Merhaba 25 aylık bebeğimde bu sorunu görünce birden panikledim netten araştırdım çok karmaşık bilgiler vardı ve korkutucuydu..ben de bunu yaşamış birisi olarak yazmak istedim ..çünkü yazılanlarda asla müdahale edip açmayın..çocukta travma kaldı doktora gidince bağırdı ağladı ..kremle açmaya çalıştım vs gibi bilgiler vardı..bana östrojenle sürekli krem sürüp açmaya çalışmak çok saçma gelmişti..üstelik tuvaletini yaparken kıvranıyordu ve ben wc eğitimine başlayacaktım..doktora gittim devlet hast.ama uzman doktor vardı..görür görmez aa evet yapışmış dedi arkamı dönmemle açması bir oldu ben bir tuhaf hissettim..bazı vakalarda neşter tarzıbir şeyle açabiliyormuş ama elle açtı kıızmınkini ..çok az ağladı hemen ayağa kalkınca geçti ..östrojenli krem verdi gün aşırı yani ara vererek sür dedi ..ben kremi aldım evet ama içim ek vermedi yaklaşık bir ay kullanmaya..sadece iki kez mercimek kadar sürdüm..2 gün kortizonlu sürdüm başka sürmedim..orada oluşan lezyon çok çabuk iyileşti ..şimdi çok rahatız öyle travma olacak bşr durum asla olmadı 3 ay oldu tuvalete başladık çok rahat şimdi..size tavsiyem asla tahriş edici bşr şey sürmeyin..bizim yoğun pişik oldugu bir dönemde sudokrem sürdüm bolca ondan olmuş olabilir güçlü bir krem çünkü..şimdi sadece hindistan cevizi yağı ile orayı kaygan tutuyorum..zeytinyağ sürmeyin ama o tahriş edici ..farmasi aynısefa balm kullanyorum ..asla yapışacak gibi durmuyor çok iyi durumda .bir de açıldıktan sonra bir hafta banyo küvetşnde suda oturttum doktor söyledi ..o nemli haliyle kaldı ..inşallah faydalı olur .tekrar kapanma vs olursa yazarım