Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
çikolata mı akannehir ya bu süreç zormuş biraz sabırlı olmak lazım daha yeni yeni keşfedecek alışacak.biraz yavaştan al o zaman mesala yoğurt 1 çay kaşığı ver istemediyse devam etme.2-3 gün sonra tekrar 1 çay kaşığı ver öyle öyle ona alışma süreci yaratmış olursun.doktorunla da görüş bakalım ne diyecek.kendini üzme elbet alışır zamanla.
bebeğim 5 ay 4 günlük... bebeğime ne versem kabul etmiyor, ya tükürüyor, ya ağzını sımsıkı kapatıyor, ya da ağlıyor. ne yapacağım ben, yardım lütfeeen...
tatlım bebeğinin böyle davranması çok normal...daha çok küçük,tatları sevmeyebilir,bunun için zamana ihtiyacı var,neden panik yapıyorsun ki...hem siz şu an alıştırma aşamasındasınız...bebişinden kase kase yemesini bekleme...2-3 kaşık yemesi yeterli,tatlara alıştıkça kendisi miktarını arttıracaktır merak etme...
birde bence kısa zamanda çok farklı tatlar deneme,sırasıyla git...mesela elma şeftali gibi meyvelerin suyundan ver,bunlara alışınca basit bir çorba ver,buna da alışınca yoğurt ver,sonra kahvaltılık...derken öğünleriniz oluşur
kızlar, ben bebek kurabiyesini nihayet yaptım. 1 yumurta sarısı, 100 gr. civarı tereyağ, yarım fincan kadar pekmez ve alabildiğince un koydum, göz kararı pişirdim. tadına baktım hatta )) çok güzel oldu. en azından bu şekilde yapınca içim rahat edecek... aklım gdo, katkı maddesi vb. konularla meşgul olmayacak.
ek gıda konusundaki önerilerinize çok teşekkür ederim. bebeğim ek gıdalara gün geçtikçe daha da alıştı sanırım.
kolay gelsin...
güzel olmasına sevindim.sonuçta daha sağlıklı yapıp buzdolabında bekletebilirsin ama içinde yumurta olduğu için çok bekletmemek gerekir sanırım.en az ölçülerde yapmak lazım o halde.
ben de yoğurdu yaptım güzel oldu tadı da gayet güzel.bizim hanım biraz yüzünü ekşitti yerken ama yine de yedi :)
demek yaptın yoğurdu :))) ah bir de ben yapabilsem... çevremdekilerime yaptırıyorum şimdilik. yoğurdun içine dut koyup rondoda çektim, bebeğim severek yedi. belki denemek istersin.