bebeklerde göz kayması, şaşılık

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
45
kızlar merhaba, bebeklerde göz kayması nasıl anlaşılır ? internette biraz baktım ama tam istedigim gibi bir cevap bulamadım. bildiginiz bir yazı veya link varsa paylaşabilirmisiniz?
şimdi ben size anladıgımı anlatayım.
her bir gözde kahverengi bir kısım var, yuvarlak. ismini bilemiyorum. bebek saga baktı diyelim, bu kahverengi kısım saga dogru yönelir, bebek yukarı baktı diyelim, bu kahverengi kısım yukarı yönelir diye biliyorum. ve benim bebektede durum bu şekilde.
ama benim dikkatimi çeken bir durum var, kahverengi kısım bazen her 2 gözde de aynı yerde olmuyor. mesela bir gözde kahverengi kısım ortada olurken, diger gözde sol tarafta olabiliyor. bu kısım normalmi acaba, bu benim kafamı karıştırdı.

İlk dogduklarinda oluyor, burun yapısı Tam gelismedigi için. bir sure sonra düzelir. Bizimde öyle idi göz doktoruna götürdük sorun yok demişti. Içinizde şüphe varsa doktora götürün onlar daha iyi anlar

Canım kaç aylık bebeğin benimde kızımda 3 aylıkken öyleydi sonra düzeldi 1 buçuk yaşında tekrar kaymaya başladı. Göz dokturuna götürdük gözlük verdiler. Bunun bi tedavi süreci var 3 ayda bi götürüyoruz eyer düzelme olmazsa ameliyat diyorlar. Sende bebeğini takip et mesela sağ gözüne bak eyer sana bakarken birden sola doğru yana kayarsa şaşılık vardır aynı şekilde sol gözede bak. İşallah kayma yoktur.

merhaba detaylı döünüşünz için teşekkür ederim. yaşadıgınız için konuya hakimsiniz. dediğiniz şey olmuyor, yani mesela bana bakarken gözü birden kaymıyor. ama benim şöyle bir tesbitim var, kahverengi kısım bazen her 2 gözde de aynı yerde olmuyor. yani sağ gözünde mesela ortada iken, sol gözünde biraz daha kenarda oluyor. bu kahverengi kısım her 2 gözde de aynı yerdemi olmalı ?
bu arada benim bebek 7 aylık :)

Hem kardeşi hem oğlunda kayma olan biri için yazayım
kardeşimin kayma derecesı çok yüksekti 3 aylıkken farkedildi çok kücüktü yanlış hatırlamıyorsam 1 buçuk yaşındaydı ameliyat oldu
o süreden beri gözlük kullanıyor şuan 19 yaşında sol gözü tekrar kaymaya başladı gözlük numarası 5,5

oğlumda küçükken kayma farkettim ama büyüdükçe düzeldi sonra göz doktoruna götürdüm 6,5 derece malesef bozukluk şuan hiç kayma yok ama doktorun dediği çok sanslısınız bu derece bozuklukta mutlaka kayma olur

insallah ilerde olmaz ama öyle kalın camlarla görmeye calışmasına çok üzülsem de görebildiği için çok mutluyum

Size de çok geçmiş olsun umarım bebeklik kaymasıdır geçer ilerde

doktora goturmeniz lazim olcumler o sekilde belli olur .

merhaba, herkese cevap verdiginiz için teşekkür ederim, ama şu sorumun cevabını tam anlayamadım. kusuruma bakmayın

kahverengi kısım bazen her 2 gözde de aynı yerde olmuyor. yani sağ gözünde mesela ortada iken, sol gözünde biraz daha kenarda oluyor. bu kahverengi kısım her 2 gözde de aynı yerdemi olmalı ?

bu normalmidir, yoksa kaymamı demek oluyor ?

Daha küçük olabilir. Çoğu bebekte oluyor. Ama takip edin dediğim gibi eyer karşısına baktığı zaman kahverengi kısım bi gözünde ortada durup diğerinde kayarsa bu normal değil. Benim kızım dada öyle sağ gözü kenara kayıyor ama sol gözü ortada kalıyor. Özellikle bişeye yakın bi şekilde bakarsa öyle oluyor. Sizde BEBEĞİNİZİ bi göz dokturuna gösterin. Ama çocuk göz dokturu görsün göz kaymasıyla ilgilenen bi doktor olsun.

Benim oğlum bir buçuk aylıkken doktor farketti biraz kayma var dedi Şimdi 5 aylık oldu düzeldi zaten 1 yaşına kadar sürekli gelişiyorlar zamanla düzelir inşallah

Merhaba. Şuanki durumunuz nedir? Benim bebeğimde tarif ettiğiniz gibi. Dokuz aylık şuan ve altı aydan beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…