Bebek Beslenmesi bebeklere su veriyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sakın canım kesinlikle su verme yoksa az emer ve gelişimi yavaşlar. Anne sütü susuzluğu da giderecek şekilde yaratılmıştır Mevlam tarafımdan. Ama oldu ki yapmaman gerektiği halde emziğini şekerlediysen, balladıysan, gazı için rezene verirken şeker koyduysan ya da mamaya başlamak zorunda kaldıysan mutlaka vermelisin.

Akşamları rezene veriyorum sadece.Onu da doktor verin dediği için.Su vermiyorum ama annem ısrarla su verelim diyor, ne kadar dayanırım bilmem.Ya da benden gizli verir mi

banada ver diyo büyükler bende hala vermeye başlamadım düzenli olarak kızım 1 hafta sonra 4 aylık olacak 1 kere eşim denemek için 1 çay kaşığının ucuyla verdi sevmedi benim cadı kızım

ben su veriyorum..kaynatılmık ılıtılmıs su verıyorum..bır kac cay kaşıgı..tabıkı süt yeterlı ama ben süt+mama verdıgım ıcın ve havalar ısındıgı için ayrıca kızım cok terlıyor onun ıcın verıyorum kimseyi dinlemıyorum..bazen içmek istiyor bazen de istemıyor..sadece anne sütü ile besleseydım belkı de vermezdım..

iki oğlumdada verdim asla içime sinmez vicdanımda rahat etmez.
ben nolursa olsun azda olsa verilmesinden yanayım..

benim kızımda 2.5 aylık ben veriyorum çünkü arada mamada verdgm için kaynatılmş su veryrum 3 4 kaşık yeterli oluyo

şekerleyip ballamadım canım zaten emzik almıyo kesinlikle. emziriyorum. hiç vermedim henüz su ama annem hergün yalvarıyo su ver diye. aksi gibi doktora sormayı unuttum ama siz hemşiresiniz sizden bunu duymak sevindirdi.

arkadaşlar bebeğinize su vermiyorsanız fluor (biz zymaflour'u kullanıyoruz) hapını nasıl içiriyorsunuz
bana dr çok az suda erit veya direk ağzına ver dedi ama hap bana bebeğim için biraz büyük ve tabiki sert geldi o yüzden 2-3 damla suda eritip veriyorum, su vermiyen arkadaşlar direk ağzınamı veriyor yoksa anne sütünde eritipmi veriyorsunuz?

önceleri bende vermiyodum etraftan onca baskı olmasına rağmen ısrarla vermedim
doktora ağzındaki pamukcuğu gösterdiimde karbonatlı suyla sil ve bir kaşık su ver dedi
ve bundan sonra havalar ısındı her beslemeden sonra 1 kaşık su vernelidin dedi
ama başka doktorlar tavsiye etmiyor dediğimde onlar anne sütünü bırakıp başka alternatiflere yönelinmesin diye öyle diyorlar yoksa sıcaklarda mutlaka vermek lazım dedi
yaklaşık 1 haftadır veriyorum önceleri yadırgadı tadını beğenmedi ama şimdi severek içiyor alıştı

ben ikisi oğlana da verdim doğdu andan itibarenzemuszemus,bir iki çay kaşığı kadar:ecrin_bebek:,benim iki akrabam uzman dr ve ikisi de aynı ortama gelince bu konuyu tartışıyorlar halasırnaşık şey,birisi verilmez diyor,diğeri verilir,bir birine giriyorlarkaydirigubbakcemile3,benim kişisel görüşüm şu,mesele ilk benim oğlum mart ayında doğdu için pek su içmezdi,sadece ağız temizlesin emzirdikten sonra,bir çay kaşiğı verirdim,ikinci ise temmuzda doğudum ve hem emmerdi hem de lüp lüp su içerdi:icecream:,ama nasıldelikafadulden,kg çok iyidi,yane bebeğe bir çay kaşığı kadar verebilirsın istersen,bebiş iştahla içiyorsa bir tane daha ver,sudan zarar gelmez:asigim:,ama karnı doyurduk tan sonra,kolay gelsinzemuszemus...

Ya mantıken, kışın ihtiyaç duyduğumuz su ile yazın ihtiyaç duyduğumuz su miktarı aynı değil,(sonuçta bebeklerde bizim gibi terlemiyormu sıcakta) eğer yazın Allah tarafından sütlerimiz daha da sulanmıyorsa su vermek gerekiyor diye düşünüyorum öyle çok değil bir iki çay kaşığı en azından. rezene falan veriyorsanız bu bile yeter.

arkadaşlar ben,m annemlerde çok baskı yapmıştı ya çocuk terliyor su verilmez mi falan diye, ama doktora birlikte sorduk ve doktor anne sütü aldığı sürece hatta biberon maması bile verseniz onlarda suyla hazırlanıyor su vermenize gerek yok dedi verdirmedi biz katı gıdalara geçtiğimiz halde oğlum suyun tadını sevmediği için içmiyor ama doktor o anne sütünden alır ihtityacı olan suyu dedi ve şu an hala oyle devam ediyor.
Su vermemek vizdansızlık falan değil ne alakası var tam tersi bebeğinizin anne sütünden yeterince faydalanmasını sağlıyorsunuz. Kısacası herkesin dediği gibi anne sütü bir mucize:):lepi:

içime su serptin azize kardeş vereliniortak

arkadaşlar lütfen onun bunun demesine kanmayın doktorlar bas bas bağırıyor anne sütü alan bebeğin suya ihtiyacı yok diye bende dinledim annemi babanemi şuanda çocugum amip oldu baş belası illet canımdan bezdirdi benide bebeğimide KESİNLİKLE VERME!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…