• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklere su veriyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık. herkes bana bebeğe su ver diyor. havalar ısındı ya su içmeliymiş güya. anne sütünün buyuk mıktarı su olduğu için bebeğe yeterli diye düşünüyorum. sizler verdiniz mi? ya da veriyor musunuz?

2 aylık filandı.dr pamukcuk benzeri bişey farketti agzında su ver dedi,besledikten sonra bir çay kaşığı .verirsen olmaz. pes dedim hani vermiyorduk.

Bana da herkes su vermemi söylüyor, kısın vermedin bari yazın ver diyorlar...Doktorumda gerek olmadığını söyledi, zaten seninde dediğin gibi anne sütünün büyük miktarı su, şimdi bir de su verirsem karnı boşu boşuna su ile dolacak diye düşünüyorum, ben vermeyeceğim.

ben de kontrole gıttıgımızde sorcam şimdilik vermiyorum. havalar cok sıcak oğlum çok terlio halıyle su kaybediyo. endişeleniyorum

Ben vermiyorum..Doktor ilk 6 ay sadece anne sütü dedi..

Ayrıca gecen gün süt sağıp koymuştum dolaba..üstüne bi yag tabakası gibi bişey kaplamış..altta kalan sadece suydu..yani bebekler emdikleri zaman su ihtiyaçlarını karşılıolar bencede..

kabızlık için 2 aylıkken gittiğmde dr eviniz çok sıcak mı die sordu, evet deyince bebeğe su verin dedi, oğlumda da dr er emzirdikten sonra 1 çay kaşığı ver pamukçuk olmaz demişti... kısaca ben verdim veriyorum da.... ama bardak bardak değil ya canım 1 çay kaşığı....

Doktorumuz çay kaşığının ucuyla beslendikten ve gazını çıkardıktan sonra ver demişti. Zaten Çınar içmedi. Halada içmiyor.

Hayır!!! Asla vermeyin. Anne sütü alan bebeğin suya ihtiyacı yoktur.
Afrika sıcağında bile anne sütü yeterli gelir.

Eğer su verirseniz ishal, enfeksiyon gibi rahatsızlıklara yakalanma riski yükselir.

Ayrıca suyla şişen bebeğin emeceği süt miktarı azalır. Boşuna midesi dolmuş olur.

ılerde su içmez diyenlere de inanmayın. Ben kızıma 6 ay tek farklı bi besin vermedim. Şimdi iştahıda iyi su içmesi de mükemmel.

Yeter ki ek gıdaya geciş dönemini doğru kullanın.

6 ay su içmedi şimdi vermeye başladım paşa paşa da içiyor , su vermeyin , ilk 6 ay sadece anne sütü..
ben dinlemedim yaşlıları , etrafımdakileri sadece doktorumu dinledim ve böyle de yapmaya devam edeceğim..

benim kizim 3.ayini bitiriyor ama hic vermedim dr verme demisti.rezene cayi su yerine olur dedi ben
de gunde bir kere veriyorum hem sindirim icin iyi oluyor hem de susuzlugu gidiyor.

Doktorumuz çay kaşığının ucuyla beslendikten ve gazını çıkardıktan sonra ver demişti. Zaten Çınar içmedi. Halada içmiyor.

nasıl yani 1 yaşini gectıgı halde mı ıcmıyo? uzuldum canım.

benim kızım 5 ayında bu zaman kadar hiç vermedim bu ay hava ısısnıca bir çaykaşığı verdim kaynatıp ılıtılmış su hemen aldı

Ben verdim hatta daha kızım 20 günlüktü verdiğimde sarılık geçmedi ve su sayesinde idrardan atıldı..

Dr umuz o zamanlar emdikten ya da mama yedikten 1 saat sonra 1 çay kaşığı su verebileceğimizi bile söylemişti...

Hele ki şu sıcaklarda yine siz bilirisiniz ama kaynatılmış su verin bence bebeklere....

Ben oğluma doğduğundan beri su verdim,şimdi de çok severek içiyor..

Ben verdim hatta daha kızım 20 günlüktü verdiğimde sarılık geçmedi ve su sayesinde idrardan atıldı..

Dr umuz o zamanlar emdikten ya da mama yedikten 1 saat sonra 1 çay kaşığı su verebileceğimizi bile söylemişti...

Hele ki şu sıcaklarda yine siz bilirisiniz ama kaynatılmış su verin bence bebeklere....

aynen katılıyorum bende verdim dr ver dedi sarılığımızı bizde suyla atlattık su bu ne zararı olur ki helede bu ve önümüzdeki sıcaklarda bebekler terleyecek vücutda su kaybı kaçınılmaz olacak

su hayattır

doktorların genel görüşü ek gıdaya başlamadıktan sonra bebeğin suya ihtiyacı olmayacağı yönünde. ben de ek gıdaya başladığım şu günlerde su veriyorum artık..minik ölçülerle..ek gıdayı verdikten bi yarın saat kadar sonra..

aynen katılıyorum bende verdim dr ver dedi sarılığımızı bizde suyla atlattık su bu ne zararı olur ki helede bu ve önümüzdeki sıcaklarda bebekler terleyecek vücutda su kaybı kaçınılmaz olacak

su hayattır

Anne sütünün %70 i sudur. Ve bu yeterlidir. Su hayattır felsefesi yetişkinler için geçerlidir. Bebekler için geçerli olan "anne sütü hayattır".a.s.

benim kızızm 1 aylık doğduğundan beri ılık su veriyorum
mama yerken çok terlediği için mamadan 10 dakika sonra veriyorum

:))))))
sadece annesütü aldığı için, tabiki ben de vermiyorum, 5. ayın içerisindeyiz ve afrikadayız delikafadulden

Back