• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde Uyku Düzeni Ne Zaman Oluşmaya Başlar?

psikolojikdanismannisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
26
4
1
27
Henüz yeni anneyim. Biliyorum daha erken ama uykusuzluk beni baya zorluyor. Geceleri uyanırken çok zorlanıyorum.

Bazen altı temiz, karnı tok ve gazı çıkmış olsa bile uyumuyor. Saatlerce odayı turlayabiliyoruz.

Bebekler büyüdükçe daha kısa süreli uyuyacağını duymuştum. Bu daha çok mu uykusuz kalacağım anlamına geliyor?

Sürekli emzirsem bile aranıyor. (Günde en az 5 kez çişli bezimiz oluyor)

Yenidoğan olmasına rağmen bu kadar uyanık olması normal mi?

Tüm ihtiyaçlarının giderildiğinden eminseniz uyuması lazım. Yenidoğanlar uyur. Başka bir sıkıntısı olabilir mi? Ya da gazı fazladır ya da sadece sizin kucağınızı istiyordur. Duş aldırabilirsiniz yenidoğan döneminde duş sonrası çok rahat uyuyorlar genelde. Korkutucu olabilir ama ben 2 ayı geçene kadar göğsümde uyuttum kızımı alırdım göğsüme o uyurdu bende onla uyurdum geceleri de babasıyla dönüşümlü göğsümüzde uyuturduk ama sonra her şey daha kolay olmaya başladı tabi ara ara düzeni bozulduğu oluyor.

Tüm ihtiyaçlarının giderildiğinden eminseniz uyuması lazım. Yenidoğanlar uyur. Başka bir sıkıntısı olabilir mi? Ya da gazı fazladır ya da sadece sizin kucağınızı istiyordur. Duş aldırabilirsiniz yenidoğan döneminde duş sonrası çok rahat uyuyorlar genelde. Korkutucu olabilir ama ben 2 ayı geçene kadar göğsümde uyuttum kızımı alırdım göğsüme o uyurdu bende onla uyurdum geceleri de babasıyla dönüşümlü göğsümüzde uyuturduk ama sonra her şey daha kolay olmaya başladı tabi ara ara düzeni bozulduğu oluyor.
Hem üstten hem alttan çıkartıyoruz gazı aslında. Göğsümde de uyumuyor pek. Sürekli pozisyon değiştirmek istiyor.

Yenidoğan daha çok uyuyor ama kısa uyku olur, acıkır uyanır. Gaz çıkart, emzir, bez derken o döngü yorucu oluyordur.
Büyüdükçe uykusu azalacak ama uyku süresi daha da uzun olacak. Bu kez de başka şeyler çıkacak, diş süreci, atak haftası, büyüme atakları vs. Gene uykusu bölünecek, uyanacak, oyun isteyecek...
Emiyorsa, ayrılık kaygısı diye bir şey yaşıyoruz mesela şu an (9.ay) dakika başı memede olmak istiyor.
Anlayacağınız her ayın başka sorunu var.
2 sene kendini bebeğe ver demişti bir tanıdığım bana, 2 sene sonra memeden keser rahat edersin dedi.
Ama o zaman da çiş, bez bırakma gelecek ..
Bitmiyor...

Back