Bebeklerimiz ve Biz

bu ne yahu hayret ya valla ne yorum yapsam şaşırdım inan gerçekten çok değişik tiplerde kayınvalide modeli duydum da illaki gezmem lazım diyenini duymamıştım elifçim.işte çocuklar belli bir yaşa gelene kadar idare edicez canım

he he bi de dışarda yemek ısmarlayacakmışız yarın...
hatta varya az zorlasa sinemaya bende geleceğim diyecek düşün...
ruze kreşe başlayınca da aynı olur bunlar...

Saol betülcüm, Ooh gece seansı heee ne güzel olur en iyisini yapıyorsunuz walla.

Saol elifcim, o saatten sonra oturmaya geldiler demek heee, sanki bu evin olmaması hayırlımı olmuş ne??
O saatten sonra oturmaya gelinirmi, çok büyük düşüncesizlik.

İnanılır gibi değil elif hayretle okudum yazdıklarını, siz onu gezdirmek zorundamısınız allahaşkına?.
Kızı evde kocası yanında alsın onları gezsin siz işten geldikden sonra. Hayret bişey.

heh tam üstüne bastın canım benim...
allahtan hep bu yüzden hayırlsını istemiştim işte..
kalbim çok temzi valla...

zorundayız gibi davranıyor..eşim akşam dediki alın bizim arabayı babamla gidin nereye istiyorsanız kabul etmedi...
tabi istmez biz her deiğini alıyoruz dışarı çıkınca kocası bişi almaz ki..
anca akrabalardan birine götürür...

bi de dün akşam görümcemin kocası polis..
yaz kampına yazılıyorlarmış..
kaynanamları da yazdırıyormuş..
siz de geliyormusunuz dedi..
hiç bişey demedim. eşim "biz gelmiyoruz kendiniz gidin..
biz başka yere gideceğiz" dedi..
yılın hergünü sizi görüyoruz 10 gün ayrı kalalım dedi.
anam ne bozuldular...
bi de onlarla gidersek 5 yıldızlı otel parasından daha çok harcatırlar bize..
hep bizden gidiyor..

allahım ya dört köşe oldum valla.....

neyse ben bi saçımı boyatıp gelem..
gelince resim eklerim...

elifcim demek gezme aşkı depreşti kaynoşun heee allah allah yaa ne kadın kocası gezdrsin heryere peşinizdemi gelecek illa kuyruk gibi

bencede evin olmaması iyi olmuş herkesin bir özeli varya o saatten sonra oturma olurmuymuş zaten akşam beraber oluyorsunuz ne akla hizmet o saatten sonra geliyorlarki :)

tatil işi içinde eşin iyi demiş valla :)

git boyat gel bakim hadi şimdiden güle güle kullan canımcım

yelizcim ben seni atlamışım be güzelim sende akşam keyif yapmışsın ne güzel eğlenmişsindir.

vallhi ben hiç birşey yapamıyorum zaten yakında öle gezebilecğim arkadaşımda yokta en azından eşimle bişeyler yapmak istiyorum ama oda olmuyor haftanın sonuna kadar annemde kızz birde hafta sonu bırakmak istemiyorum işte içim rahat etmiyor

betülcüm sizde kaçamak yapıcaksınız sanırım valla gidin bacım iyi eğlenceler

valla eşin çok güzel demiş ya ruze kreşe başlasa belki uzak bir yerlere taşınızr az görürsünüz tatlım ya zor yani yelizin dediği gibi kızı da yanında o gezdirsin ya
git boyat tatlım ekle görelim bizim foto makinesi bozuk cüzdanımın resmini çektim bilgisyara aktaramadım birtürlü.kendi resmimi ise hiç çekemedim bile üzüldüm makinenin bozulmasına ya h.sonu eşim bi baksın olmazsa tamire gidecek herhalde.
bu arada bende kızıla boyattım birde kat verdirdim ya kullanımı rahat oldu çok önceden saçımı hiç açık kullanamıyordum hep topluyordum kestirdiğimden beri hep açık kullanıyorum

Çok enteresanmış hakikatten, kendi k.walidemi düşünüyorumda haftasonu biryere gittiğimizde yalvarsak bile gelmiyor.

Eşine helal, çok iyi söylemiş. Şimdiden yazın org. sizide dahil ediyorlar. Gerçekten düşüncesizler bunlar.

Waaay hadi hemen koy resim gelince :)))

Sağol kadiscim iyi geldi valla,

Sende betül gibi yapabilirsin tatlım.

Kızıl hee idealı bir renk betül eminim yakışmıştır, kısa saç daha çok kullanışlı ben fön bile çekmiyorum çoğu zaman benimde katlı olduğu için fönlü gibi duruyor :) bekliyoruz resim sendende yapılınca makineniz.

sağol yelizim
kadism valla bu gece seansı işi ordan çıktı zaten:)zeynebi bırakmak istemedim zaten pazarları da yokum evde ama eşim avatarı çok görmek isteyince böyle bir çözüm geliştirdik:)

gunaydın arkadaslar yelız gununuz guzel gecmış ne guzel

Elıf çok sasırdım kayınvalıdene anlasılan sızı kıskanıyor aldırma cnm göturmeyın gezmege tehdıtle ısmı olur sınemaya gıderken ruzeyı baska bırıne bıraksan

Yenı saçlarınıda sabırsızlıkla beklıyoruz benımde kızıl hatta kırmızı ışıkta ama acılıp rengı degışıyor gıt gıde

Dıger arkadaslarada mrb

Vallahi kızın şu alçısı çıksın bir gün çalışmadığım bir hafta eşimle gidicem sinemaya
yeni avm de açıldı biliyorsun pandorya oraya afm koymuşlar gidemedim daha gezmeye ama eğer gidersek oraya gidicez sanırım pendiğin müştrerisini falan aldı hp pandorya kalabalıkta olur

eşimde bende çok istiyoruz anneme kıyamıyorum işte ne bilim yoksa bırakırımda

ben geldim canlarım..
boyattım benim kafada oldu kızıl...
ama biraz koyusu kahvede var içinde..
resim çektim ama renk hiç belli olmuyor..
eşim gelsin bi de onun makineyle çekeyim...

elifcim demek gezme aşkı depreşti kaynoşun heee allah allah yaa ne kadın kocası gezdrsin heryere peşinizdemi gelecek illa kuyruk gibi

bencede evin olmaması iyi olmuş herkesin bir özeli varya o saatten sonra oturma olurmuymuş zaten akşam beraber oluyorsunuz ne akla hizmet o saatten sonra geliyorlarki :)

tatil işi içinde eşin iyi demiş valla :)

git boyat gel bakim hadi şimdiden güle güle kullan canımcım

zaten evi en çok bu yüzden düşünmüştüm...
her zaman gelmezler gerçi ama o eve taşınsaydım bu olay çok sık olacaktı....
neyse boşverin.

valla eşin çok güzel demiş ya ruze kreşe başlasa belki uzak bir yerlere taşınızr az görürsünüz tatlım ya zor yani yelizin dediği gibi kızı da yanında o gezdirsin ya
git boyat tatlım ekle görelim bizim foto makinesi bozuk cüzdanımın resmini çektim bilgisyara aktaramadım birtürlü.kendi resmimi ise hiç çekemedim bile üzüldüm makinenin bozulmasına ya h.sonu eşim bi baksın olmazsa tamire gidecek herhalde.
bu arada bende kızıla boyattım birde kat verdirdim ya kullanımı rahat oldu çok önceden saçımı hiç açık kullanamıyordum hep topluyordum kestirdiğimden beri hep açık kullanıyorum

inşallah canım nasip bakalım artık seneye allah ne gösterir
fotoğraf makinesi de el ayak gibi dimi...
sen de güle güle kullan canım saçlarını

Çok enteresanmış hakikatten, kendi k.walidemi düşünüyorumda haftasonu biryere gittiğimizde yalvarsak bile gelmiyor.

Eşine helal, çok iyi söylemiş. Şimdiden yazın org. sizide dahil ediyorlar. Gerçekten düşüncesizler bunlar.

Waaay hadi hemen koy resim gelince :)))

herkes bir olmuyor işte bacım be...
eskiden bu olay daha sık olurdu...
her hafta sonu bugün bi yere gidiyor musunuz bende geleyim derdi..
artık haber bile vermiyoruz..
hafta sonu kahvaltılarında bir araya gelmiyoruz..
aman kapatalım kılzar..
sinirlerim bozulmasın..
saçım boyandı ya mutluyum şimdi

gunaydın arkadaslar yelız gununuz guzel gecmış ne guzel

Elıf çok sasırdım kayınvalıdene anlasılan sızı kıskanıyor aldırma cnm göturmeyın gezmege tehdıtle ısmı olur sınemaya gıderken ruzeyı baska bırıne bıraksan

Yenı saçlarınıda sabırsızlıkla beklıyoruz benımde kızıl hatta kırmızı ışıkta ama acılıp rengı degışıyor gıt gıde

Dıger arkadaslarada mrb

valla başka bırakacak yer el mahkum yani anlayacağın...
neyse gezsin bakalım...
eskisinden daha beter kısıtlayacğım bundan sonra...

sana geçmiş olsun mu desem ne desem..
negatif çıkmış..

bu arada ehliyet kursu nasıl gidiyor..
çalışıyor musun derslere

selamlar sevgiler nasılsınız bakalım arkadaşlar özledim sizleri ve bebişleri
yeni yılınızı kutlar sağlık mutluluk ve huzur getimesini dilerim...

Selam canlarım...
Herkese hayırlı cumalar....
Havayı güzel bulduk kahvaltıyı yaptık attık kendimizi sokağa 2 saate yakın dolaşmışız. Yemek yedirip yatıracağım bir bakayım dedim.

Elifcim güle güle kullan yeni saçlarını....

Hoşgeldin Ayşegülcüm... Maşallah Alişim çok tatlı... Daha sık uğra özletme böyle kendini....

yelızcım ben kursa gıtmıyorum evde calışıyorum herks kursa gerek yok dıyor mudurde dahıl
esımle fırdat buldukça çalışıyoruz

Arkadaşımdan gelen bilgi mailini sizinlede paylaşmak istedim.!!!

Çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen 9 yanlış
Çocuk sağlığı konusunda şehir efsanelerine inananların sayısı hayli çok. Oysa bilimsel olarak baklıdığında doğru bilinen pekçok yanlış var. Dr. Beril Bayrak Bulucu çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışları sizlerle paylaşıyor.

1- Üşütmek ya da rüzgarda kalmak hastalığa neden olur.
Soğuk algınlığı dediğimiz şey aslında virüsler nedeniyle meydana gelir. Çocukların üşümesiyle, rüzgarda kalmalarıyla bir ilgisi yoktur. Böyle olsaydı soğuk iklimlerde çocuklar daha çok hastalanırlardı oysaki bu doğru değildir. Kışın çocuklar daha fazla hasta olurlar çünkü virüsler daha iyi ürer. Ayrıca insanlar hep iç mekanda olduğu için hastalık bulaşması da daha kolay olur.

2- Boğazı ağrıyan dondurma yememeli.
Boğaz enfeksiyonunun dondurma ile hiçbir ilgisi yoktur. Dondurma ya da başka soğuk şeyler yemek ya da içmek boğaz ağrısına ya da boğaz enfeksiyonuna sebep olmaz ve olan boğaz ağrısını kötüleştirmezler.

3- Soğuk algınlığında koruyucu antibiyotik verirsek ilerlemesini engelleriz.
Bu doğru değildir. Virüse bağlı enfeksiyonlarda antibiyotikler işe yaramaz ve hatta dirençli enfeksiyon gelişmesine zemin hazırlayabilirler. Antibiyotikler ancak bakteri enfeksiyonuna karşı etkilidirler.

4- Hasta çocuklar evden dışarı çıkmamalıdır.
Çocuklar hastayken bile açık hava almalarında fayda vardır.

5- Burun yeşil aktığında antibiyotik verilmelidir.
Virüslere bağlı burun akıntısı da hatta bazen alerjiye bağlı burun akıntısı da zaman zaman yeşil renk olabilir. Sinüs enfeksiyonu tanısı konursa ancak antibiyotik gerekecektir.

6- Ateşi olan çocuğu giydirmek gerekir.
Aslında ateşi olan çocuğun mümkünse beziyle yatması gerekir. Giydirmek çocukların ateşini yükseltir.

7- Ateşli çocuğu sirkeli suyla silmek iyi gelir.
Sirke, alkol, aspirin gibi şeyler ciltteki suyu çekerek sıvı kaybına neden olabilirler ve doğru değildir.

8- Hasta çocuk yıkanmaz.
Aslında banyo yapmak hasta çocukları çok rahatlatır ve banyodaki buhar burun tıkanıklığı ve öksürük gibi belirtilere iyi gelir.

9- Çocuğun bronşları doluysa, öksürüyorsa süt içirmemeli.
Aslında sütün solunum sistemindeki ifrazatla hiçbir ilişkisi yoktur. Süt hem sıvı hem de besleyici olduğundan hasta çocuk için iyi bir besindir.

Back