• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerde tomografi acil yardım?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Elium

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2019
3
0
6
33
15aylik bebegim kanepeden düştüğü için boyun ve beyin tomografisi çekildi. hiç tomografiye giren var mı ya da çocugunu sokan? Ne kadar süre oldu çektireli? ileride herhangi bir yan etkisi olur mu?birde tomografuye sokarken yumurtaliklarinin oldugu bolgeye kursun yelek koyuyolarmis ama bizimkine koymadilar ileride anne olmasina engel teskil eder mi internette kisirliga yol acar demisler.sorun bebegimin basinda degil kolundaymis baska hastanede ogrendik.kafayi yiyecegim lutfen yardim

Kimsenin bilgisi yokmu bu konuda
Bende ogluma cektirdim hemde 3 defa cek8ldi malesef 2 ser ay arayla.Cok hareketli oldugu icin cok dusuyordu.Annelik cok zor cektir zararli cektirmesen suphede kaliyosun bende sen gibi kafayi ywme raddesinw geldim malesef.Benim 1 senw olfu wn aonuncusu cwkinwli insallah birsey olmaz Allahim yavrularimizi korusun.

Ne olur yardım edin bebeğim pusetten düştü tomografi çekildi radyosyondan bişey olurmu olmusmudur kafayı yücel gibi

Merhaba iyi geceler öncelikle. Bende ıkı gündür düşünmekten okumaktan kendimi suçlamaktan kafayı yıyecegım. Bebeğim 9 aylık ve kafasında yamukluk var bu sebeple beyın cerrahına götürdüm eliyle muayene ettı ve beyın gelişiminde bi problem olmadığını istersek kaskla bu yamuklugu tedavı ettırebileceğimizi söyledi. Bu arada gittiğimiz doktor docentti. Bende bı doktora daha gotureyım dedim ve doçente götürdükten sonra bi özel hastanedeki op.dr dan randevu aldım. Benı korkuttu kafatasındaki suturlar kapanmış olabilir diyip tomografi cektırmemı söyledi bi yarım saat düşündüm çektirmek istemedim sonra Ya dediği çıkarsa deyıp cektırdım ve çok şükür ılk gittiğim doktorun dediği gibi h bişi yoktu . Boşuna çocuğuma radyasyon yüklendi o doktoru Allah’a havale edıyorum Eğerki bildiği halde yonlendırdıyse bizi. Kendime de oraya gittiğim için cok kızıyorum doçentten sokea profa gitmeliydim ama olan oldu ınsallah bişey olmaz cok pişman ve üzgünüm cok zararlıymış özellikle 5 yaş altında etkisi daha fazlaymış ağlayıp duruyorum okudukca allahım yavrularımızı korusun iyi doktorlarla karşılaştırsın

Merhaba benim de 8 aylık kızım var kafasında asimetri var ama cocuk doktoru yatıştan olduğunu işleme gerek görmediğini söyledi ben yine de bir beyin cerrahı aradim daha çocuğu görmeden tomografi çektirip gelin dedi tabi o riski almak istemedim ama ileride bir sıkıntı olursa diye de endişeleniyorum sizi muayene eden beyin cerrahını söyleyebilir misiniz bir de ondan fikir alayım ne kadar güzel aslında muayene ile sizi rahatlatmış

Merhaba benim de 8 aylık kızım var kafasında asimetri var ama cocuk doktoru yatıştan olduğunu işleme gerek görmediğini söyledi ben yine de bir beyin cerrahı aradim daha çocuğu görmeden tomografi çektirip gelin dedi tabi o riski almak istemedim ama ileride bir sıkıntı olursa diye de endişeleniyorum sizi muayene eden beyin cerrahını söyleyebilir misiniz bir de ondan fikir alayım ne kadar güzel aslında muayene ile sizi rahatlatmış
Bir de kask için de gidip ölçü aldırdım aslında oradakiler korkuttu beni yok şöyle olur yok böyle asimetri bir kask için de 53 bin TL istediler Allah korusun hayati bir durum olsa tabi ki veririm ama para için de beni böyle korkuttularsa diye düşünüyorum açıkçası

Back