Bebek Beslenmesi Bebeklerde pişik....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sorengul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
3
0
36
İstanbul
Arkadaşlar burada mutlaka paylaşma ihtiyacı duydum.Ben kızımda pişikten çektiğimi hiçbir şeyden çekmedim. pişik pişik olmaktan çıkıp koca koca bül bül yaralara dönerdi, her altına yaptığında banyoda yıkardım. ıslak mendili bile bi kenara attım. Gezmediğim dr, hastane, kullanmadığım ilaç (kortizon dahil) kalmadı, en son artık çok büyük özel bir hastaneye gittim, dr a anlatınca yapılacak herşeyi yapmışsınız kullanılacak herşeyi kullanmışsınız bazı çocukların cildi hassas olur...vs.. orada kopmuşum, yani tıp herşeye çare buldu bir pişiğe çare bulamadı diye bağırarak çıktığımı hatırlıyorum. eve dönüyoruz ama ben o çaresizlikle 2 gözüm 2 çeşme... sonra internette yaptığım uzun aramalar sonrası tıbbın bulamadığı (bu arada bende sağlıkçıyım) devayı buldum. basit çok basit..VAZELİN!!!!!!!!!bildiğiniz vazelin..dertlerime derman 3 kuruşluk vazelin oldu...vücuttaki tüm pişiklere sadece popo değil mucize gibi..şimdi yeni doğum yapacak arkadaşlarıma hemen amman o pişik kremi bu pişik kremi bırakın vazelin diyorum..çok arkadaşıma çözüm oldu...umuyorum ki aynı şeyden sıkıntısı olan herkese faydası olur.

benim kızımda da aynı yara gibi pul pul kavlayıp geliyo bende altını yıkıyorum her defasında kurukayıp pişik kremi sürüyorum ama nafile en son bepanten sürmeye başladm ondan sonra iyileşir gibi oldu bir de senin vazelini deneyim bakalım teşekkürler paylaştığın için :)

Dene arkadaşım..mutlaka dene..göreceksin nasıl mucize olduğunu...anlatmayı unutmuşum bunu internette paylaşan pratisyen hekim olduğunu söyleyen bir arkadaştı. Allah(cc) ondan bin kere razı olsun. Mantığını da şöyle açıklamış (tam onun cümleleri değil tabi ama anlatayım). pişiğe neden olan etken zaten dışkıda bulunan mantar..siz pişik kremi yada diğer ilaç türevi kremleri sürdüğünüzde o anda etki mekanizması devreye giriyor, vücut tarafından bu krem emiliyor, ama çocuğunuzun tekrar dışkıladığını anında görmeniz mümkün değil, tekrar kakasını yada idrarını yaptığında kremi emmiş cilt üzerine temas ediyor ve mantar tekrar aktif olabiliyor. Ama vazelin cildin üst yüzeyinde yağlı bir tabaka bırakan bir krem,cildin üzerinde kalıyor, bebek tekrar dışkı yada idrar yaptığında dışkı ile cilt arasında bir tabaka oluşturarak cilde temasını engelliyor ve yaşasın mantardan kurtulmuş cilt ve yok olan pişik problemi.

saol canım aynı işlevi çimko oksitte görüyor zaten pişik kremlerinde var.ama eczanelerde sade çinko oksit te satılıyor. hemdaha ucuza.

bu arada benim bebemde pişikten çekti benimde tavsiyem zaten ıslak mendile kesinlikle hayır! ıslak mendili çok kaka yaptığında şöle kabasını alıyorum. sonra su pamuk ama asıl önemli si kesinlikle KURULAMAK . kuruladıktan sonra bende o derttne kurtuldum

Eczanede satılan popolin krem var şu an fiyatı 17 tl al her bez değiştiremede sür hiçbirşeyi kalmaz.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.

Bende pisige karşı vazelin baby kullananlardanim İnanlı çok iyi geliyor:)

Back
X