bebeklerde kalça çıkıklığı ultrasonu

tuba88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
976
0
96
35
Elazığ
slm.arkadaşlar.bebeklerinize kalça çıkıklığı için ultrasondan baktırdınız mı?yiğenimi götürdüğümüz hastanede istediler.çevremizde yaptıran yok.bilen ya da yaptıran var mı?

benimde yigenime yapıldı 10gün önce artık gerekliymiş buda gerekli şey neyse yaptırıcaz korkulacak bir şey yok.içini rahat tut

doğuştan kalça çıkıklığı ile yıllardır mücadele ediyorum kesinlikle yaptırın bişey olduğu için değil gerekli olduğu için istiyolar..

size tavsiyem 2 aylıkken yaptırın , bize çocuk dr 1 aylıkken yaptırdı radyalog erken olduğunu 2 aylıkken yapılması gerektiğini söyledi çünkü 1 aylıkken doğru sonuç vermiyormuş tam oturmamış oluyormuş nitekim bizimde öyle oldu 1. ay çekimi olumsuzdu 2. ay çekimi normal çıktı, boşu boşuna 2 kez yaptırdık

yaptırdım ben.artık her bebekten ıstıyorlar.yapılması gereken birşey,önemli bence..

ben oğlum 1 aylıkken yaptırdım normal çıktı

benim kızımı doktoru elle muayene etti ve yaptırmana gerek yok dedi.ama içim rahat etsin dersen yaptırabilirsin dedi.bende yaptırmayacağım.

bende iki aylıkken yaptırdım şüpehili bi durum oldu dört aylık olunca tekrar çektirdik iyi çıkta
aman ihmal etmeyin çok önemliiii

benim kızımı doktoru elle muayene etti ve yaptırmana gerek yok dedi.ama içim rahat etsin dersen yaptırabilirsin dedi.bende yaptırmayacağım.

elle zaten oncesınde muayene edıyorlar ben cocuk hastanesınde
ortapediye goturdum.elle muayne ettı ,usg değil de fılm cektırdı.
baktı cıkıklık yokmus ama kalca gelısım gerılıgı varmıs.dwit 5 damlaya cıkarıldıç.
bence cektırın onemlı.
iştme testı
kalca cııkıklıgı testı
bunlar her doğan bebten ıstenıyor.

slm.arkadaşlar.bebeklerinize kalça çıkıklığı için ultrasondan baktırdınız mı?yiğenimi götürdüğümüz hastanede istediler.çevremizde yaptıran yok.bilen ya da yaptıran var mı?

slm benım kızımı goturdugumuzde 3 aylıktı kalca cıkıgı tanısı kondu ve bır cıhaz verdıler bacakları bır bırıne degemsın dıye 2 ay kullandık ve tekrar goturdugmde duzeldı sımdı yasına gırcek allaha sukur cok ıyı kesınlıkle ultrason cektırın bana kac kısı cektırme ne varkı denmıstı ama ınatla goturdum ıyıde yapmısım sızde heemn goturun cunku onceden teshıs edılırse tedavısı cok bsıt eger 1 yasından sonra fark etseymısık amelıyat olcaktı

slm benım kızımı goturdugumuzde 3 aylıktı kalca cıkıgı tanısı kondu ve bır cıhaz verdıler bacakları bır bırıne degemsın dıye 2 ay kullandık ve tekrar goturdugmde duzeldı sımdı yasına gırcek allaha sukur cok ıyı kesınlıkle ultrason cektırın bana kac kısı cektırme ne varkı denmıstı ama ınatla goturdum ıyıde yapmısım sızde heemn goturun cunku onceden teshıs edılırse tedavısı cok bsıt eger 1 yasından sonra fark etseymısık amelıyat olcaktı

sızın bebek kızmı kac aylık

1 haftalik bebgimde malesef cikti haftaya cocuk hastanesinde randevumuz var ins ozmana kadar hersey yoluna girer dualrinizi bekliyorum

erken teşhis hayat kurtarır, diye boşuna demiyolar. bebeğin henüz 1 haftalık bence 100de 100 düzelir üzülme nurminecim.

1 haftalik bebgimde malesef cikti haftaya cocuk hastanesinde randevumuz var ins ozmana kadar hersey yoluna girer dualrinizi bekliyorum

ınşallah canım ..çok erken teshıste çok çabuk tedavı oluyor bebek..

bu kalça çıkıklığı sadece normal doğum sırasında mı oluyor?

bır fıktım yok...ama netten arastır..googleda yaz ""sezeryanda kalça çıkıklıgı"" dıye...
sana sonuçları verır..okursun canım..

Back
X