- 23 Aralık 2014
- 7
- 2
- 3
- 39
- Konu Sahibi duygudagtas
-
Burası konu için uygun yer değil ama benimde oglumun gözünde sorun var ileri derece asdigmat ve uzağı göremiyor bizde doktor doktor gezdik, dünya göz ve Yeditepe üni. Başhekimi dahil yapacak birşey yok genetik bizim ki doğuştan var ve 2 yas civarına kadar sadece takip veriyorlar 2 yaştan sonra gözlük kullanacak.
Çok fazla bebeği de yormaya gerek yok bence çünkü ben 1 yasında goturdum ama sabit bir derece olmaz ilerleyebilir de boyle de kalabilir dediler bebeklerde hizli ilerliyor bu süreçler
Merhabalar,
Bizim 6,5 aylık bir bebeğimiz var ve ilk gitmiş olduğumuz doktorumuz Şule Ziylan hanım bize bebeğimizin sağ gözünde 10 derece hipermetrop sol gözünde de 5,5 derece hipermetrop olduğunu söyledi. Gözlük takmamız gerektiğini ve günde 4 saat kapama yapmamız gerektiğini belirtti. Tabi ki bebeğimizin gözlük takması bizi biraz üzdü ve farklı bir doktora daha gitme gereği duyduk. 2. doktor bebeğimizin sol gözünde hiçbir şey olmadığını ancak sağ gözde 6 derece hipermetrop olduğunu belirtti. Gözlüğe gerek olmadığını günde yarım saat kapama yapmamızın yeterli olacağını belirtti. 6 ay sonra tekrar bize randevu verdi. Tabi ki bu durumda haliyle önerilerle 3. doktora gittik 3. doktora bu sefer 2 doktor gezdiğimizi söyledik. Kendisi bebeğin sağ gözünde 12 derece hipermetrop ve sol gözünde de 6 derece olduğunu söyledi. İlk doktrun 4 saatlık kapama vermesıne sınırlendı ve cocugun daha sağlam olan gözünün tembelleşebileceğini ve bu durumun zararlı olduğunu belirtti. 2. doktorun ise zaten bizimle cok ilgilenmediğini belirtti. Kendisi bize Şule hanımın değerlerine yakın gözlük verdi ve kapatmaya 1 yasında sonra başlayacağımızı belirtti. Hal böyle olunca bizim de kafamız karıştıAranızda buna benzer bir durum yaşayan var mı?Bize bir anne veya baba olarak yardımcı olmaya çalışırsanız bizi çok mutlu edersiniz.
merhabalar, çok teşekkürler verdiğiniz isme de gideceğiz. Bizim tek farkımız gözde kayma yok ama benim aklıma takılan şu; gözde kayma olduğu zaman mı kapatma olacak? kayma olmaması için önceden tedbir alıp gözlükle birlikte kapatmalara-günde 1 saat- başlasak mı bilemedim. a
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?