• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde titreme...

mmuhasebeci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
136
2
46
İstanbul
Kasım anneleri merhaba,

Sizlere bir sorum olacak, kızım şu anda 7 aylık ve yaklaşık 1-1.5 aydır hani üşürsünüzde bir titreme, silkelenme olur ya, o tarz bir hareket yapıyor. Doktorumuza sorduk, titremeden sonra gözünde dalma olup olmadığını sordu, olmadığını söyledim. Takip edelim sürekli tekrarlıyorsa bir çocuk nöroloğuna görünmekte fayda var dedi. Nette araştırdğıma göre bebekler çişini yaparkende titreyebiliyormuş. Ama yinede çok tedirginim, aranızda benimle aynı sorunu yaşayan var mı?

Kasım anneleri merhaba,

Sizlere bir sorum olacak, kızım şu anda 7 aylık ve yaklaşık 1-1.5 aydır hani üşürsünüzde bir titreme, silkelenme olur ya, o tarz bir hareket yapıyor. Doktorumuza sorduk, titremeden sonra gözünde dalma olup olmadığını sordu, olmadığını söyledim. Takip edelim sürekli tekrarlıyorsa bir çocuk nöroloğuna görünmekte fayda var dedi. Nette araştırdğıma göre bebekler çişini yaparkende titreyebiliyormuş. Ama yinede çok tedirginim, aranızda benimle aynı sorunu yaşayan var mı?

Merhaba; Çocuklarda titreme üzerinde ivedilikle durulması gereken bir konu. Ebeveynler başlangıçta titremenin heyecan ve sevinç göstergesi olduğunu düşünseler de bunun çocukta gelişim bozukluğu olabileceğini hem akıllarına getirmezler hem de kabullenmezler.Oysa,erken yaşlarda iyi bir nöroloji kliniğinde tedavi olanağı varken ileri yaşlarda çocuğun beynindeki bazı bölgelerdeki nöronların gelişim bozukluğundan dolayı yeterince aktif olmaması tedavi edilmediği taktirde kalıcı olarak çocukta hiperaktivite,öğrenememe,odaklanamama gibi problemlere yol açabilir.
Her titreyen çocukta bunlar olacak diye bir kayıt yok elbet ama çocukların sevinç ve heyecanlandıklarında titremeleri önemli bir işarettir.Vakit kaybetmeden mutlaka nöroloji kliniğinden yardım alınmalıdır.
Örneğin;benim 5.5 yaşındaki torunumda olan bu problem nöroloji hastanesi tarafından gerekli tetkikler yapılarak problemin kaynağı belirlenmiş ve ilaç tedavisine başlanarak çocukta farketmediğimiz ve öğrendikten sonra kabullenemediğimiz bir takım buzukluklar büyük ölçüde düzelmiştir.

Back