Bebeklerimiz ve Biz

Yok cnm çatlamıyor :).

Hadi yaaa , demek banyoda işe yaramadı, olmadı önce bir ara reklamını görüyorum hep online terapi diye bir site oraya bir yaz canım bakalım ne diyecekler sana.?

Film izlerken içinde bulunduğun psikolojik durumda çok önemli, belki benim beğenmediğimi sen beğenirsin Elif, 7 kocalıyı ben hırs antinurgül olduğum için izlemiyorum. Sağolasın canım benim :)

off elifcim ne zor geçiyor sizin 2 yaş sendromunuz.
allah kolaylık versin.

betülcüm naber canım.

evet evet yeliz fincan çatlamıyormu ocakta?

herkese merhaba geçmişe bakamadım pek

sevilim hala olmuş gözün aydın analı babalı büyüsün

albina hastaymış galiba çok geçmiş olsun acil şifalar

bizde sabah erkenden aklktık hastaneye gittik yezda yine doktorları görünce ağlamaya başladı

bizimki acilde 1 ortopedi plikiniğinde yapılmış randevu ise 2 ortopediye alınmış biraz sorun yaşadık ama doktorla konuştum allah iyi birine denk geldikte sorun çıkarmadı kırık olsaydı yapamazdım dedi ama çatlağı çok kötü olmadığı için yapabiliriz dedi bende çalıştğımız için sürekli izin alamadığımızı acildede bizi uyarmadılar 1 ortopedi olduğu dedim neyse saoğlsun yazıyı yazdı doktor alçıyı çıkartıp firm çektirip getirin dedi alçıyı çıkartırken kuzum hasdtaneyi yıktı zor zapdettik makinayla keserk çıkardıkları için çok ağladı sanırım birazda makinenin sesinden korktu acıyo acıyo diye bağırdı alçıyı çıkardıktan sonra röntgene gittik röntgende yine başladı ağlamaya bu sefer yanına girdim makineye uzanmak istemedi
ayakta kolunu uzatarak ağlaya ağlaya zorla çektirdik sonucu alıp doktora götürdük .doktor baktı 1 hafta boynundan askılı kalacak şekilde bağlayın dedi 1 hafta daha dikkat edilcek yani çok az bişey kalmış iyileşmesine böle işte sonra kuzu babasıyla eve bende yolda inerek işe geldim birde minübüsten inerken çok ağladı içimi parçaladı yavrum akşama gelicen dedim mama getircem mende mende diye bağırdııı yavrum

kadis şükürler olsun.sorun kalmamış artık.bir hafta daha dişinizi sıktığınızda yezdada sende rahatlayacaksın canım benim

canım çok şükür sorun kalmamış 1 hafta daha umarım hızlıca sorunsuz geçer yavrum benim ya biranönce rahatlar inşallah yezdam

elifcim tüh canım yaa ruze çok şiddetli atlatıyo galiba
bu dönemde alttan almak yeterli, uykunuz bölününde siz
daha çok geriliyosunuz tabi... ben eylülün havlayarak üstüme
atladığını bilirim düşün yani :)))

şöyle bakıyorum da topikteki çocuklardan en ağır geçiren bizimki...
sinirlerim çok yıprandı inanın..
önceden bu krizlerde çok normal karşılıyordum ama artık oturup ağlayasım geliyor...

Yok cnm çatlamıyor :).

Hadi yaaa , demek banyoda işe yaramadı, olmadı önce bir ara reklamını görüyorum hep online terapi diye bir site oraya bir yaz canım bakalım ne diyecekler sana.?

Film izlerken içinde bulunduğun psikolojik durumda çok önemli, belki benim beğenmediğimi sen beğenirsin Elif, 7 kocalıyı ben hırs antinurgül olduğum için izlemiyorum. Sağolasın canım benim :)

pazartesi pedagoga götürmeyi düşünüyorum...
az önce bi iki yazı okudum payşacağım sizinle belki faydası olur sizlere de..
allahım sağsalim atlatmak nasip etsin ne diyim..

bizim ev izlenmemiş filmlerle doldu...
uzun zamandır ilk defa onu seyredebilmiştik..
sinemaya da gidemiyoruz...

evet canım belki biz beğeniriz.
güzel rol yapmış ama bende pek sevmiyorum kendisini kafamçokkarıştı

off elifcim ne zor geçiyor sizin 2 yaş sendromunuz.
allah kolaylık versin.

betülcüm naber canım.

evet evet yeliz fincan çatlamıyormu ocakta?

amin cnm saol...

kadiscim çok çok geçmiş olsun cnm...
yezda çok anneci çok...
baksana senden ayrılmaya hiç tahammülü yok yavrumun...
şu bi haftayı da bi atlatırsanız inşallah herşey daha iyi olacak

BıR ANNEDEN 2 YAŞ SENDROMU

Sevgili anneler, tüm araştırmalarımın sonunda sizlerle bu sorunu halletmeye yönelik bulgularım aşşağıdadır. Pedagog ya da psikolog psikiyatr olmadığımı belirtir, hepinizi öperim.

Pedagoglar bu dönemi; "anne- babanın sınavı" olarak adlandırmışlar. ışte bu dönem, bizim gerçekten bebeklerimizi hak edip etmediğimizin sınavıymış. Yani anlayacağınız gibi çok da kolay değil. Ama en azından bunun da bir sonu olduğunu bilmek sizleri rahatlatabilir. Ve bir başka bakış açısı da şöyleymiş, bu dönem bizleri bluğ çağına hazırlıyormuş.

ılk akla getirilmesi gereken şey, bebeklerimizin artık "çocukluğa adım atıyor" olmaları. Artık bebeklikten çıkıp, çocukluğa geçiyorlar. Bu dönem kendilerini bağımsız bir varlık olarak algıladıkları bir dönemmiş. Ve "BEN" olgusunun yerleştiği dönem. Dolayısıyla, aslında ne kadar problem çıkarıp, sinir krizlerine giriyorsa, aslında ileride o denli güçlü bir kimliği olacağını aklınızdan çıkarmayın. Yani kişiliklerini ezmeyle, tutturmalarının şımarıklığa dönüşüp, her istediklerini yaptırmaya çalışmaları arasında incecik bir çizgi var. Bu da çok zor.

ılgi en bekledikleri, ikincisiyse seçim şansı verilmesi. Böylece kendilerini birey sanıyor bizim minikler. Okuduklarımın içinde ilgimi çeken nokta ilgi ihtiyaçları oldu. ınsan yavrusuyla, hayvan yavrusu aynıymış (bir bakıma) ama aralarındaki farklılıklardan biri de, hayvan yavrusunun dövülerek eğitilmesi sonucunda- yani canım yanıyor, iyisimi ben bunu bir daha yapmayayım- diye düşünürken, insan yavruları dayağı bile anne- babadan gelen bir tür ilgi kaynağı olarak algılıyorlarmış. Yani aynı durumda- evet, canım acıyor ama annem (ya da babam) benimle ilgileniyor ya- gibi düşünürlermiş. Yani, bağırıp-çağırmak, hatta fiziksel güç onları bu tutturmalardan alıkoymazmış. Peki neler yapacağız????

-Sonsuz sabır ve güleryüz. .Biz sakin oldukça, onlar da gevşiyor.

-Seçme şansı sunmak. Örneğin et ve sebze yiyecekse ben Alaz'a evdeki mevcut yemeklerden birkaç tanesini soruyorum. Seçtiği aslında yine benim onun için hazırladığım yemek oluyor. Aynı zamanda, tabaklarını, çatallarını v.s göstererek kendisinin seçmesine şans tanıyorum. Bu işe yarıyor.

-Tutturmalarda, aklını direkt başka bir tarafa çekerek,- örneğin biz kriz gecesi baktık olmuyor, ben eşimi Alaz'ın oyun bölümüne çağırdım ve karşılıklı Alaz'ın oyuncaklarıyla oynamaya başladık- yine alkına geldiğinde başka şeyler bulduk. Dışarıdaki tutturmalarında -hani şu oyuncak v.s için yere yatmalar var ya-(biz henüz bunu yaşamadık ama çok da uzak değil anlaşılan) uzmanların önerisi alışverişe gidilmeden önce çocuğunuzun da bir liste yapması. (Alaz daha çok küçük olduğu için ben gittiğimiz yerlerde ona istediği oyuncakları yere dizip, "bir tane alacağız; hangisi?" diye soruyorum.

-Ağlama krizlerinde-eğer evdeyseniz- onu yanlız bırakmak çok işe yarıyor. Sanılanın aksine, onu sakinleştirmeye çalışmak daha da hırçınlaştırıyormuş bebeklerimizi.

ışte böyle. Bunları aklınızda tutarak yaklaşırsanız gerçekten işe yarıyor.

Sevgiler..CEREN KURT

alıntıdır...

Sabırın 2 Yaş Anneleri!

Bu garip kelime de nereden çıktı demeyin, anlatınca ne kadar güzel bir kelime olduğunu siz de göreceksiniz.

Boyun kısmı dar bir giysi yüzünden küçük kızım giydirmek amacıyla kafasına yaklaştırdığım giysileri görür görmez ağlamaya başlıyordu. Ben de öyle hemen ağlanmayacağını, sabırlı olması gerektiğini anlattıktan sonra, biraz da laf kalabalığına getirip giysiyi kafasından geçirivermek için tam giydirme anında hızlı hızlı sabır, sabır, sabır, sabır demeyi adet haline getirmiştim. Böylece her giyinme, soyunma faslında ben otomatiğe bağlanmış olarak sabır, sabır, sabır, sabır diyordum.

Geçen sabah gene aynı şeyi söyleyerek giydirirken kızımın verdiği cevap ile önce kahkahalara boğuldum, ardından aşağıda anlatacaklarımı düşündüm. Kızım tam olarak şöyle dedi: tamam annecim, SABIRDIM artık!

Biz büyükler söylediğimiz pek çok kelimenin küçük çocuklara en fazla tragamushu kelimesi kadar anlamlı geldiğini düşünmeden konuşup duruyoruz. ışleri ne kadar zor aslında değil mi? Öğrendiğiniz birkaç yüz kelime ile örneğin Çin’de yaşamak zorunda kaldığınızı düşünün. Karşınızdaki insanlar aralarından sadece birkaçını seçebildiğiniz kelimelerin geçtiği birşeyler söyleyip duruyorlar ve sizin ne demeye çalıştığınızı tam olarak anlayamadan kendilerince kararlara varıyorlar.

Bu kararın, örneğin sizin demeye çalıştığınız şekilde beğenmediğiniz bir yemeğin değiştirilmesi yönünde olması için dua ediyorsunuz ancak apar topar tuvalete götürüldüğünüzü görüyorsunuz. Kafanızda bildiğiniz o kısıtlı kelimeleri toparlayıp kendinizi ifade etmeye çalışırken onlar olmayan çişinizi yapmanız konusunda ısrar ediyorlar. Sonra yeniden sizi o yemeğin başına getirip hiç anlamadığınız yüzlerce kelimeyi peşpeşe diziyor ve bir kaşık yemeği ağzınıza tıkmaya çalışıyorlar. Ne yapardınız? Gözünüzden yaşlar fışkırırken, öfke içinde o kaşığı elinizin tersiyle itmez miydiniz?

Herhalde 2 yaş sendromu olarak adlandırılan durum böyle bir nedenden kaynaklanıyor. Hem ne istediğini biliyor, hem de bunu istemeye hakkı olan bir birey olduğunu farkediyor ancak isteğini anlatmakta büyük güçlük çekiyor. Dolayısıyla da, çocukların kendilerini ifade etme kabiliyeti geliştikçe iki yaş bunalımları, öfke nöbetleri azalıyor. Çince’nizi geliştirip, bu yemeği beğenmedim, ben pilav istiyorum demeyi başardığınızda, önünüze pilav konulması yerine zorla çiş yaptırılmak ve öbür yemeğin ağzınıza tıkıştırılmasından kurtulduğunuz için, karşınızdakilerin anlam veremediği bir öfke nöbetini artık yaşamayacağınız gibi.

Peki dönelim benim artık sabırmış olan küçük kızıma.. Sizce benim sabır, sabır, sabır, sabır diye saçmaladığım o günler boyunca minik kafasından neler geçirmiştir? Kendisinden ne istediğimi düşünmüştür? Tamam sabırayım, sevgili annem günlerdir bunu istiyor benden, mutlu edeyim onu, ama acaba ne yapınca sabırılmış oluyor, şöyle kafamı sallasam... Yok hala sabırmamı istiyor.. Peki ellerimi aşağı sarkıtsam.. Yok bu da olmadı, ısrar ediyor, düşünmeliyim, düşünmeliyim...

Sonunda sabırdığına kanaat getirdi ama şimdi de ben merak ediyorum, acaba ne yaptı da sabırmış olduğuna karar verdi? Nedir onun için sabırmak? Bir daha sabıracak mıdır? Ben sabırdığını anlayıp, onca talep ettiğim şeyi başardığı için onu takdir edecek miyimdir? Kızımın kaç başarısını hiiiiiç anlamadan es geçtim dersiniz? Bana kızıyor mudur onu takdir etmediğim için?

2 yaş annelerine dersler:

DERS 1: SABIRIN anneler, zamanı gelince geçiyor öfke nöbetleri, ağlama, inat krizleri.

DERS 2: Önemli şeyler anlattığınızda çocuğunuzun sizi gerçekten anlaması için, onun çok az Türkçe bilen bir Çinli olduğunu düşünmeye çalışın..

DERS 3: Öfkelenmeye başlayan çocuğunuzun anlatmaya çalıştığı şeyi gerçekten anlamak için tüm duyularınızla dinleyin onu

Meral Günenç
10.10.2005

alıntıdır...

birde başka bi yerde okudum şu kısım çok önemli gibi geldi...

"ıstediğini yaptırma ve tutturma krizleri sırasında çocuğunuza istediğini veriseniz,onu kucağınıza alırsanız veya ona kızarsanız bu davranışlar artış gösterir..çünkü kızmanız bile çocuk tarafından ilgi olarak anlaşılır"

yaşayarak gördüm ben bunu..
geçen bi krizde bakkala gidelim dedi götürmedik eğer götürseydik her defasında onu isteyecekti.
ama yine bir krizde çikolata istedi kocaman bi paket.babası ağlamasın diye verdi..
şimdi her krizde koca bi paket çikolata istiyor...vermezsen daha beter oluyoruz

paylaşımın için sağol elifim
gerçekten tek çözüm sabırmaktan geçiyor:) ama bu süreçte insanın sinirleri yıpranıyor çok .sizde bu süreci gerçekten ağır geçiriyorsunuz Allah yardım etsin ve en yakın zmanda bu süreci geçirrisiniz inşallah

kadısım gecmış olsun cnm

Elıfcım çok zor donemler bılıyorum bızım gunduz sorun yok fakat 1 haftadır sabaha kadar ayagımda sallıyorum yanımızı hıç ıstemıyor ayrıca besıgınde uyuyor mesela gece 3 içeri gldelım dıye yırtınıyor ayrıca bazende ıçerde tek yatmak ıstıyor bız ıçerı gırdıkmı kızıyor 2 dır oturma odasına gıdıyor sobayıda yakıp öyle yatıyor uyuyunca gıdıp yatagına alıyorum busefer nıye aldın dıye bı krız hop bıdaha ıçeri
Bı bakmışım sabah 8 olmuş ben hala uyucam.

Kayınvalıdeme anlatıyordu esım oda uzulmuş şubat bası gelıcem dedı

2 yazı ciddi anlamda güzel anlatmış, sabırdım ve çinli olayıyla... birinci yazıdada bu çok iyi,"aslında ne kadar problem çıkarıp, sinir krizlerine giriyorsa, aslında ileride o denli güçlü bir kimliği olacağını aklınızdan çıkarmayın."

slm kızlar bugün kurstan erken geldim
zeynebi de götürdüm maalesef çünkü görümcem götürdü kayınvalidemi yazlığı dolaşıp geliceklermiş bu soğukta
salı falan dönerler

Selam canlarım...
Gerilere pek bakamadım umarım keyifler yerindedir.
Benim ağzım kulaklarımda hala oldum çok şükür... Rabbim tüm isteyen bayanlara bu güzel duyguyu tattırır inşallah...
Bugün 8 de randavuları vardı. Ama gece hiç rahat değilmiş. İshal olmuş kasıklarında ağrı varmış. Ama hep heyecandan olduğunu düşünmüşler. Saat 6'ya doğru dayanamayıp hastaneye gitmişler dr. haber verilmiş. Meğerse doğum başamış. Apartopar sezeryana almışlar. Kist için açılması gerekmeseydiş çok kolay bir mormal doğum yapabilirmiş.
Halasını kuzusu BATU'M 3,270 ve 47,5 cm olarak dünyaya gelmiş.

Kucağıma alıp mis gibi kokusunu içime çekmek isterdim ama gelinimiz biraz pimpirikli olduğu için kucağıma alamadım. Ters birşey söyler ikimizin canıda sıkılır diye hiç teşebbüs bile etmedim. Umarım hastaneden çıktıktan sonra biraz daha rahat olurda bizde misgibi kokusunu içimize çekebiliriz.

sevilcim gözünüz aydın cmm, rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin

kızlar bende pazartesi günü Albinayı dr. götürdüm..
öksürük ara araydı ama balgamlıydı...
balgam sökücü şurup verdi..

onun dışında keyifler yerinde şükür..
havalar soğuk bikaç gündür..
evdeyiz.. bende borcum olan oruçlarımı tutuyorum..

geçmiş olsun ncmm, inşallah biran önce toparlanır
allah kabul etsin ne güzel tutuyosun borç sanırım
benimde çok var ama nasıl ve ne zaman tutarım bilmiyorum

günaydın kızlar
hayırlı cumalar

biz biraz iyiyiz bugün.
şükür iğnelerimizde bitti
keyfimizx yerine geldi.
pazartesi kontrolümüz var.ilaçlara devam...

herkes iyimi???

hayırlı cumalar semihacım geç oldu ama olsun :))
düzelmenize sevindimm
biz kendi adımıza gayet iyiyiz
kursta biraz hırpalandım zeynep yüzünden ama idare ettim zorda olsa
okuma anne diyo elleziyne deme diyo sıpa:))

herkese merhaba geçmişe bakamadım pek

sevilim hala olmuş gözün aydın analı babalı büyüsün

albina hastaymış galiba çok geçmiş olsun acil şifalar

bizde sabah erkenden aklktık hastaneye gittik yezda yine doktorları görünce ağlamaya başladı

bizimki acilde 1 ortopedi plikiniğinde yapılmış randevu ise 2 ortopediye alınmış biraz sorun yaşadık ama doktorla konuştum allah iyi birine denk geldikte sorun çıkarmadı kırık olsaydı yapamazdım dedi ama çatlağı çok kötü olmadığı için yapabiliriz dedi bende çalıştğımız için sürekli izin alamadığımızı acildede bizi uyarmadılar 1 ortopedi olduğu dedim neyse saoğlsun yazıyı yazdı doktor alçıyı çıkartıp firm çektirip getirin dedi alçıyı çıkartırken kuzum hasdtaneyi yıktı zor zapdettik makinayla keserk çıkardıkları için çok ağladı sanırım birazda makinenin sesinden korktu acıyo acıyo diye bağırdı alçıyı çıkardıktan sonra röntgene gittik röntgende yine başladı ağlamaya bu sefer yanına girdim makineye uzanmak istemedi
ayakta kolunu uzatarak ağlaya ağlaya zorla çektirdik sonucu alıp doktora götürdük .doktor baktı 1 hafta boynundan askılı kalacak şekilde bağlayın dedi 1 hafta daha dikkat edilcek yani çok az bişey kalmış iyileşmesine böle işte sonra kuzu babasıyla eve bende yolda inerek işe geldim birde minübüsten inerken çok ağladı içimi parçaladı yavrum akşama gelicen dedim mama getircem mende mende diye bağırdııı yavrum

cnm neyseki dr anlayışlı biri çıkmış
zorda olsa kurtulmuş alçıdan şu bi haftayı atlattımı rahat eder artık çok şükür

deliye vurdum iyice..
oyun havası açayımda neşem yerine gelsin azcıkk

arada o da gerek valla elifff

paylaşımlarında çok güzeldi ayrıca

Back