Bebeklerde vurma eylemi

esesesra3772

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2017
3
0
86
35
Merhaba 17 aylık bir kızım var. Kendisinden 3 ay büyük kuzeni tarafından zaman zaman el teması itme vurma gibi eylemlere maruz kalıyor ve her defasında canı acisada acimasa da tepki veremiyor ve ağlamaya başlıyor. Ve ondan korkmaya başladı. Kendisine yaklaştığında hemen ayağıma sarılıyor kaçıyor. Bu durum kızımın psikolojisini etkiler mi? Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum annesi olarak üzülüyorum. Kendisi de karşılık versin istiyorum ama daha çok küçük ve vurmayi itmeyi bilmiyor bize karşı da hiç öyle hareketleri yok. Karşı tarafta bebek daha oraya da bsy diyemiyorum. Gereksiz mi takıyorum bu konuyu karşılaşan var mı?

Gereksiz takmıyorsunuz tabi ki. Şiddetin her türlüsü şiddet gören kişiyi pasif ve pısırık bir hale sokuyor. Bu küçük bir çocuk da olsa yetişkin de olsa sonuç değişmiyor. Karşı taraf da çocuk ama anası çocuk değil. İsterseniz güzellikle, isterseniz de zorla, artık hangi dilden anlayacaksa karşısına geçip konuşacaksınız. Ben bu durumdan rahatsızım, gerekiyorsa çocuğunun elini tutacaksın diyeceksiniz. Ha küsüyorsa küser, kırılıyorsa da kırılır, kendi bileceği iş. O kendi çocuğunu düzgün yetiştirmekle, siz de kendi çocuğunuzu korumakla mükellefsiniz. Korumanız gereken küçük bir çocuk olsa bile.

Aslında anneside elinden geleni yapıyor gibi bu konuda engel olmaya çalışıyor yapmaması gerektiğini söylüyor. Daha çok annesi ve biz varken yapıyor çoğu kez kıskançlıktan yapıyor çocuk ama olan arada benim çocuğuma oluyor sıkıntılı bir durumdayım

Annesi vuracağını anladığı an yerinden fırlayıp kollarını tutacak, eline başka birşey verecek, oyalayacak
Lütfen yavrunuza bubun yapılmasına izin vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…