- 6 Mart 2012
- 17.734
- 27.913
- 49
Gıda alerjisi, çocuğunuzun bağışıklık sisteminin, alerjisi olduğu yiyecekteki proteine karşı aşırı hassas, duyarlı olduğu anlamına gelir. Kişinin vücudu bu proteini bir tehdit olarak görür, antikor salgılamaya başlar, bedeniniz ise antikorla protein savaşından yenik düşer ve çeşitli sağlıklı sorunları yaşarsınız. En sık rastlanılan alerji belirtileri ciltte döküntü, kusma ve ishaldir.
Ciltteki belirtiler
*Ciltteki döküntüler ve diğer sorunlar, muz alerjisinin yaygın bir belirtisidir.
*Bebeğinize muz püresi verdikten sonra bu belirtilerin olup olmadığını gözlemleyin
*Kurdeşen
*Kırmızımsı şişlikler
*Egzama
*Kaşıntı hissi
*Dil iltihabı
*Yüz şişmesi
*Ağız inflamasyonu
Gastrointestinal Sistem Sorunları:
Bazı belirtiler de bebeğinizin gastrointestinal sistemi ile ilgilidir.Şayet muza alerjisi varsa, bebeğinize muz yedirdikten birkaç saat içinde bu semptomlarla karşılabilirsiniz.
*Karın ağrısı
*Mide bulantısı
*Kusma
*Ishal
*Gaz
Solunum Yolu Semptomları
Bebeğinizde muz alerjisi varsa, nefesle ilgili birkaç sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
*Nefes darlığı
*huysuzluk
*Göğüste sıkışma
*hırıltı
*burun tıkanması
*öksürük
*burun akıntısı
*bayılma
Bebeklerde alerji nasıl tespit edilir?
Bebeğinize katı gıdaları tek tek tanıtın ve yeni bir tanesini tanıtmak için 3 gün ara verin. Mesela bebeğinize muzu tanıttınız, diğer katı gıdalara geçmeden 3 gün bekleyip, bebeğinizde alerji gelişip gelişmediğini gözlemleyin, böylece bebeğinizin hangi yiyeceklere karşı alerjisi olduğunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz.
Bebeklerde muz alerjisi nasıl geçer?
Uzmanlar, bebeklerde 3 yaşına kadar, zaman zaman yiyecek alerjileryle karşılaşılabildiğini ve yapılacak en doğru şeyin alerjen maddeden uzak durup, bebeği aynı besin değerinde başka bir yiyecekle beslemek olduğunu bildiriyorlar.