• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerde idrar

serince84

sude'm,şevval'im
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2008
495
3
621
İstanbul
kızlar bişey danışmak istiyorum
şu bebeklerin karnının doydugunu idrarından yada kilosundan anlaşılır diyolar ya
kaç kere yaptıgını anlamanın bi yolu varmı?
kaç kez alt değiştiriyosunuz?
benim bebeğim ilk ay 850gr ikinci ayda 700 gr aldı
2 haftadır günde 1 kere 30cc mama yapıyorum ama beni emdikten sonra içmek istemiyo
kafayı yicem sütüm yetiyomu yetmiyomu diye gece nerdeyse deliksiz uyuyo gündüzde her bırıldandıgında veriyorum kendi bırakana kadar bıraktıktan sonra neşesi yerine geliyo
ama gecen ay 700gr aldı cok üzüldüm
sütüm cogalsın diye yapmadıgım şey yok
3 günde 1 damacana suyu nerdeyse kendim içiyorum o derece de sıvı alıyorum
yorum yazarsanz sevinirim
a.s.a.s.a.s.

Eğer her alt değiştirmende bezde kakası veya çişi varsa doyuyor demektir. Ayrıca emdikten sonra mamayı almıyor demişsin. Demmekki sütünle doyuyorki almak istemiyor. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama geceleri emzirmenin kilo alma konusunda çok yardımı oluyor onun uyanmasını bekleme o uyurken memeyi ağzına ver.

bebegın doydugu ıcın almıyordur mamayı,ayrıca 700 gram almıs nesıne uzuldun anlamadım,gayet guzel kılo almıs her ay 1 kılo felan alamazlarkı zaten normalı 500-1000 gram arası
gunde 5-6 defa altını alıyorsan ve cıs yapmıs oluyorsa problem yok demektır

kızlar cevabınız için cok teşekkür ederim
ama işte doktor en az 850 gr alması gerkiyo dediği için üzüldüm aslında zayıf gözükmüyo ama ana yüregi işte
bide ilk kızımı 3 ay emzirmiştim 1 aydan sonra mamaya baslamıştım o yüzden psikolojik olarak yetmiyomu acaba diyorum
tekrar sagolun kızlar

Anne Sütünün Yetip Yetmediği Nasıl Anlaşılır?
Bunu iki yöntemle; yani bebeğin kilo artışı ve idrar sıklığı ile anlayabilirsiniz. İlk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede bebek ayda minimum 600 gr. veya üzerinde bir kilo alıyorsa beslenmesi yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez.

Anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak bezini en az 8 defa idrarı ile, 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa sorun yok demektir.
alıntıdır.
6.AYDAN SONRA 350-400 GR ALIRLAR.DR..M.ÇAĞLAR

Back