• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeklerde turoid hormonunu yetersiz salgilanmasi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nefisem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
1.737
8
116
Adana
selam benim 1 yasinda oglumda kan verme sonucunda doktorumuz troid hormonunun az oldugunu söyledi,ve bu hastalikla ilgili hastaneye yöneltti.intden arasdirdim,bu hormonun eksikliginde fiziksel ve zeka yönunden,gerilik olabilirmis,kilo alamama boyunun uzamamasi gibi özellikler icinizde böyle bi durumla karsilasan varmi ne gibi tedavi yöntemleri var,ve tedavi sonrasi bi degisim gözlemledinizmi simdiden gecmis olsun bebeklerimize Allahim onlari korusun:Saruboceq:

canım geçmiş olsun..ben hamileliğimde troit hastası olduğumu öğrendim(az çalışıyor)sürekli endokrine gidip geldim..bebeğime geçecek diye çok korktum..3 kez tahlil yapıldı..geçmemiş göründü..hastanede topuktan ilk doğunca bu test yapılıyor..acaba sizde yapılmadı mı?bir de tsh kaç çıktı biliyormusun?önemli bir durum çocuk endokrin doktoruna götürmende fayda var..erken teşhiste ilaçla tedavisi var ve çok basit..geçmiş olsun

canım geçmiş olsun..ben hamileliğimde troit hastası olduğumu öğrendim(az çalışıyor)sürekli endokrine gidip geldim..bebeğime geçecek diye çok korktum..3 kez tahlil yapıldı..geçmemiş göründü..hastanede topuktan ilk doğunca bu test yapılıyor..acaba sizde yapılmadı mı?bir de tsh kaç çıktı biliyormusun?önemli bir durum çocuk endokrin doktoruna götürmende fayda var..erken teşhiste ilaçla tedavisi var ve çok basit..geçmiş olsun

saol,evet ilk dogdugundan topuktan kan alindi ve sonuclari normal olarak cikdi,evet randevumuzu aldik bakalim doktorumuz yönlendirdi ,tsh olarak bilmiyorum almanca yaiyor ama sanirim 60 yaziyor ,normali kac olmasi gerdigini biliyormusun?

saol,evet ilk dogdugundan topuktan kan alindi ve sonuclari normal olarak cikdi,evet randevumuzu aldik bakalim doktorumuz yönlendirdi ,tsh olarak bilmiyorum almanca yaiyor ama sanirim 60 yaziyor ,normali kac olmasi gerdigini biliyormusun?

referans değerleri yanında yazıyordur ama ben hamileliğimde 4.65 le ilaca başladım..ama değerler değişir dediğim gibi..doktora gidince ne dediğini yazarsan sevinirim

bir an önce doktora gitmeni öneririm ,ciddi bir rahatsızlık ama ilaç tedavisiyle halloluyor geçmiş olsun...

referans değerleri yanında yazıyordur ama ben hamileliğimde 4.65 le ilaca başladım..ama değerler değişir dediğim gibi..doktora gidince ne dediğini yazarsan sevinirim

tabi yazarim,kendi doktorumuz kan alinmasi sonucu suphelendi degerleri bilmiyorum,normalde 2 ,3 kez tekrar kan alinmasi gerekiyormus,bazen yanlislik yada baska sebeblerdenden hormon azligi gözukebiliyormus tam hastalik teshisi konmadi suphe var o yuzden bu hastalikla ilgili hastaneye yöneltti,randevumuzu aldik,insallah hayirli heberlerle döneriz...:Saruboceq:

bir an önce doktora gitmeni öneririm ,ciddi bir rahatsızlık ama ilaç tedavisiyle halloluyor geçmiş olsun...

tsk,evet farkindayim.gercekden ciddi bi hastalik bebeklerde zeka geriligi gelisim gerilgi,kilo almada yavaslik boy kisaligi hareket yavasligi gibi,Allahdan bizimkisi yerinde durmayan cok hareketli altini bile degisdirirken gures ediyoruz o derece yani,1 yasinda boy 75 cm ve cokda akilli massallah,birde tuhaf olani 5 aylik iken kan alinmisdi böyle bi bulguya rastlanmamisdi,sonradanda cikabiliyomus demekki,

Allahima sukur,hastanede randevumuz vardi,butun tetikler yapildi,ultrasal vs.cocuk doktorumuzun kan tahlili sonucu suphelendigi troidin az calismasi gibi bir hastaligi bulunmadigini söyledi hastane doktorumuz bi offff cekdim,cok korkuyordum oglum da bu hasdalik var diye,

hastaneden alınan ilk topuk kanında tsh hormonu yüksek çıkıyor sonra yaşamın ilerleyen günlerinde giderek azalıyor ara ara baktırmak lazım çünki her yaşta görülebiliyor tiroid hormon yetersizliği.

Back