Çocuk Hastalıkları Bebeklerde vajinal yapışıklık-genital tüylenme-östrojenli krem

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Cckbahar

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2020
63
45
38
Herkese merhaba
Dün 7 aylık kızımın genital bölgesinde sarı tüyler farkettim sabaha kadar uyuyamadım bilen birileriniz vardır muhakkak.
3 aylık kontrolünde vajinal yapışılalım olduğunu söyledi doktor. Çocuk cerrahında açtırın dedi 5 aylıkken poliklinikte bir kaç saniye içinde açtırdık. Estriol diye östrojenli bir krem verdi yapışma tekrarlamasın diye.
Biraz kullandım fazla kullanmadım hormonlu diye.
Islak mendilleri yıkayıp öyle kullanıyorum.
Bebek bezi kullanıyorum.
5 aya kadar sadece anne sütüyle besledim.ek besin ve anne sütü beraber götürüyoruz.
Bilen anlayan birileri yardımcı olsun lütfen sabaha kadar çıldırmak üzereydim. Çok kaygılıyım yavrum için.
Doktora da götüremiyorum şu an ortalıkta salgın şüphesi var zaten
Bu arada her gün 2-3 kez hametan sürüyorum yapışma tekrarlamasın diye.

Bana yardımcı olabilecek hiçkimse yok mu
Canım vajinada yapışıklık benim kızımda da olmuştu , doktor uyarmıştı , bez değiştirirken sildiğimizde , vajina deliğini hafif açarak yukarıdan aşağıya hafif bastırarak silin demişti ve Estriol kremden ( en fazla 10 gün kullanmak gerekiyor ve vajina deliğinin bitimine küçük bir nokta sık sadece , ama içine sürme sakın , amaç vajina deliğinin aşağı doğru birkaç milimetre uzaması,genişlemesi) bize de vermişti , onu 10 gün kullandık ve bez sırasında o şekilde temizledim düzelme oldu, vajina deliğindeki genişlik normal seviyeye geldi , bizde cerrahi işleme gerek kalmadı ve yapışıklık düzeldiğinden beri hala ara ara (şu an kızım 3 yaşında,duştan sonra vs üstünü giydirirken dikkat edip inceliyorum, kontrol ediyorum ) o şekilde bebek havlu mendille (unibaby vs) siliyorum. Kız çocuklarının bazılarında olurmuş, endişelenme ve bir sorun olursa yardımcı olurum. Bence de hastaneye falan götürme ciddi bir durum yoksa, virüs bulaşır bir de , hastane en riskli ortam şu an .

Çok teşekkür ederim ben de hastane olayından kaygılı olduğum için bekletiyorum.
Kremden az kullanmaya çalıştım ama yeterince az kullanmadım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…