• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerde yatis pozisyonlari nasil olmali?

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
kizlar kizm 6aylik bu sure zarfinda hep yuzustu yatirdim arada sirt uzeride yatti tabi ama cok degil biz bile tamamen yuzustu yatsak yoruluruz acaba dogrumu bu sekilde yatmasi cunku aksam 10da yatiyor sabah 8de uyaniyor agir uykusu var sizce artik boyle yatirmasam mi zarari varmidir sizin bebisler hangi pozisyonda yatiyor yorumlarinizi bekliyorum :uhm:

ben ağzı burnu kapanır nefessiz kalır diye korkudan hiç yüzüstü yatıramadım. çok küçükken yan yatırıyodum zaten büyüdükçe kendi kendine dönüyor :)

Ben hiç yüz üstü yatırmadım. Doktorumuz ve aile fertlerimiz yan yatıracaksın demişti ama artık yatış oğlum yatış yönünü kendi belirliyor. Ben onu yan yatırıyorum yan yatırma yastığı ile de destekliyorum ama paşam 2 dk sonra ya yön değitiriyor yada sırt üstü yatıyor.

benim oglum da hiç yüzüstü yatmayı sevmedi.ılk 1-2 ay yan yatırdım hep,sonra sırt üstü yatırdım.kendi kendine yan dönüp uyuyor bazen.döne döne uyuyor:)artık sırt üstü yatır derim ben.kendi isterse döner zaten

bende yuzustu yatırmak tehlıkelı dıyebılıyorum,nefes alamaz dıye Allah korusun.dr yan yatırmayı onerıo ama kızım yuzustu donuo kendı karar verıo yanı:)

ehlikeli dönemi atlatmış çoktan , rahat ediyorsa yatabilir bence nolcak nasıl rahat ediyorsa öyle yatsın bırak annesi

bebeklerin yatış pozisyonu değişiyor kızımı başta yan yatırdım yastıkla destekledim sonra sırt üstü yattı bir süre. bir kez hasta olduğunda iyice yan yatırmıştım sırt üstü burnu tıkanıyor diye şimdi kendisi yan dönüyor.

bir iki kez dene istersen yan yatırmayı ama zorlama nasıl rahat ediyorsa öyle yatsın

İlk zamanlar hep yan yatırırdım,hatta kulağı acımasın diye arada bir döndürürdüm.şimdi nasıl isterse öyle yatıyor oğluşum..yüzüstü yatmayı da seviyor...

ben de ilk zamanlar yan yatırdım.şimdi kendi istediği gibi dönüyor am yüzüstü yatmayı sevmiyor genelde sırtüstü yayılarak yatıyor.

bende ılk zamanlar hep kusar dıye yan yatırdım desteklı sonra kafasını kaldırmaya baslayınca yuz ustu yatırdım suan 8 aylık hala yatırıyorum bazen yanda ama sevıo rahat etmeze uyanır ne bılım yuz ustu yatınca kafası agrıyınca bı o yana bı bu yana cevırıyo yatırabılırsın bısı olmaz ama yanda yatır

ilk 2 ay yüzüstü yattı ama 3.ayından sonra yüzüstü koyunca ağlamaya başladı şimdide sırtüstü yatıyo böyle daha rahat etti.

Arkadaşım merhaba. Allah bağışlarsa benimde 1,5 aylık bir oğlum var. İlk zamanlar hep yan yatırıyordum. Sonra yüzüstü yatmaya alıştı. İmkanı yok sırtüstü yatmıyor. Birkaç defa denedim. İnanın sabah saat 5 lere kadar salladık babasıyla. Sırf alışsın diye. Ama kesinlikle uyuyamıyor. Bende pek istemiyorum ama Allah a emanet deyip yatırıyorum. İnternet sielerinde yatırılmasının iyi olmadığını söylüyorlar ama açıkçası sırtüstü yatmasını da ben çok istemiyorum. Çünkü kusarsa yutup tıkanmasından korkuyorum. Bence korkulucak bişey yok diye düşünüyorum. Tabi yine de karar sizin. :ecrin_bebek:

valla benım dogumuma son 8 gun kaldı.ama inanın ilk defa sizlerden duydum bebegın yuz ustu yatırılmasını ben asla yatıramam yaa.yazık degılmı hadı bişe olursaa valla iyi cesaret etmiş yatıranlar.benım bıldıgım yan yatırılır,bir müddet sonra öbür yana yatırılır.sonrada sırt ustu...valla bilemıcem tek bıldıgım kıyıpta yuzustu yatıramam ben oğluşumu korkarım :(

bütün dr.lar hemşireler herkez sırtüstü yatırıp başınıda yana çewirin dedi sakın sakın yüzüstü yatırmayın diye tembih ediyorlar zaten çocuk ısrarla kendisi yatmak isterse ona yapıcak bişi yok ama özelliklede yeni doğan bebeklerin kusmuğunun geri gidip boğulmaması için((allah korusun)) sırt üstü we başı yana yatırmayı öneriyorlar. belli aralıklarla yön değiştirebilirsiniz tabiki . ilkgünden beri hep buşekilde yatırdım ben öylede alıştı kendi başını falan istediği yöne çewiriyor zaten artık bisüre sonrada keyfine göre yatar inşlhh.

Back