- 17 Kasım 2015
- 16
- 4
- 6
- 34
- Konu Sahibi mor fiyonk
-
inşallah ya herkesten dua istiyorum inşallah SMA değildir tedavisi olan bişeydir inşallahDikkatli olmanın faydası. Olumlu sonuçlar almaya baslamissiniz. Devamı gelecek inşallah.
şuan 8.aya girdik yaklaşık 8 kg biraz tontiş ve sakin benim kızımda. ama işte sırt üstü yatrdığımda dönmüyo sadece yan yatırınca dönmek ister gibi bacağını zorluyo hareket ettiriyo az da olsa çeviriyo. işte hemen sma olabilir dendi ya çok panikledik biz üzüldük yaniGeçmiş olsun. Kızının kilosu nasıl? Benim 4. kızım biraz gevşek duruyor. Doktor fizik tedaviye gönderdi ama ben paniklemedim. Onlar da gayet normal olduğunu anladi. Sadece çok sakin bir bebek . Şuan oturabiliyor , karın ve sırt üstü dönebiliyor.
Benim kızım da öyle. Her çocuk aynı olacak diye birşey yok. Benim 3 numara çok sıkı, rahatlıkla ayakta durabilen bir bebekti. Ama bu öyle değil. Şükür sağlığı yerinde gerisi gelir inşallah.şuan 8.aya girdik yaklaşık 8 kg biraz tontiş ve sakin benim kızımda. ama işte sırt üstü yatrdığımda dönmüyo sadece yan yatırınca dönmek ister gibi bacağını zorluyo hareket ettiriyo az da olsa çeviriyo. işte hemen sma olabilir dendi ya çok panikledik biz üzüldük yani
inşallah ya rabbim evlat acısı vermesin hiç birimizeBenim kızım da öyle. Her çocuk aynı olacak diye birşey yok. Benim 3 numara çok sıkı, rahatlıkla ayakta durabilen bir bebekti. Ama bu öyle değil. Şükür sağlığı yerinde gerisi gelir inşallah.
çok teşekkür ederim yazdığınız için. bende çok araştırdım evet dediğiniz gibi b12 ve d vitamini eksikliğide aynı belirtileri veriyormuş. ve d vitamini eksikliğinde ayak el ve başta aşırı terleme oluyomuş ve bu bizde de var inşallah sonuçlarımız iyi gelir de bende sizin gibi güzel günler görürüm bebeğimle teşekkür ederimMerhaba
Benim kızım doğduğunda bu şekildeydi 2. Çocuğum olduğu için bir tuhaflık olduğunu anlıyordum bacağını tutup bırakıyodum düşüyordu ,banyo yaptırırken zor tutuyordum yığın gibi düşücek gibi oluyordu neyse 40 ındsn sonra boynunu kaldırmada falan doktorlara götürdüm hipotonik bebek dediler , nöroloji doktoru b12 eksikliği olabilir dedi b12 içirdik. 1 yaşına kadar fizk tedaviye götürdük. Geç yürüyebilir geç merdiven çıkabilir dediler çok şükür 11. Ayında yürüdü ondan sonrada arkası geldi zaten şimdi 4,5 yaşında bıcır bıcır bir kız. Yaşıtlarını yakaladı. Bende internetde hiptonik olup sonradan düzelen varmı diye çok arardım. Mesajınızı görünce yazmak istedim.
Merhaba! Bizim bebeğimizde de sizinki ile birebir bulgular var suan sizdeki durum nedir lütfen cvp yazınız çok kötü durumdayızarkadaşlar merhaba 7.ayını yeni doldurmuş kız bebeğim var. 4.aya kadar bütün herşeyi normaldi sonra hareketleri kısıtlanmaya başladı yavaşladı. kafasını zor tutuyo kucağımdayken bi yığın gibi kalıyo kendini hep bırakıyo tabi benim dikkatimi çekti büyükler bişeyi yok diye diye beni beklettiler tabi 6.ayımız doldu ben daha çok korkmaya başladım rutin kontrollere gidiyoruz ama doktorumuzda bişeyi yok diyor tabi bu arada. bende farklı bi doktora gittim. kontrolünü yaptı sma olabilir dedi bizi izmir 9 eylülde profesör nöroloji uzm. gönderdi baktı doktor oda sma olabilir çok gevşek dedi bebek dedi kas enzimleri troitler bakıldı bi sorun yok. emg çekildi kasları sıfır bekliyodum ama hareket var dedi. genetiğe bakılcak. kan alındı genetiğe gönderdi sonuçlar 6 hafta ile 3 ay arasında çıkacak daha 2 haftamız geçti.bu arada D vitaminimizi değiştirdi doktor bide güneş banyosu yaptrıyoruz şimdi kucağıma oturtunca kendini dik tutuyo veya kucağımda yürürken omzuma yatmak yerine kendini kaldırıp etrafa bakıyo yavaş yavaş kollarımız ayaklar da hareketlendi bi gelişme var gibi. başına böyle bişey gelip düzelen varmı lütfen desteğinize ihtiyacım var
Benim de kızım 2 buçuk aylık hipotonik bebek ama çok ağır değil canı istediği zaman yapıyor kafasınınkakdıypr el ayaklar deli gibi oynuyor ama uyku halinde veya bazen öyle sakin oluyor ki sizde de var mıydı nasıl bi yol istediniz neler yaptınız paylaşır mısınızMerhaba
Benim kızım doğduğunda bu şekildeydi 2. Çocuğum olduğu için bir tuhaflık olduğunu anlıyordum bacağını tutup bırakıyodum düşüyordu ,banyo yaptırırken zor tutuyordum yığın gibi düşücek gibi oluyordu neyse 40 ındsn sonra boynunu kaldırmada falan doktorlara götürdüm hipotonik bebek dediler , nöroloji doktoru b12 eksikliği olabilir dedi b12 içirdik. 1 yaşına kadar fizk tedaviye götürdük. Geç yürüyebilir geç merdiven çıkabilir dediler çok şükür 11. Ayında yürüdü ondan sonrada arkası geldi zaten şimdi 4,5 yaşında bıcır bıcır bir kız. Yaşıtlarını yakaladı. Bende internetde hiptonik olup sonradan düzelen varmı diye çok arardım. Mesajınızı görünce yazmak istedim.
Aynı şey bizde de var glutarik asidüri tip 1 şüphesi var sizin bebeğiniz için ne dediler gelişmelerden haberdar eder misiniz beni dearkadaşlar merhaba 7.ayını yeni doldurmuş kız bebeğim var. 4.aya kadar bütün herşeyi normaldi sonra hareketleri kısıtlanmaya başladı yavaşladı. kafasını zor tutuyo kucağımdayken bi yığın gibi kalıyo kendini hep bırakıyo tabi benim dikkatimi çekti büyükler bişeyi yok diye diye beni beklettiler tabi 6.ayımız doldu ben daha çok korkmaya başladım rutin kontrollere gidiyoruz ama doktorumuzda bişeyi yok diyor tabi bu arada. bende farklı bi doktora gittim. kontrolünü yaptı sma olabilir dedi bizi izmir 9 eylülde profesör nöroloji uzm. gönderdi baktı doktor oda sma olabilir çok gevşek dedi bebek dedi kas enzimleri troitler bakıldı bi sorun yok. emg çekildi kasları sıfır bekliyodum ama hareket var dedi. genetiğe bakılcak. kan alındı genetiğe gönderdi sonuçlar 6 hafta ile 3 ay arasında çıkacak daha 2 haftamız geçti.bu arada D vitaminimizi değiştirdi doktor bide güneş banyosu yaptrıyoruz şimdi kucağıma oturtunca kendini dik tutuyo veya kucağımda yürürken omzuma yatmak yerine kendini kaldırıp etrafa bakıyo yavaş yavaş kollarımız ayaklar da hareketlendi bi gelişme var gibi. başına böyle bişey gelip düzelen varmı lütfen desteğinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?