne var?

evet bazen delirtiyor beni dişlerimi sıkıyorum
arasıra sesim yükseliyor sonra üzülüyorum
kardelende kızdığı ve ağladığı zaman kendini geri atıyor
ama beni en çok sinirlendiren akşam uykusu geldiği halde
uyumaması nedeni ne diş ne rahatsızlık değil oyun oynıcakmış hanım efendi
babannesi gezdirecekmiş onu ama çocuğun suçuda yok kaynanam alıştırdı
şimdide uymuyor o varken evde kimse olmasın kendi kendine uyuyan çocuk
kaynanam olunca ağlaya ağlaya uyuyor ve ben buna deli oluyorum

yardım etmek içinde olsa bebeklerin yanında olanlar bazen böyle zorda kalmamıza neden oluyo işte..demek evde kimse yokken kendi kendine uyuyodu ne güzelmiş....
şu kendilerni geriye doğru atmalarınıda hiç anlamıyorum...

Kaan da sinirlendiğinde kucagımdaysa kendini geriye doğru atıyo..Yapma şu hareketi diye kızıyorum bende..Ne anlayacaksa..

Bazen uykusuzluktan gözlerini kulaklarını parçalasada yinede uyumamasına deliriyorum..Çok sinirleniyorum ama bi sıkıntısı olmasa uyumamazlık yapmayacagınıda biliyorum..Genellikle kakasını yapamadıgında uyuyamıyo yavrum..

Sinirlendirsede kızdırsada canım ona feda olsun...

bu aylarda olurmuş geriye atma sanırım kardelen aslında kendi kendine oturuyor artık ama oturtmuyorum birden geriye atıyor kendini çünki

hemen hemen hepimizin sorunları aynı gibi duruyor demekki bu aylarda bütün bebeklerin yaptıkları yaramazlıklar aynı ama Allahım içimize öyle bir annelik duygusu vermişki sabrıda büyük ölçüde içine katmış...:1rolleyes: babaların bir gün boyunca yalnız kalıp bebeklere baktıgını düşünüyorumda hemen isyan bayağını çekerler sanırım ama anneyiz biz iştee...valla bende kendini arkaya atmasını falan geçtimde gece oldumu uyutma aşamasına geçipte gözünden uyku akmasına ragmen uyumamaya direnmesine deli oluyorum benimde sesim yükseliyor bazen gündüz çok güzel ve rahat uyuturken gece niye beni bukadar zorluyo hala çözemedim..bunun yanında saat başı uyanması ve her dk beni yanında istemeside var tabi birlikte odadayken yerde oturup oyun oynuyoruz sesi çıkmıyo ama odadan çıktım mı basıyo yaygarayı ozaman geliyolar iştee ama bunun suçlusuda benim galiba benmi alıştırdım bilmiyorum ama herseye rağmen bir gülücük atmıyolarmı bütün herseyi unutuyorum oğlum benim herseyim o yokken bende yokmuşum herseye deger anne olmayı çokkkkkk seviyorum....:asigim::asigim:

aynen ya bazen işim oluyor. 1-2 saatliğine oğlumu babasına bırakıyorum. ben gelene kadar çok zorlanıyor. telefon edip duruyor. ben de işlerimi tamamlayamadan eve dönüyorum

benim oğlan da WCye gitmek için yatağına koyduğumda çok sinirleniyor. sadece o ana özel bir ağlaması var boğazını yırtar gibi ağlıyor. beni görünce de gülüyor. galiba numara yapıyo yaramaz oğlan

bazen uyumadığında benim de sesim yükseliyo sonra ertesi gün bakıcıya bırakıp işe gittiğimde pişmanlıktan içim içimi yiyor. oğluma canım feda. hamileliğim aklıma geliyor. yeni doğduğu günleri düşünüyorum gözlerim doluyor. dikkat ediyorum artık. sonuçta kucaklayınca yavrum mutlu oluyor bunu biliyorum. ben de bol bol sarılıyorum yavruma. ona kızdığımda sesimi yükseltmek yerine sımsıkı sarılıyorum. hem ben rahatlıyorum hem de o. o mis koku bana huzur veriyor... ağlıcam la :ecrin_bebek:

Benim oğlum 6 mart doğumlu.
4 aylıktan beri elindeki şeyi alırsak kıyamet kopuyor.Gözlerini kapatıp kendini yere atıyor ve basıyor yaygarayı.
Aldığın şeyi geri vermezsen de asla susmuyor.Başka bişeyle kandırayım diyoruz,kesinlikle kabul etmiyor.
Emzireyim diye uğraşıyorum,yok onu da kabul etmiyor.
Kucağımızda gezdiriyoruz,biraz susuyo,sonra aranmaya başlıyo ve tekrar ağlıyo.akannehir
Hatta bazen o kadar kızıyor ki istediği o şeyi geri versekte siniri geçmiyor.
Bazı huyların doğuştan geldiğine cidden inanıyorum artık..
Normalde çok neşeli,şeker gibi ama işte damarına basmazsan..

valla o geriye atma benim oğlan da nerdeyse 3 aylıktan beri var düşün ne kadar sinirli ve huysuz bir çoçuk olduğunu sevgi .ama annelik katlanılıyo işte .valla benim oğlan da şu aralar yemek yemiyo ağzınız sıkı sıkı kapatıy geçen hafta sinirimden metal kaşığı elimde büktüm valla sırf ona bağırmayım diye valla benim sonum bakırköy gibi allah yardımcımız olsun

benimkide sürekli ağlama numarası yapıyor deli oluyorum ama tepki vermiyorum sonra göznü açıp bakıyor ben tepki vermiyorum diye yine ağlıyormuş gibi yapıyor sonra gelip şirinlik yapıyor lülü lülü diye çok komik ya. bu arada doktor artık hayırı öğret dedi ben dedim söylüyorum diye o anlıyordur ama senin tepkinde ciddimisin diye anlamaya çalışıyordur dedi doktor ısrarla devam et yumuşama ilerde çok zorlanırsın dedi.bende tv ye falan vurduğunda hayır diyorum sesli bir şekilde yandan bir bakıyor tekrar vuruyor tekrar hayır deyince yanıma geliyor.sabırla devam etmek lazım kızlar.ilerde zahmet çekmemek için şimdiden kural koyup yumşamamak gerek.

benim cadı hayırı biliyor artık...ben mutfaktayken sebzeliği devirmeyi çok seviyo ama sesli bi şekilde hayır dedimmi elini çekiyo gözümün içine bakıyo dokunmuyo...
tabi istisnalarda oluyo yani ama hayır dedim an ne yapıyosa bi an durup bakıyo o şaşkın bakışına bayılıyorumm :asigim:

benimki hayır dediğimde daha çok yapıyor ağzına verdiğim loklamaları yutmuyor yut dedikçe ağzında çeviriyor ısırıcam dötünü görücek inatlaşmayı :eek:lmaz:

uyandı 15 dakkadır yatağında kendi kendine oylanıyor yanına gidincede kocaman gülümsüyorya
ozamanda sevgimden ısırasım geliyor herşekilde ısırıcam popişini kafaya koydum :KK70:

arkasından konuşmak gibiolmasın bizim beyefendi uyuyor şu an. arada horluyor burnu tıkanık kuzumun. bi yakışıklı ki valla maşşallah. hayranım oğluma

benim oğlan zırt bırt uyanıyor ya. gündüz uyutmadım gece uzun uyusun diye ama uyanıyor habire

X