Bebekleri rahat bırakın öpmeyin tükürmeyin

Uçuklu uçuklu öpme konusunda haklısınız ama çocuğunuxu çokta esirgemeyin. Bağışıklık sisteminin gelişebilmesi için doğayla ve insanlarla temas halinde olmalı. Yada şöyle söyleyim ne kadar esirgerseniz esirgeyin kreşe başladığı anda her türlü mikrobu alacak zaten.
İşte bende faydalı bakterileri doğal ortamdan alması taraftarıyım.hasta insanlardan ve fazla kalabalıktan esirgiyorum.aama düşüncrsiz insan çok fazla

Sevmek için istediğini anlayabildim kibarca reddettim.biraz sevebilirmiuiz diye isteyenlerde oluyordu onlarıda reddediyordum.vermedim zaten olduğu yerde aniden öptü.bağırmak mı gerekiyor illede sakın öpmeyin tükürmeyin.defolun.o zamanda bana ne derler.
Gerekirse bağır arkadaşım.Beni sakın yanlış anlamayın amacım size laf çarptırmak falan değil asla değil.Siz kibar ve nazik davrandıkça insanlarda bir o kadar kaba ve anlayışsız oluyor.Tanımadığınız etmediğiniz insan ne bu rahatlık?Size sonuna kadar katılıyorum yoksa.Siz izin vermedikçe ten teması olmamalı.Tepkiniz daha sert olmalı anlamıda söyledim,bilsinlerde bari başkalarına daha temkinli davranırlar belki.

Aynı şeyden yakınırken burada karşılaştık yine :)
Beni öome yazan önlük engel olmaz hiç sanmıyorum canım. Geçen gün marketteyiz yağmur arabasinda adam yanimizdan geciyor bi baktim dudagina agucuk yapar gibi dokunuyor.ani bir tavırla dokunmayın yüzüne dokunamazsınız dedim, adam mal mal baktı yüzüme. nasıl sinirlendim ama o adam tuvalete gitti ellerini yıkadı mı vs vs.
Mesela gecen hafta da metro bekliyoruz kadının biri birden atladı dayanamıcam daha fazlaaa diye ayagini tutup bacagini öptü. Buradan bir sey olmaz dayanamadim dedi bir de, bir sey demedim ben de. Eline bile dokunmadı agzına goturuyorsundur eline de dokunamam dedi hatta. Ama herkes düşünmüyor iste.
Çok esirgemiyorum ben de ama bazen bazıları abartıyor, yanaginı öpmemek icin elini öpüyorlar ama elleri hep agzinda.
Bende onu yazcaktım zekaya bak elini öpeyim bebekler anında ellerini ağızlarına götürür oysa.ıslak mendile siliyorum hemen.önlük falan biliyorum akrabaya fayda etmezde parkta gördüğümüz insanlara filan eder herhalde eğer okumaya fırsat bulurlarsa.

Böyle bir konu açacağum aklımın ucundan bile geçmezdi.daha doğrusu en büyük korkumdu oldu.bugün bebeğimle arabasıyla dolaşmaya çıktık sakin yerlerde gezinti yaptık sonra bir banka oturdum çok geçmeden karşıdaki banka bir kadın ve çocuğu oturdu kız çeşmeden su içiyor oynuyor filan anne bana şuram ağrıyor filan diye laf veriyor bende Dr git filan cevap veriyorum neyse gözüm kızda belli yaramaz.suyu aldı bardakla bize doğru attı uyardım.bebeğin etrafında dolandı bu sefer her yeri yara belli bi hastalık geçiriyor elinde cips annesi de ikram etsene filan diyor neyse kalktık hemen oradan.sonra bi çay bahçesine gittik yine tenha bir yere oturduk arka masaya bayanlar geldi çok geçmeden birden biri kucağımdaki bebeği almaya çalıştı izin falan yok bende almayın yabancılarda ağlar buradan sevin dedim.bu seferde bebeğimin ağzının dibinden öpmesinmi baktım ağzının üstü tüm yara bide ağzında yara var dedim.sustu kaldı.sanki bebegim gel uçuklu uçuklu beni öp dedi.hemen kalktım sinirle eve geldim bebeğimi yıkadım ben bile ağzının yakınından öpmem.bu ne cesaret.bu bardağı taşıran son damla oldu.tanımadığın bebeği neden öpersin yaralı hemde geçende bir arkadaşla buluştum yanında bi teyze vardı bebeği görünce kadın aniden tu sana diye defalarca tükürdü hava güneşliydi damlacıkları görebiliyordum.onada çok moralim bozulmuştu.evden çıkmaz edecekler beni.herkes kendi çocuğunu öpsün yoksa kocasını öpsün ne bu ya bıktım.iyiki esirgiyorum.beni öpme yazan önlük almıştım takmaya utanıyordum ayıp olur diye bugünden itibaren onsuz çıkmayacağım.esirgersin kıskanıyor derler esirgemezsin mikrop saçarlar.varsın kıskanç desinler.bir daha tahammülüm yok böyle bir şey yaşamaya....
Sizi çok iyi anlıyorum. Henüz bebeğim doğmadı ama, o uçuklu kadına neler yapardım hayal edemedim yani. Benim başıma geleni anlatayım ben de. Çok yakın arkadaşım şehir dışından bana geleceğini söylediği tarihten 2 gün önce gelmiş bulunduğum şehre. Bana da bir suru mesaj çekmiş, uçağım şu saatte bebek hasta elinde ağzında yaralar çıktı hastaneye gotur diye. Allah korudu, telefonum gun boyu kapalı kaldığı için ulaşamamış. E kardeşim ben hamileyim, bana bulaşsa ne olacak? Beni düşünen kim tabi. Ertesi gün doktoruma sorduk. Meğer çok bulaşıcı ve ağır bir hastalıkmış.(El ayak ağız hastalığı)sakın gorusmeyin dedi. Gorusemeyiz doktor böyle deyince de ben kötü oldum konuşmuyor benimle iyi mi? En yakınınız böyle yaparken el adama neler yapmaz.

Gerekirse bağır arkadaşım.Beni sakın yanlış anlamayın amacım size laf çarptırmak falan değil asla değil.Siz kibar ve nazik davrandıkça insanlarda bir o kadar kaba ve anlayışsız oluyor.Tanımadığınız etmediğiniz insan ne bu rahatlık?Size sonuna kadar katılıyorum yoksa.Siz izin vermedikçe ten teması olmamalı.Tepkiniz daha sert olmalı anlamıda söyledim,bilsinlerde bari başkalarına daha temkinli davranırlar belki.
İnsan anlar bebeğimi vermek istemiyorsan öpülmesini ellenmesinide istemiyorum demektir.sinirimi anlatamam tarifsiz.

Sizi çok iyi anlıyorum. Henüz bebeğim doğmadı ama, o uçuklu kadına neler yapardım hayal edemedim yani. Benim başıma geleni anlatayım ben de. Çok yakın arkadaşım şehir dışından bana geleceğini söylediği tarihten 2 gün önce gelmiş bulunduğum şehre. Bana da bir suru mesaj çekmiş, uçağım şu saatte bebek hasta elinde ağzında yaralar çıktı hastaneye gotur diye. Allah korudu, telefonum gun boyu kapalı kaldığı için ulaşamamış. E kardeşim ben hamileyim, bana bulaşsa ne olacak? Beni düşünen kim tabi. Ertesi gün doktoruma sorduk. Meğer çok bulaşıcı ve ağır bir hastalıkmış.(El ayak ağız hastalığı)sakın gorusmeyin dedi. Gorusemeyiz doktor böyle deyince de ben kötü oldum konuşmuyor benimle iyi mi? En yakınınız böyle yaparken el adama neler yapmaz.
Bide sen doğduktan sonra gör.kıskanç diyenimi ararsın görmemiş diyenimi.kimse çocuğunu düşünen anne bilinçli anne demez.sen kötü olursun.

İnsan anlar bebeğimi vermek istemiyorsan öpülmesini ellenmesinide istemiyorum demektir.sinirimi anlatamam tarifsiz.
Anlamazlar emin ol. Bide üstüne sana pimpirikli, buldumcuk, bilmem ne derler.Tavrın net olsun ve sakın taviz verme lütfen.Sinirli olmanda gayet normal.Sen izin vermedikçe kimse dokunamaz net! Dokunanada söyle hiç çekinme.Yetişkine dokunabiliyor muyuz?Bebeğe niye saygı yok?Sen gözünden sakın biri gelsin şapur şupur saçma sapan hareketler yapsın.Sevmenin tek şekli salya akıtmak değil.

Ben uçuk yarasinin verdigi mikropla olen bu kisiyi duymustum. Yabanci bi kizdi. Ana haberlerde vermisti.

Ne yalan diyeyim. Gelene gecene opturmem cocugumu.

Bi de erkek bebeklerin cinsel organini öpen insanlar var ... rivauet degil tecrube... pis sapıklar...

Ya ben bu zamana kadar yolda vs tanimadigim birinin bebegine ne dokundum ne optum. Ben bebek dusmani degillim sonucta o minicik melekleri gorunce hangimizin ici gitmiyoki minciklamamak icin :) ama anlamiyorum uzaktan sev agu mugu yap da elin cocugunu opmek ne. Insanlarin en hassas noktasi bebekleri sonucta

ben de öpmem asla beni bilenler de rahatlıkla bebeklerini verir kucağıma bilirler öpmeyeceğimi , enselerini koklarım sadece mis gibi kokuları olur o yeterli öpmeye ne gerek var kokla çok dayanamıyorsan , uyarmak lazım bıkmadan kötü olursan da ol boşver.

Ben uçuk yarasinin verdigi mikropla olen bu kisiyi duymustum. Yabanci bi kizdi. Ana haberlerde vermisti.

Ne yalan diyeyim. Gelene gecene opturmem cocugumu.
Benimde en hassas olduğum konu buydu hemen sildim ıslak mendille yüzünü ağzını.cahil insan çok maalesef.nasıl oldu anlamadım bile.

Bide sen doğduktan sonra gör.kıskanç diyenimi ararsın görmemiş diyenimi.kimse çocuğunu düşünen anne bilinçli anne demez.sen kötü olursun.
İsteyen istediğini söylesin. Daha doğmamış yavruma zarar verecekti üstelik ilaç falan da içmem söz konusu değil. Tam bir delilik. Allah korudu bizi. Doktora gotur diye hamile kadına mı yazılır ya. Üstelik evim ne havaalanına ne hastaneye yakın. Millet taksi parası vermesin diye benim çekeceğim çileye bak. İsteyen küssün, isteyen darılsın, isteyen de kıskanç desin. Herkes yerinde sağ olsun. Benden uzak olsun...

Ben tanıdığım bebeleri bile öpmem hatta dokunmam bile.
Minicik yavrulara temas edenleri hiç anlamam.
Geçenlerde bir arkadaşımı terslemiştim.
Benim gibi çok sigara içen biridir. Yeğeniyle fotoğrafını gösterdi. Bebe koynunda uyuyor.
Ben: Yazık değil mi senin mikrobun ona geçiyor!!!
O: yooook üzerimi değiştiriyorum, parfüm sıkıyorum, o sigara kokusu ona gelmez.
Ben: heee parfüm çok sağlıklı haklısın.
Bön bön baktı,
O: napim çok seviyorum dayanamıyorum
Ben:Sevsen dayanırsın. Seninki sevgi değil takıntı.
O:Anlamadım.
Ben:Anlayamazsın.

8 sene önce annenin elini sıkı sıkı tuttuğu çocuğunu elinden kapkaç yapar gibi tutup kaçırdıkları haberleri vardı. Böyle bir zamandayız maalesef ki..
Bebeği izinsiz almaya çalışmasıyla ürkerdim ben biraz.

Bunun dışında bende özellikle yabancı bebekleri öpmeyi, dışarıdayken o ellerle sevilmesini hoş karşılamıyorum.

Bazı insanlar çok anlayışsız.
Bunun yanında da bazı anneler fazla pimpirikli.
Gözümüzün ucuyla bebeğe baktığımızda bile ters ters bakabiliyorlar. Burada sizi ve konunuzu kast etmiyorum.

En iyisi sizin dediğiniz gibi kimse tükürmesin :):)

kimse benim bebegimide opmesin...
valla acik acik diyorum ben baktim yuzsuz direk kiziyorumopmme diyorum be ! diye carliyotum.
zamane annesiyim evet internet annesiyim evet bebegim kiymetli evet bi bende var evet.
yiyo mu?!? come on
ayyy gene ofke patlamasi yasadim.

X