Bebeklerimiz ve Biz

Elifcim saçlarını gülşe güle kullan foto bekliyoruz

ayşegülüm hoşgeldin bacım özletti kendini alişim ne tatlı olmuş maşallah özletme kendini sık sık gel tamammı

Arkadaşımdan gelen bilgi mailini sizinlede paylaşmak istedim.!!!

Çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen 9 yanlış
Çocuk sağlığı konusunda şehir efsanelerine inananların sayısı hayli çok. Oysa bilimsel olarak baklıdığında doğru bilinen pekçok yanlış var. Dr. Beril Bayrak Bulucu çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışları sizlerle paylaşıyor.

1- Üşütmek ya da rüzgarda kalmak hastalığa neden olur.
Soğuk algınlığı dediğimiz şey aslında virüsler nedeniyle meydana gelir. Çocukların üşümesiyle, rüzgarda kalmalarıyla bir ilgisi yoktur. Böyle olsaydı soğuk iklimlerde çocuklar daha çok hastalanırlardı oysaki bu doğru değildir. Kışın çocuklar daha fazla hasta olurlar çünkü virüsler daha iyi ürer. Ayrıca insanlar hep iç mekanda olduğu için hastalık bulaşması da daha kolay olur.

2- Boğazı ağrıyan dondurma yememeli.
Boğaz enfeksiyonunun dondurma ile hiçbir ilgisi yoktur. Dondurma ya da başka soğuk şeyler yemek ya da içmek boğaz ağrısına ya da boğaz enfeksiyonuna sebep olmaz ve olan boğaz ağrısını kötüleştirmezler.

3- Soğuk algınlığında koruyucu antibiyotik verirsek ilerlemesini engelleriz.
Bu doğru değildir. Virüse bağlı enfeksiyonlarda antibiyotikler işe yaramaz ve hatta dirençli enfeksiyon gelişmesine zemin hazırlayabilirler. Antibiyotikler ancak bakteri enfeksiyonuna karşı etkilidirler.

4- Hasta çocuklar evden dışarı çıkmamalıdır.
Çocuklar hastayken bile açık hava almalarında fayda vardır.

5- Burun yeşil aktığında antibiyotik verilmelidir.
Virüslere bağlı burun akıntısı da hatta bazen alerjiye bağlı burun akıntısı da zaman zaman yeşil renk olabilir. Sinüs enfeksiyonu tanısı konursa ancak antibiyotik gerekecektir.

6- Ateşi olan çocuğu giydirmek gerekir.
Aslında ateşi olan çocuğun mümkünse beziyle yatması gerekir. Giydirmek çocukların ateşini yükseltir.

7- Ateşli çocuğu sirkeli suyla silmek iyi gelir.
Sirke, alkol, aspirin gibi şeyler ciltteki suyu çekerek sıvı kaybına neden olabilirler ve doğru değildir.

8- Hasta çocuk yıkanmaz.
Aslında banyo yapmak hasta çocukları çok rahatlatır ve banyodaki buhar burun tıkanıklığı ve öksürük gibi belirtilere iyi gelir.

9- Çocuğun bronşları doluysa, öksürüyorsa süt içirmemeli.
Aslında sütün solunum sistemindeki ifrazatla hiçbir ilişkisi yoktur. Süt hem sıvı hem de besleyici olduğundan hasta çocuk için iyi bir besindir.

Saol canım paylaşımın için:1hug:

saolun kızlar...

yelizim sibele ben sormuşrum dersler nasıl gidiyor diye..
karıştırmış sana yazmış canım...
ayrıca paylaşım için teşekkürler hayatım

eşim hala gelmedi resim yarına kaldı...

sevilim hoşgeldin balım..
ankaradada mükemmel hava 2 gündür..
ruze arıyorum sokaklarda geziyor oluyor...
fırsatı kaçırmamak iyi gelir kuzularımıza...

Valla öyle iyi geldiki yemeği yer yemez uykuya geçti. Temiz hava güneş gibisi varmı??? Resmen bahar havası gibi sıcak sıcak esiyordu.
Yarında böyle olursa uzun bir park ve pazar keyfi yaparız.

Sevilim çok iyi yapmışsınız vallahi kuzuyla gezmişsiniz

elif yarını bekliycez ozaman resim için bende maaş alınca kestircem vallahi diğer kuaförlük işlerde ozamana kaldı artık

yelizcim yazı için sağol canım ekleyen ellerine sağlık

dileğinde kanaması bugün fazlalaşınca gitti tekrardan kontrole 5 tane iğne vermiş doktor serum bağlayacaklarmış parası fazla diye yaptıramamışlar kalp atışı var bebişin bakalım inş. düşük olmaz çok üzülürüm yaaa hala olmaya bukadar yakınken

kadiscim inşallah olmaz düşük...
bende de vardı çokca kanama..
içinde progestan olan iğne verdiler.
onu vurulunca ruze de hayata tutunmuştu...
inşallah sağlıcakla tutunur canım

Ohhh ne güzel gidin gezin bakalım, bende kuzuyla babası gelmeden 2 haftadır gidemediğim pazarımda turlayayım yarın :)

Hadi yaaa demek halen devam ediyor kanaması, inşallah ikisi içinde sağlıkla devam eder cnm. Moralini yüksek tutmaya çalışsın,

Ohhh ne güzel gidin gezin bakalım, bende kuzuyla babası gelmeden 2 haftadır gidemediğim pazarımda turlayayım yarın :)

Hadi yaaa demek halen devam ediyor kanaması, inşallah ikisi içinde sağlıkla devam eder cnm. Moralini yüksek tutmaya çalışsın,

evet zaman zaman oluyormuş canım ben çok moral veriyorum hemen hemen herkeste görülüyor bebişin kalp atışı var düzelicek diye işte

iyi akşamlar iyi tatiller kızlar..
ben dersteyim yarın..
pazar da evdeyim bakalım..
hepinizi kocaman öptümm

kadıscım uzuldum cnm ama ıgneler ıyı gelecektır benım bır arkadasım var benden önce dogum yaptı onun 7 aya kadar şaldır şaldur çok gelmış ama oglu 3 yasına gırcek şimdi uzulmesın kesınlıkle

iyi geceler kızlar.misafirlerim yeni gitti.berfe ile babası sarılmış uyuyorlar.bende ortalığı topluyorum.bi size bakayım dedim.zehra ile zeybennepim uyanık halen.huu ii geceler kızlar.

akşam 2 saat uyumuşum esım oglana bakarken gec kalktım şimdi tık uyku yok.dun esıme ılk kez yaaa yarın ızın alıp gelemezmısın dedım bakarız demıştı canım askım sabah 10 da geldı eve cok sevındık bugun calışmadı arada böyle ızın ıyı oluyor.hafta sonu geldı yogun oluruz...

selam kızlar
gittim görüşmeye, tam 1.5 saat bekledim , ben böyle bişey görmedim, nasıl bir etik, iş anlayışıdır bu, yok böle bişey bari o kadar beklettin bi özür dile dmei yok
mcburuz yaaa
neyse ilk soru eski iş yerinizde ne yapıyordunuz
kalite, çevre, bla bla bla yönetim temsilcisiydim
ama başvurduğunuz pozsyon yönetici pozisyonu değil daha düşük dedi derkendee kağıda yazarken gördüm uygun değil yazısını, maaş kısmına baktı tabi gördü rakamı onca saat boşa bekledim
daha ilk soru yaa pes dedim pesss
sinir oldum çook siir
sonra kızı almaya gittim kayınvalideme akşam yemeğine kaldık
eve geldim hesabıma baktım tazminatımın bir kısmı yatmış sevindim
ama kalanı 2 çek yapmışlar biri şubata, biri taaa hazirana
neyse dedim şükür dedim

yarında arkdaşlarla pierre lotide brunch yapıcaz bakalım

tünaydınlar herkese.yiğenlerim geldi.berfe nasıl mutlu oldu anlatamam.akşama bebek görmeye gidicez.herkese sevgiler.

ıyı akşamlar kımsecıkler yok bende anca gırebıldım esımle carsıya cıktık gezdık alışverış yaptık geldık aksama yemege mısafırım var arkadaslarımız gelcek söylemesı ayıp et dönerı yapıp yıcez ev yapımı en saglıklısı daha gıremem öptum kuzularınızı

Back