Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
arkadaşlar kuzenimin 9 aylık bi kızı var çilek yedirmek istiyor ama bazı kişiler çileğin 1 yaşından önce bebeğe verilmemesi gerektiğini söylemiş. bu konuda bilgisi olan varmı?
bismillahirrahmanirrahım
Kayıtlı Üye
Benim Komşunun 10 Aylik Bebegi Var çilek Yediriyor Hatta Eline Veriyor Kendi Yiyor Ama Ben Yedirilip Yerilmeyecegini Bilmiyorum
alerji riskinden dolayı öyle söylemişlerdir canım alerjisi yoksa verilebilir
Benim kızım 21 aylık çilek yediği zaman pişik oluyor. Bence sizde bir kez deneyin. Eğer alerji oluşuyorsa yedirmezsiniz. Ayrıca patlıcan ve baklayıda yedirmeyin diyorlar. Patlıcan da alerjen.
evli mutlu çocuklu :)
Kayıtlı Üye
canım benim çilek bebkler için cok iyi zihni gelistiriyomus doktormuz demisti valla ben verdim ablamın kızı 6.5 aylık eline veriyo emiyo oda
ben herseyi yedirdim biseycikte olmadi arkadasin dedigi gibi herseyi yedirin denesin cocukta alerji pisik yoksa yesin denemeden nerden bilicen.
ben oglum 8 aylıkken verdim alerji yaptı ilaçlarla gecirdik hatta o zaman çilek yoktu çilekli yogurt verdigim halde o yaptı şimdi 15 aylık gecen hafta yedirdim tekrar kabardı her yeri doktora gittim bugun yine çilek dedi. alerji yapıyo yani bizimkine ama herkeste olmayabilirmiş
arkadaşlar kuzenimin 9 aylık bi kızı var çilek yedirmek istiyor ama bazı kişiler çileğin 1 yaşından önce bebeğe verilmemesi gerektiğini söylemiş. bu konuda bilgisi olan varmı?
valla canım benim oğlum 8.5 aylık ben nerdeyese bir aydır yediriyrum hiç de bişey olmadı.hatta severek de yiyor.alerjide yapmadı.benim fikrimi sorarsan bi kere yedir.eğer alerji yapmazsa yedirmeye devam edersin.
şunu da söyleyeyim ilerde yemek seçmesin diye ben şimdiden her yaptığım yemeğin suyunda veriyorum.içine cici bebenin etimeğinden de koyuyorm.bazen deazcık pilav koyuyorum çok güzel yiyo.
elmaninsapiarmutuncekirdegi
Ziyaretçi
kızlar ablamın kızı var 7.aya girdi.anne çalıştığı için büyük ablam bakıyo kuzenime.40 günlükten beri her şeyi yiyip içiyo.benimki hala günde 1 köfte ve bebe bisküvisi yer başka bişey yemez.herşeyi uzmanlara göre yaptım oyüzden herhalde.kuzenimi görünce imreniyorum.benimki mayısta 2 yaşını dolduracak.sadece 12kg.dediğim gıdalardan başka şey yemez ne kadar uğraşsamda.
bence herşeyi yedir ki damak zevki gelişsin.rendele,şekerle karıştır ver.ablam kuzenime o şekilde yediriyodu geçenlerde.benim yaptığım hatayı yapma.yemek konusunda bizim annelerimiz gibi doyur bebeğini,uzmanlara göre değil
Benim Küçük Beylerim.
Kayıtlı Üye
valla ben veririm egerki yan etkisi olmassa neden yemesin her şeyden tatamalı bebeklerimiz sonra mideleri her türlü yemegi red etmiyo iştah konusunda iyi oluyo çocukla rben oglumda yedirdim meyvelerden ve çok şükür çok iyi oglum iştah konusunda
ben 8 aylıkken püre yapıp verdim çilegi hiç birşeyde olmadı zaten doktorların verdigi yiyecek listesinde meyve yazıyor ve çilek vermeyin demiyor sadece patlıcanın verilmeyecegini biliyorum hemde uzun bir süre çünkü içinde çok fazla nikotin varmış
...:::Ruzişim:::...
Kayıtlı Üye
biz yeni başladık meyvelere kızım 4,5 aylık doktor kesinlikle kivi ve çilek vermeyeceksin dedi.
üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
benim de kafama takıldı
verip vermeme konusunda tereddüt ettim
şu an tam dönemide çilek....CADIARZU
oğlumun doktorunun dediği
süt bal tuz çilek kivi narenciye grubu yasak
bir yaşına kadar bunların yasak olmasının sebebi alerji riskinin bulunması
yedirin eğer ki alerji yaparsa yedirmeyi kesin derim
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
çilekler gerçek çilek mi ki
hormon dolu versek ne olacak
kızım 1 yaşında biz bile o uyuyunca yiyoruz istemesin diye
öcükle böcük:))
Kayıtlı Üye
verilmez alerji riski varmış çünki doktorumuz söylemişti
Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
Ben alerji riskine karşı 1 yaşından sonra verdim..onuda 2 kere tattırdım pek sevmedi yiğit.babamızda sevmez,ona benzedi sanırım..
ben çileğide kiviyide yedirdim herhangi bi alerji durumu olmadı.hazır muhallebi yaparkende portakal suyuyla yapıyorum bişey olmuyor. önce denemek lazım sorun olmuyorsa verilebilir bence.hepside son derece faydalı şeyler.
hormon konusuna gelince adamlar tavuğa her türlü sebzeye meyveye katıyorlar.katışıksız bişey bulmak nerdeyse imkansız.doğala en yakını tercih edicez tabiki.
biz de bahçemize ektik... 1 kaç güne kızarırlar..benim oğlum 8,5 aylık... ben vermeyi düşünüyorum...
o yasak bu yasak şu yasak valla kafa kalmadı yaaa...
hergün aynı şeyleri yiyince de sıkılıyorlar..
ben vereceğim bi zararı olmazsa devam ederim...
sonuçta Allah korusun öldürecek değil ya...