Çocuk Hastalıkları bebeklerde kabızlık problemi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
arkadaşlar benim gibi bebeğinde kabızlık yani kaka yağmama problemi olan varmı...

ooff çoçuğum çok zorlanıyorrrr yapamıyor çıldırıcam....

bu arada bende kabızım sütümdende geçiyomudur...

zeytin yağı falan işe yaramıyor....

başka formülü olan varmııı

yardım lütfennn

hangi marka olursa olsun hepsinin hazmı zormuş bebeklerde... bebeğiniz henüz 1 aylık.... sistemi kendisi sağlayacak... dışarıdan müdahale zeytinyağı gibi şeylerin verilmesi tamamen yanlış... akışına bırakın... 7.gündede kakasını yapmazsa dr a gidin.... bol şans.

arkadaşlar benim gibi bebeğinde kabızlık yani kaka yağmama problemi olan varmı...

ooff çoçuğum çok zorlanıyorrrr yapamıyor çıldırıcam....

bu arada bende kabızım sütümdende geçiyomudur...

zeytin yağı falan işe yaramıyor....

başka formülü olan varmııı

yardım lütfennn

Bebeğinize LAXAFIBER kullanabilirsiniz. Bu bir lif, ancak her lif aynı değildir. Bunun yerine başka bir lif almayın. İçerdikleri etken maddeler aynı olmadığı için alacağınız diğer lif sakıncalı olabilir. Sorumluluk almak istemem. Laxafiber, gıda takviyesidir. Bir günde bir saşeyi yarım-yarım olmak iki defada tüketin. Kokusuz, renk değiştiemeyen tata değiştirmeyen bir tozdur. Bebeğiniz 6 aydan büyükse günde iki defa da kullanabilirsiniz. Her türlü besin içine karıştırabilirsiniz. Bağırsakta bağımlılık yapmaz. Yan etkisi yoktur. ayrıca siz de günde 2-3 defa ikişer saşe olarak kullanabilirsiniz. Kabızlığınızın şiddetine bağlı olarak siz miktarı ayarlayabilirsiniz. Önce günde sabah-akşam bir saşe ile başlayın. Dışkınız yumuşamazsa günde iki defa iki saşeye çıkarsınız. Umarım sizin için bu bilgiler faydalı olmuştur. sevgiler...

benim bebeiğmde 66 günlük aynı problem var yapamıo kakasını yapıncada sanki ishalmiş gibi sulu yapıo annanne yöntemi sabun kullanıoruz dr daphalac die bi şurup verdi ama banamısın demio çok üzülüorum..

kizlar biraz vakit gecmis ama yeni gordum konunuzu oglum 1 aylikken kaka yapamamaya baslamisti cok adiren kendi yapiyordu banyo sonrasinda, ama hic aglamiyordu gazini cikartabiliyordu kaka yapamiyordu emerken ikiniyordu sadece bazen cok ikinip inga diordu yavrum. doktor doktor gezdik hatta bagirsak filmi bile cektirmemei isteyen oldu ama aglamiyor diye ben yaptirmadim fitille her zaman rahat rhat yapiyordu sonra internette anneleri okudum megerse bazi bebeklerde bagirsakta sinir gelisimi gec olusurmus ve zamanla duzelirmis gercekten de bir ay sonra bir sabah bir yapmaya basladi yapis o yapis hergun duzenli ayni saatler uc kez yapiyor hala da oyle 9 aylik olmak uzereyiz. birincisi boyle bir sey olabilir ya da mamanizdan aptamil bir arkadasim daha soyledi hep kabiz oluyormus hemen degistirin. bir de banyoyu gunluk yaptirin, duphalac yerine fitili tercih edin cunku surup gaz yapiyor. fitili hergun ayni saatte mutlaka kullanin zamanla o saatte kendi yapicak. bazi kisiler fitil aliskanlik yapamar kullanmayin dyor ama ben her gun iki kez bir ay boyunca kullandim aliskanlik yapmadi. anneler eger kabizsaniz o da direk bebeginizi etkiliyor balik salata pirasa gb besiler tuketin bol bol kuru kayisi yiyin. ve armut ben o kadar cok amrut yiyordumki ogluma sutumden gecisn diye gercektende bazne kendi yapiyordu o gunlerde. panik olmayin ama bence herkesin dedigi gb 7 gun falan sakin beklemeyin fitili hergun kullanmak istemeseniz bile gun asiri bence kullanin tabii bence diorum doktorunuza da mutlaka danisin. umarim sorununuz hemen cozulur oglum hic agalamzdi ama ben hep aglardim hic gecmeyecek ciddi bir sorun var snairdim cok uzucuydu...

mrhb aynı problem benim bebeğimdede var dogduktan ilk on gun yaptı sonra yapamadı doktora gittik benden kaynaklanıyormuş ben kabızım die sütten ona geçiyormus doktor senin kendine bakman lazım dedi ama ben ne yaparsam yapayım kabızlıktan kurtulamıyorum kendimi bildim bileli kabızımdır..5.gunun sonunda bebeğime lağman veriyoruz rahatlasın diee ama cok zor bi durumm cocugum kendini parçalıyo emerken resmen mememle savaşıyo ne yapacagımı bilemiyorum bana dua edin lütfen ..

mrhb aynı problem benim bebeğimdede var dogduktan ilk on gun yaptı sonra yapamadı doktora gittik benden kaynaklanıyormuş ben kabızım die sütten ona geçiyormus doktor senin kendine bakman lazım dedi ama ben ne yaparsam yapayım kabızlıktan kurtulamıyorum kendimi bildim bileli kabızımdır..5.gunun sonunda bebeğime lağman veriyoruz rahatlasın diee ama cok zor bi durumm cocugum kendini parçalıyo emerken resmen mememle savaşıyo ne yapacagımı bilemiyorum bana dua edin lütfen ..

geçmiş olsun öncelikle.ben tüp bebek yöntemiyle gebe kalıp kullandığım ilaçlar ve sürrekli yatışlı olmam nedeniyle bu sorunu çok yaşamıştım doktorlarla şöyle çözdük sabah akşam aç karnına dupalac...ayrıca daha etkili olan bir yöntem bende ve şimdilerde bebeğimde çok işe yarıyor günkurusu kayısı 3-4 tane cezvede suyla kaynatıp pişince eziciden geçirip püre olarak yemek ve yedirmek özellikle aç karnına.birkaç saatte sorun çözülüyor...

Back