Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklere Vurulan Menenjit Aşisi,özelmi Yoksa Rutinmi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ASYAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
181
1
40
MERHABA ARKADASLAR,6 AYLIK BI OGLUM VAR.VE ASILARINI DÜZENLİ OLARAK VURDURUYORUM.AMA BU MENENJIT AŞISI KAFAMA TAKILDI.YANI OLMAZSA OLMAZ ASILARDANMI YOKSA ÖZEL ASI VURULSADA OLUR VURULMASADA DIYE.BENIM OGLUM NORMALDE HUYSUZ BI COCUK.BIDE ASI VURULUNCA DAHADA HUYSUZLASIYO 3 GUN ASININ ETKISI GECMIYO.DOKTORUMUZ MENENJIT ASISININ YAPILMASI GEREKTIGINI SÖYLEDI.AMA BI TANIDIGIMIZDA BEBEGINI SAGLIK OCAGINA GOTURUYO ORDAKI DOKTORDA GEREK YOK ,ZATEN VURULDUGU ÖNCEKI ASILARIN ICINDE VAR DEMIS.HANGISI DOGRU KAFAM KARISTI.SIZ NE YAPTINIZfisfisfisbenneyaptımki

güzelim menenjit aşısı sağlık bakanlığının şart koştuğu bir aşı değil, bence bu bir hata. Mutlaka ama mutlaka yaptırılması gerekiyor. Bu aşıyı kendin alıyorsun müthiş hayati önemi olan bir aşı.
Çocuğunun huysuz olması mühim değil çünkü geçireceği bir menenjit en kötü ölümle (Allah Korusun) en iyide bir sakatlık bırakıyor.
Vurduracağın menenjit aşısıyla bebişini bütün bu tehlikelerden korursun.
Benim iki çocuğum var ve doktorumuz mutlaka bu aşının yapılması gerektiğini söyledi, eğer yaptırmazsanız hemen başka doktor arayın kendinize dedi.
Lütfen bu aşıyı vurdur, menenjit aşısının diğer vurulan aşılarda olduğunu söyleyen sağlık ocağındaki doktor gerçekten arkadaşında dediği gibi halt etmiş.
Vurulan diğer aşıların içinde menenjit aşısı yoktur.
Sakın sakın ihmal etme güzelim, bebişinin sağlığı için lütfen bu aşıyı yaptır. Sonradan pişman olmak bir fayda sağlamaz.

çok önemli bir aşı evet ama ne yazıkki burada satılan aşı gerçek menenjit aşısı değilmiş. gerçeği sadece ingilterede yapılıyomuş arkadaşlar.o yüzden 100%100 lük bir koruması yok burada yapılan aşının.

artık devlet karsılıyo menenjit aşısını biz saglık ocagnda vurdurduk.önemli aşı bencede.karmaları özel alıp vurduydursanız onların içinde varmş.biz oyüzden özel almadık.saglıkocgndan takip ettk.canım iice bi arstır.gerekiyosa özel alıp vurdurun zamanı geçmeden.

Ben oğluma 1 yaş sonrasında sadece 1 doz olarak yatırdım.O dönemde devlet bu aşıyı karşılamıyordu özel yaptırdım.Fakat şu an aşı kampanyası var çocuklara bu aşıyı mutlaka yapıyorlar.Hatta aile hekimleri anneleri arayarak bilgilendiriyor.Size onu söyleyen doktora da yuh yani şaşırdım.Bence mutlaka aşısını yaptırın.

X