• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklere bisküvi, kek, kurabiye

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Doktorumuz hipp' in bebek bisküvisini önerdi; ama hiç içime sinmiyor. Çevremde bisküviyle beslenmiş çocukların erken ergenliğe girmesi vb. şeyleri gördükçe acaba ilişkisi var mı diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Bu nedenle eve benzeri besinler yapmak istiyorum. Doktorumuz da yumurtanun sadece sarısını koymak şartıyla yapılabileceğini söyledi. Hatta şeker yerine bal, pekmez de koyulabilir diye düşündüm. Evde yapabileceğimiz bisküvi, kek, kurabiye gibi tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?

kek yapmak istersen içine havuç hurma ceviz veya fındık koy ve kepekli undan yap ben öyle yapıorum hem çok lezzetli hemde çok besleyici çocuklar için

100 gr oda sıcaklığında tereyağı

- 1 çay bardağı pekmez

- 1 yumurta

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- 14-15 tepeleme yemek kaşığı un

- Birkaç damla limon suyu

Bütün malzemeler karıştırılır.kıvama göre un eklenebilir.El ile yuvarlaarak yada merdane ile şekil verilir.Sert olmaması için çok ince olmaması gerekiyor.

170 derecedeki frında 15 dakika çok kızartmadan pişirilir.

canım belki görmüşsündür ben bu tarifi görmüştüm burda bebe bisküvisi tarifi denemek lazım.

100 gr oda sıcaklığında tereyağı

- 1 çay bardağı pekmez

- 1 yumurta

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- 14-15 tepeleme yemek kaşığı un

- Birkaç damla limon suyu

Bütün malzemeler karıştırılır.kıvama göre un eklenebilir.El ile yuvarlaarak yada merdane ile şekil verilir.Sert olmaması için çok ince olmaması gerekiyor.

170 derecedeki frında 15 dakika çok kızartmadan pişirilir.

canım belki görmüşsündür ben bu tarifi görmüştüm burda bebe bisküvisi tarifi denemek lazım.

Slm ben bu tarifi daha önce denedim ama hiç güzel olmadı. Acaba tereyağını eritip mi malzemelere karıştıryoruz eritmeden mi karıştıryopruz?

ben de burdan gördüm bu tarifi ama hiç denemedim.neden güzel olmadı acaba? bence tereyağını eritmeden koymak gerekir.belki bisküviler biraz sert olabilir ama sütle ıslanınca yumuşayacak sonuçta.denemek lazım.
sezince sen denedin mi?

ben de burdan gördüm bu tarifi ama hiç denemedim.neden güzel olmadı acaba? bence tereyağını eritmeden koymak gerekir.belki bisküviler biraz sert olabilir ama sütle ıslanınca yumuşayacak sonuçta.denemek lazım.
sezince sen denedin mi?
sözde deneyecektim. ama hiç vaktim olmuyor ki. :((( bu ek gıda işi beni fena sarstı. sürekli bebeğime bir şeyler hazırlıyorum ve hemen çöpe döküyoruz. bebeğim hiçbir şey yemiyor, sadece süt istiyor. doktorumuz artık sütü daha az isteyeceğini söylemişti bir de. üstüne bir de malum seminer dönemi. kızımı okula bile götürmeye başladım, başka seçeneğim kalmadı. anlayacağınız her şey alt üst. Allah yardımcımız olur inşallah.

sezince sen denedin mi?

Bugün bisküviler çöpe gitti. Ben tereyağını erittim pekmezle karışınca çok sulu oldu. Üstüne kıvamını tutturabilmek için çok un katmak zorunda kaldım olmadı yani. Bir daha ki sefere ertimeden katacam bide pekmezi daha az koymayı düşünüyorum çok kokuyor üzüm pekmezi kullanıyorum ama dut filan mı gerekiyor bilemedim.
kahvaltılarda bende her güğn çekilmiş cevzi kullanıyorum eğer kahvaltı yapamadıysak öğlen yoğrtta ya da yemekte kullanıyorum da fındık hiç kullanmadım. Ağır gelmez mi acaba

sözde deneyecektim. ama hiç vaktim olmuyor ki. :((( bu ek gıda işi beni fena sarstı. sürekli bebeğime bir şeyler hazırlıyorum ve hemen çöpe döküyoruz. bebeğim hiçbir şey yemiyor, sadece süt istiyor. doktorumuz artık sütü daha az isteyeceğini söylemişti bir de. üstüne bir de malum seminer dönemi. kızımı okula bile götürmeye başladım, başka seçeneğim kalmadı. anlayacağınız her şey alt üst. Allah yardımcımız olur inşallah.

Ek gıda dönemini bende ara ara kabus gibi geçirdim. Akşama kadar hep bişeyler hazırlmaya çalışıyordum bir kaşık zor alıyordu hepsi çöpe. İnsanın canı sıkılıyor biraz yorucu bir dönem birde evde olmak ekstra ev işleri filan ooff dedirtiyor insana. Biz 8,5 aylık olduk. Artık bir çok şeyi yiyoruz. yemediği zamanlarda hiç zorlama inatlaşıyorlar çünkü. Aç oluğu zamnları değerlendirebilirsin. zor bir dönem ama atlatacağız tabi birde sen çalışmaya başlamışsın zor haklısın ben daha başlamadım bakalım biz napcaz

BEBEK BİSKÜVİSİ

100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
12 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pekmez
2 yumurta sarısı
Hamuru 0,5cm kalınlığında açıp kalıpla kesiyoruz.180 derecede 15 dakika pişiriyoruz.

BEBEK BİSKÜVİSİ
Malzemeleri:
-2 çay bardağı un(tam buğday veya buğday)
-1/2çay baradağı irmik
-2 çay baradağı pirinç unu
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 tatlı kaşığı kayısı püresi(eklenmeyebilir)sert kuru (kükürtlü olan sarı yumuşak kayısılardan değil)kayısıyı yumuşaması için sıcak suda bekletip rondodan geçirdim ara öğün olarakta veriyorum
HAZIRLANIŞI:
1-Terayağı,un,pirinç unu,pekmez kayısı püresi ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp elimizle uzatıp silindir şekli veriyoruz,
bir parmak genişiğinde kesip yuvarlayıp üzerini bıçakla çiziyoruz veya kurabiye kalıbı da kullanılabiliriz

3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.(pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.Mevcut fırın sıcaklığında kurumasın diye.

Bir tarif daha :))

10 tepeleme yemek kaşığı un
1 ç.brd. pekmez
1 yumurta (bebek 1 yaşından büyükse 1 yumurta küçükse yumurtanın beyazı alerji yapacağından 2 yumurta sarısı koyalım, ben sarılar beyazından iyice arınsın diye elimle ayırırken aynı zamanda patlatmamaya dikkat ederek suyun altına tutuyorum iyice beyazı gidiyor
100 gr tereyağ
vanilya

pürüzsüz bi hamur olunca kalıplarla kestim

kestikten sonra tepsiye dizip 170 derecede 15 dakika pişirdim ,bu tarifle 1 tepsi doldu

bendende tuzluuu....
1 yumurta
1kaşık yogurt
1kaşık peynir rendesi
maydanoz,dereotu
yada ıspanak
zeytinyağı
çok az kabartma tozu..
aldığı kadar un..
benim bebeğimde çok seçici,9 aylık hiçbir sebzeyi,çorbayı yediremiyorum..sadece emmek istiyo

öncelikle bu bebek bisküvisi tariflerini bende deneidm az pişirsem kurabiye gibi yumuşak normal pişirsem hiçbirşeyde dagılmayacak kadar sert bir tadı oldu
şuan kızım 13 ayını doldurdu
ek gıdalara erken başlamak zorunda kalan bir anne olarak bazı örnekler verebilirim
misal kızım tatlı hiçbirşey sevmiyordu muhallebi vs. gibi
sadece çorbalar sebze yemeklerinin suları gibi şeyler yiyordu pütürlü yemeye alışması için ilk etapta çorbalarına bebek ekmegi ufaladım
özellikle kahvaltıda çok zorlanıyordum h,çbirşey yemek istemiyordu muz labne pekmez meyve püreleri bebe bisküvisi gibi şeylerle karışım yapıp zorla yediriyordum ama zaman geçtikçe normal kahvaltı yapabilmeye başladı kahvaltıda az peynir az yumurta ıhlamur çay kaşıgının ucuyla fındık fıstık ezmeleri vs yemeye başladı
bazı şeyleri mecburen hazır kullanıyoruz bebe bisküvisi gibi ama diğer besinleriyle bu açıgı kapatabiliyoruz
misal çorbalarında kemik suyu kullanabilirsiniz
onun için sebzeli balık çorbaları yapabilirsiniz
her tada alıştırmaya çalışırsanız ileride çok sıkıntı yaşamazsınız emin olun
şimdiden kolay gelsin

bebeğim 5 ay 4 günlük... bebeğime ne versem kabul etmiyor, ya tükürüyor, ya ağzını sımsıkı kapatıyor, ya da ağlıyor. ne yapacağım ben, yardım lütfeeen...

canım hazır mı değil acaba.yavaş yavaş tattır zorlama sevmediği şeyi aradan bir müddet zaman geçince tekrar dene.meyveleri sevmedi mi?

meyveleri hiç sevmedi. hele yoğurt vermek isteyince ağlıyor. biraz da olsa tarhana çorbasını sevdi. karpuz suyunu sevdi bir de. bugün okula götürmedim ve ben okuldayken azıcık da olsa -malesef- çikolata vermişler, ona bayılmış. ne yapacağım ben ya? :(((

Back