• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerde parantez bacak durumu.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

_asmunikal_

omnia fui nihil expedit....
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
2.316
6.764
158
Merhaba 🌼
Burası konunun yeri değil bilmiyorum ama cevap gelir diye buraya yazmak istedim. Mune , kazen biraz durabilir mi konum burada. Teşekkürler ♥️
Yeğenim 15 aylık ve bacaklarındaki parantez bacak durumundan dolayı doktora gitti. D vitamini eksikliğin kaynaklanıyormuş. Bazen kemikle de ilgili durum olabilirmiş. Doktor röntgen falanda çekmedi. Endokrin doktoruna yönlendirdi. Oda d vitamin kullanmasını ve 6 ay sonra gelmesini söyledi. 6 ay çok uzun ve süre
Evet önümüz yaz, bol bol güneşe çıkacak.

Bu durumu yaşayan birileri var . Bilgilendirip, tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim 🌼

Merhaba 🌼
Burası konunun yeri değil bilmiyorum ama cevap gelir diye buraya yazmak istedim. Mune , kazen biraz durabilir mi konum burada. Teşekkürler ♥️
Yeğenim 15 aylık ve bacaklarındaki parantez bacak durumundan dolayı doktora gitti. D vitamini eksikliğin kaynaklanıyormuş. Bazen kemikle de ilgili durum olabilirmiş. Doktor röntgen falanda çekmedi. Endokrin doktoruna yönlendirdi. Oda d vitamin kullanmasını ve 6 ay sonra gelmesini söyledi. 6 ay çok uzun ve süre

Bu durumu yaşayan birileri var . Bilgilendirip, tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim 🌼

Bir tanıdığımıza doktor: Sabah 10 ile 11,30-12 ye kadar; akşam üstü de 16 dan sonra eller ve bacakları açık kalacak şekilde güneşlendirmesini önermişti. Hergün saat 17'de de 1 kase ev yoğurdu yedirmesini önermişti.

Hiçbir sorunu kalmadı onların.

Simdi parantez bacak diye ayrı bı hastalık mı var bılmıyorum ama ben de öyle doğmusum kundakla düzelmiş benımkı

Evet, D vitamini eksikliği sebep oluyor o duruma. Çocuğu parka açık havaya çıkarıyorlar mı? Yazın tatile çıksınlar derim mümkünse yazlık olsun uzun süreyle dursunlar. tatil durumu yoksa bile her gün mutlaka güneşe çıkarsınlar, parkta oynasın artık neresi olursa. Güneşe çıktığında sort ve tişört giydirsinler, bedeni güneşe maruz kalsın. Bol yoğurt yedirsinler, her akşam 1 bardak süt içirsinler. Kemik zaten biliyorsunuz ki sert bir doku, minerallerin çökmesi zaman istiyor. Annem de kalsiyum ve D vitamini eksikliği çekiyordu, her gün ilaç içti 1 yıl boyunca öyle düzeldi, kontrole de 6 ayda bir gitti.
Geçmiş olsun diyorum. :KK74:

Benim kardeşimin bacakları öyleydi tabi şimdi 35 yaşında o zaman da doktor güneşe çıksın bol bol demişti bizim evin önünde büyük bir tarla gibi toprak alan vardı hatırlıyorum annem eline tabak kase vb. şeyler verirdi eline o kumla oynasın bacaklarına falan döksün diye (sanırım doktor böyle tavsiye etmiş) düzeldi bacakları şimdi hepimizden düzgün sütun gibi bacakları

Bende bır tanıdıkta denk geldım aynen d vıtamını eksıklıgı denıldı kullanıyorlar bıraz duzeldı eskıye gore

Bir tanıdığımıza doktor: Sabah 10 ile 11,30-12 ye kadar; akşam üstü de 16 dan sonra eller ve bacakları açık kalacak şekilde güneşlendirmesini önermişti. Hergün saat 17'de de 1 kase ev yoğurdu yedirmesini önermişti.

Hiçbir sorunu kalmadı onların.
Merhaba
Tanıdığıza ulaşmanız mümkün mü? Kaç aylıkken fark edildi. Süreç kaç ay sürdü.

Ablama linki attım oda okuyacak burayı. Yazın yazlığa gidecekler. Şuan güneşe çıkıyorlar. Verdiğiniz saatlerde dikkat ederler. Yoğurtta kalsiyum için mi

Evet yoğurtta ve peynirde bol miktarda kalsiyum var :KK37: D vitamibi fosfor ve kalsiyumla daha iyi oluyor, kemiklerini sağlamlaştırmak isteyenler yoğurt ve peynir yesin. Peyniri yazmayı unutmuşum kahvaltıda biraz beyaz peynir, bir dilim de kaşar peynir yedirebilirse iyi olur. Kaşar peynirde özellikle çok kalsiyum var, çok faydalı.

Merhaba 🌼

Teşekkür ederim 🌼
Doğarken kalça çıkıklığı testi yaptirdiysaniz bir sorun yoksa bu durum normal bence.benim kızım da o yaşlarda öyleydi, yürürken bacakları parantezlikten dolayı ayrılacak gibi olurdu,geliştikçe, büyüdükçe tamamen geçti..ben de çok telaş yaptım, kız çocuğu böyle mi kalacak diye,çevremdekiler de hep aynı şeyleri yaşadıklarını söyleyince rahatladım..bebekler yürüme dönemine geçtikten sonra böyle olan çok, ama büyüdükçe, uzadıkça normale dönüyor

Benim kızın da bacakları öyleydi düzeldi. şimdi gayet düzgün bacakları
Herkesin dediği gibi güneş çok iyi geliyor

Kaç aylıktı denk geldiğimiz de. Küçük miydi yani
Evet sımdı 1 yasını gectı baya azalma oldu . Cocuk 10 aylık ayaga kalkıp yurumye calısınca dusuyordu bır yasındada bellıydı uc bes ay gectı sımdı bellı degıl duzeldı gıbı demekkı d vıtamını ıse yarıyor

Back