bebeklere su...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
kızlar bebekleriniz günde ne kadar su içiyor? benim oğlum o kadar az içiyor ki bazen çişi çok koyu renk oluyor. sizler suyu ne kadar veriyorsunuz günde ve suyu verirken hala kaynatıyor musunuz?

Ben kaynatmıyorum. Erikli kullanıyoruz. Benim oğlan su hastası.Su içip içip çiş yapıyor. Akşama kadar yemek vermesem sadece su versem hayır demicek.

Maaşallah Yiğit Efe'ye.. Benim oğlum da hiç su içmiyor.. Bende biberon mamalarında suyu bir ölçek fazla koyuyorum... Aynı zamanda anne sütüde aldığı için belki oradan karşılıyordur.. Belkide bana çekmiştir bende suyu sevmezdim.. Hamile kaldığımdan beri su içmeye başladım o da şifa niyetine :))

normalde yaklaşık kaç ml içmeleri gerekiyo acaba?? 50 mi 100 mü 200 mü ? hiç doktora sormuş olan var mı?

valla benim oğlan da su düşmanı..normal de doktorumuz ek gıda aldığı öğünlerden sonra 50-60 cc içebilir demişti...günde 180-200 cc ye yakın ediyor yani...ama benim oğlan 5 cc içmez..bende ne yapayım salatalık sıkıyorum suyunu veriyorum, havuç, elma, pancar suyu..arada suyu çok çayı az papatya/rezene filan veriyorum..susasa içer herhalde..zorlamayın dedi doktor....

ay 200 ml yemeği zor yiyor suyu hayatta içmez benim oğlan. biryerde okumuştum 8. aya kadar suya çok gereksinim duymazmış bebeler. anne sütünden, biberon mamasından alırmış. ama 8. aydan sonra yedikleri yakmaya başlarmış. ekstra su içmesi lazımmış.

valla ben doktoruma ne kadar içmeli 200 ml civarı içiyor dediğimde bu aylarda artık toplam yarım litre sıvı rahatlıkla alabilir demişti akannehir kafamçokkarıştı yani şekersiz tatlısız(su ve çay benzeri şeyler)

Ben dr ma sordum su içmek bebeklerde de beyin ile alakalıymış aynı büyüklerdeki gibi bana sen sürekli aralıklı olarak su içirmeyi dene dedi zaten susadıysa içer o çocuğun isteğityle alakalı değil dedi beyinnin susuzluk sinyali göndermesi ile alaklıymış yaniibenimkide içiyor günlük 100 cc olmuyordur bile heralde benimkide anne sütü aldığından dolayı ihtiyacını ordan karşılıyor diye düşünüyorum

susadıkça içiyor hiç nekadar içtiği hesplamadım okadarda düşünmek istemiyorum
artık kafayı sıyırıcam çünki nekadar yedi kaçkere kaka yaptı neden dişi çıkmadı oturmıcakmı bu ay kaç kilo aldı laelaelaelaelaelaelaelaelaelae bu hallere geldim valla
dün akşam karar verdim düşmüyorum üstüne artık
acıkınca yer susayınca içer buzamanların tadını çıkarıcam birdaha geri gelmicek çünki

Sevgi kesin seni biri kızdırmışsen böyle değildin arkadaşım yaa biz senin bu hallerine hiç alışık değiliz aslında biyerde doğru sölüyosunda kıyamıyoruz işte sıpalara napalım annelik sabır işi biraz daha büyüyesiye kadar hepimiz bu hesapları yapmak zorundayız onlar biyüdükçe yükleride azalcak inan biraz daha sabırr..

çok ince düşünmücem artık fatoş tabiki o benim evladım herşeyin hesabını yapıyorum
ama şu kadar su içsin şukadar yesin diye fazla üstüne düşmek istemiyorum nekadar isterse okadar yesin içsin oda rahat etsin bende :))

Bencede bende içtiği suyu yediği yemeği,yaptığı çişi saymaktan kafayı yadim.kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıYemek aralarında yemekte biberonu veriyorum içerse içiyor,bazende sebepsiz ağladığında veriyorum.

valla o kadar haklısın ki bende artık aynen senin gibi düşünmeye başladım.üzerine gittikçe yolunda gidenlerde ters gidiyor ...yoksa bende kafayı yemek üzereyim

ben dün doktora sordum. içebildiği kadar içsin su dedi. bir rakam vermedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…