Bebeklerde uyku

Yardmlslm16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
619
356
33
26
Benim bebeğim prematüre kronolojik 9 düzeltilmiş 7 aylık ama doğdugundan beri uykuyu seviyor. Gündüz 2 uykuya düşmüyoruz hep kısa kısa ama 3 uyku bu sorun mu sizce?

Oğlumda premature kronojik 1yas düzeltilmiş 10aylik oluyor. Gündüz bazen 3kere yada 2kere uyur toplam 3saatlik. Akşam sabaha kadar 11saat uyuyor.

Benim bebeğim prematüre kronolojik 9 düzeltilmiş 7 aylık ama doğdugundan beri uykuyu seviyor. Gündüz 2 uykuya düşmüyoruz hep kısa kısa ama 3 uyku bu sorun mu sizce?
Benim kızım da kısa kısa ve çok sayıda uyku yapardı daha küçükken. Doktora danışmistim günde 4 kere uyumak istiyor diye. Uyuduğunda en fazla 30 dk uyur sonra devam etmezdi uykuya. Doktorum gündüz uzun uyumadigi için kesik kesik uyuyup gündüz uyku ihtiyacını karşılamaya calisiyodur sayısına takılma toplam uyku saati önemli demişti. Simdi ise gündüz 2 uyku yapıyor yarın doğum günü düzeltilmiş 10 buçuk aylık. Akranlari tek uykuya geçiş bile yaptı bizimki 2 uyku ile devam ediyor. Gece uykuları etkilenmiyorsa uyusun ama cooook uzun saatler de uyumamasina dikkat edin. Gündüz bi şeyler öğrenmeye ihtiyaçları var

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için çok iyi geldi bu bilgi bana. Öyle uzun uzun uyumuyor yarım saat 40 dk maksimum 1 saat gece uykularını da etkilemiyor ama uyanık kalma süresi bu ayda 3 saatken 2 saatte uykusu geliyor mesela bu sefer de günde 3 uykuya çıkıyor eğer uyutmazsam 2 uykuya zorlarsam zombi gibi geziyor herşeye ağlıyor

Oğlumda premature kronojik 1yas düzeltilmiş 10aylik oluyor. Gündüz bazen 3kere yada 2kere uyur toplam 3saatlik. Akşam sabaha kadar 11saat uyuyor.
Çok teşekkür ederim bu değerli bilgi için demekki prematüre bebekler düzeltilmiş yaşa daha uygun davranıyor benım oğlumda gece 12-13 saat uyuyor gündüz genelde 3 kez toplamda 2 bucuk sata falan uyuyor

Benim kız gibi. Bende çok zorlandım 2 saatte bir uyumak isterdi. Hele ek gıda zamanları tam kabus gibiydi dur durak bilmezdim. Bide kısa uyuyup uyandığı için aşırı huysuzluk yapardı. Hem uykusu var hem yatınca uyumuyo delirmelik. Zaman içinde uyku saatlerinin aralarını açarak 3 ten 2 ye düşürürsünüz. Aslinda bunu siz değilde bebeğiniz kendi ayarlar. Kısa uyuduğu için fazla sayıda uykuya yatmak istiyo. Biraz daha sabredin bi iki aya en fazla 2 ye düşer sonrasında biraz uzun uyumaya da başlar belki. İlk uyandıktan sonra yeniden uyuması için teşvik ediyomusunuz uyandı diyerek kaldiriyo musunuz.? Eger direkt kucaklayıp güne devam ediyosaniz 3 4 gün her uyandığında geri uykuya geçirmek için deneme yapın. Yarım saat uyudu uyandı destek verin 5 dk daha uyudu uyandı sonraki gün 5 dk 10 dk çıkar. Zamanla tek yatista 1 saati bulur. Sadece sabırla destek verin. Düzene girecek

Evet ek gıda dönemi böyle koşuşturmalı geçiyor sürekli zorlanıyorum bide hareketli ve huysuz bir bebek. Gündüz emerek uyuyor hep yanındayim kalktıgı gibi emiyor geri uyutmaya calısıyorum ama kafasına göre takılıyor bazen devam ediyor çoğu zaman etmiyor

Bende yorgunluktan çok stres yapiyodum. Bazı öğünlere yemek yetistiremiyodum. Uyumadigi için huysuz ağlak oluyolar. Ama zamanla bi şeyler oturuyor. Sadece sabırla o günleri beklemek gerek. Bide dış cikartma dönemi var o zamanda denge bozuluyor ama ona da yapacak pek bi sey olmuyo.

Şuan dediğiniz gibi herşey üst üste gelmiş durumda sürekli ağlak ve yürümek istiyor ama tutunup kalkamıyor sen yürüt diyor ne zaman geçiyor bu dönemler

Şuan dediğiniz gibi herşey üst üste gelmiş durumda sürekli ağlak ve yürümek istiyor ama tutunup kalkamıyor sen yürüt diyor ne zaman geçiyor bu dönemler
Ağlak olma hali dış sancısı da olabilir. Salya artışı varmi damaklari sismis mi ona göre ağrısını dindirecek yollar deneyin. O ele tutup yürüme isteği bizimkine gelmedi henüz emekleme ile yavaştan kendisi tutunup kalkmaya başladı. Yürüme arkadaşı edinin onunla hem tutunarak ayakta durma dengesini keşfeder. En iyi tutma kalkma yardımcısı koltuklar. Kendisi henüz kalkamıyorsa koltuk minderlerini yere önüne atın. Onlara tirmanmaya onları tutarak bacak ve kol desteği ile bi şeyler yapabilecegini öğretin. Biraz kendi halinde minderlerle oynasın. Bebekler taklit ile öğrenir. Bazen o minderlerin üstüne siz çıkın tirmanin. Yerde yüz üstü yatarken minder desteği ile doğrulun. Bu süre içinde ufak kazalar olabilir. O yüzden güvenliği sağlayın çevresinde. Ben dönme emekleme tutunup kalkma tutunarak adım atma hatta koltuğa tırmanma gibi davranışları hep taklit ile öğrettim. Size baktığı zaman hiç konuşmadan yapmasını istediğiniz hareketi gösterin. Aralarda 5 10 sn duraksayin. Eger harekete geçme girişimi olursa sadece güvenliğini sağlayarak minimum müdahale ile kendisinin yapmasına fırsat verin. O süre içinde böyle yapican bu bacağını kaldirican burdan tutucan gibi sözel direktiflerden kaçındim. Bide tuvalet kağıdı paketleri bana çok yardımcı oldu. Üstünde çeşitli hayvan karakterleri ilgisini çekti ona tutunup oturmaya tutunarak bacaklarının üstüne kalkmaya çalıştı. 1 ay kadar tuvalet kağıdı paketi salonun ortasında bizimle yaşadı. Bunlara alternatif yardımcı oyuncalarda edinebilirsiniz pek tabii. Bedenin kuvvetlenmesi ve bi şeyleri basarmasiyla günden güne kendisi bi şeyleri yapmaya başlayacak. Sadece sabır gerekiyor ebeveynlere ve güvenli çevre ile destek. Ek gıda içinde tavsiye değil bu benim izlediğim yolu soyliycem. Kızımın yemeklerini ayrı yapmamaya başladım. Ortak yemekler pisirdim. Vaktim olduğunda ona ayrı bize ayrı yaptım. Yemekleri çok çok çok az tuzlu ve baharatsiz yaptım. Buda benim işimi kolaylaştırdı. Et ürünü kullanmiyosam 2 öğün aynı yemekten yedi. Bazı öğünler sadece yoğurt meyve ile gecistirdim mecbur kaldığımda. Mama ile devam ediyoruz zaten dis sancisindan ek gıda yemedgi zamanlar mama ile gittik gidiyoruz. Desteksiz çocuk büyütürken mutlaka en az 1 durum hep askıda kalıp ertesi güne sarkiyor. Evin durumu kendi bakimim yemek çamaşır vs kasmadan ilerliyorum. Yoksa aşırı stres ve sinir peydah oluyor bedenime. Böyle böyle kendimce düzen düzensizlik ile bakım vermeye gayret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…