• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklere kitap okumak çok önemliymiş okuyormusunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
bebeklere kitap okumanın çok iyi olduğunu söylüyolar siz okuyormusunuz okuyorsanız ne türde kitaplar.

Okumak istiyorum okuyacağım da ama sanırım 1-2 ayımız var bunun için..
Kızım ayın 17 sinde 3 aylık olacak, henüz sadece hoplatılmaktan gezdirilmekten ve çok kısa sürelerle çıngırak vb. oyuncaklardan zevk alıyor...
Ama biraz daha büyüsün mutlaka o şekilli müzikli bebek kitaplarından okuyacağım.

bebeğim 3,5 aylık... kitap okuma için biraz daha büyümesi gerekiyor sanırım; çünkü ben masal okudum geçenlerde. pek ilgisini çekmedi, başka şeylerle ilgilendi. ama şu kumaş kitaplardan denemedim, almayı düşünüyorum... belki işe yarar.

6 yaşındaki kızıma 1 yaşından beri her gece uyumadan yatakta ben veya babası bir masal okuruz.artık tüm masalları şakır şakır biliyor haliyle.
şimdi 3 aylık oğluma kızım hergün kardeşime masal okuycam diye başında saatlerce resimlerini kardeşine göstererek masal anlatıyor.iilk başlarda oğlumun hoşuna gidiyor ablasına mıkırdanıyordu ama,artık ablası elinde kitapla yaklaşırken basıyor çığlığı ! :) yine bu geveze geliyor kurtarın beni der gibi..:)

Akşam yatmadan önce mutlaka bir masal okurum.
Onun dışında gün içinde kitap okumuyoruz.

yapılması gereken bişey evet ama ne zaman nasıl kitaplar okumalıyız acaba
7 aylık kızım masal dinlermi dersiniz

evet okuyorum
5 aylıkken başladım
ilk zamanları pek dikkatini çekmedi sonra zamanlan kitabi elimden almaya çalştı
sonra dinlemeye başladı
sanırım keyif alıyor oda çünkü çoğu zaman gülüyor ben okurken yerimseniben
çok keyifli oluyor gerçekten ama günlük en fazla 10 dk okuyorum ben öyle saatlerce değil

bende aldım kıtap ama daha okumadım bır tanede kendım yapıyorum bakalım hangısını daha cok sevecek oğlum 3aylık 5aylık olunca okurum

ben hamileyken başladım okumaya, karakter eğitimine yönelik masallar var onlardan okuyorum oğlum 3 aylıktan itibaren kitaba ilgi gösteriyor bakıyor resimlerine hatta 4 aylıktan itibaren sayfaları çeviriyor bir de bez kitabı var sayfalarını çeviriyor ağzına sokuyor bebeklerin zıt renklere ve büyük yüzlere ilgisi varmış

Ben de bir kitap aldım yeni. Bizimki de 5 aylık. Hayvanlı çok kısacık bir masal. Ben kitabı ona gösteriyorum çok hoşuna gidiyor, ordaki resimlere felan bakıyor anlar gibi yapıyor. Ama beni dinleyip dinlemediğini bilemiycem tabi. Masal 1 dk bile sürmüyor zaten bikaç cümle :)
Acaba ne türlü masal kitapları alıp okumak lazım? Biz anlamıyor sansak da anladıklarını düşünüyorum.

asu mrh sana özel msj atamıyrm site izin vermiyr burda bulmuşken yazayım dedim kızım ve ben iyiyiz gelişimi geriden gidiyr biraz umarım sen ve oğlun iyidir bu arada kızının alışması nsl oldu kıskandı mı hiç ?
kitap hamileyken okumaya çalıştım ama benim fazla vaktim olmadı 7 aylık doğum yaptım biraz daha büyüsün mutlaka uyumadan önce okuyacağım :)

6 yaşındaki kızıma 1 yaşından beri her gece uyumadan yatakta ben veya babası bir masal okuruz.artık tüm masalları şakır şakır biliyor haliyle.
şimdi 3 aylık oğluma kızım hergün kardeşime masal okuycam diye başında saatlerce resimlerini kardeşine göstererek masal anlatıyor.iilk başlarda oğlumun hoşuna gidiyor ablasına mıkırdanıyordu ama,artık ablası elinde kitapla yaklaşırken basıyor çığlığı ! :) yine bu geveze geliyor kurtarın beni der gibi..:)

canım slm msj yazamadım sana site izin vermiyr :)

Back