• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerde göz kapatma uygulaması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ebrizm

Prenses Beril in annesi
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
2.133
14
358
İzmir
Merhaba arkadaşlar 1 yaşında bir kızım var nörolojik sorunlarıda var göz tembelliğide var günde 2 şer saat kapatma verdi dr. ama çok kıt konuşan bir dr olduğundan bu kapatmayı bbekte nasıl uygularız anlatmadı. gözlük takıp onun üzerindenmi kapatılacak belli değil tek dediği gözlüğe gerek yok günde 2 şer saat kapatın. göz kapatma yapan varsa çocuklarına nasıl uyguluyorsunuz bilgi verirmisiniz

canım merhaba cok gecmıs olsun ne kadar sanslısınız kı erken yasta farketmıssınız
ben de ızmırdeyım ozel bır göz dal merkezınde tıbbı sekreterim
sağlam olan gözü kapatın canım kı tembel olan goz kendını gelıstırsın ama mesela gozu kapalıyken uyumasın yada pasıf olmasın aktıf bırseyler yapmaya o gozunu calıştırmaya yonelık seyler yapın canım
ama daha cok kucuk 3-4yasında olsa boyama falan yaptırın derdım
aklına takılanbıse olursa yazcanım

çok teşekkürler canım verdiğin bilgiler için. bebeğim daha 1 yaşında gözlükle kapatmakmı daha doğru. daha sevimlisi yokmu bu kapatma işinin korsan gözl bandı gibi

Geçmiş olsun
Bu konunuzu "Bebek Sağlığı ve Hastalıkları"bölümüne taşıyorum.
O bölümdeki arkadaşlarınızda faydalansın ve karşılıklı bilgi alış verişinde bulunun

ıstemezseniz bildirin yine bu bölüme getiririz

merhaba canım aynı şey yıllar önce benim eşime uygulanmış. ancak doktoru bandaj uygulanmasını söylemiş ve evet tembel göz işlev kazanmış fakat sağlam olan gözde bu kez sorun yaşanmış ve halen yanlış kapatılma sonucu bir gözü daha kıssıktır diğerine nazaran. tam bi bilgim yok nasıl yapılacağı konusunda ancak bildiğim bir şeyide paylaşmak istedim.

gözlüğe gerek yok.basitçe peçeteye bez bantları çapraz yapıştır.bu şekilde talimatlara uy ki sonra tembellik daha kötüye gidiyor.körlük oluşabilir

cumartesi günü gözlük aldık kızıma ve kapatma vantuzlu bir lastik parçası verildi dün ilk demememizi yaptık ama çok sıkıldı kızım bu günde öyle 2 saati tamamlıyamıyoruz

öncelikle geçmiş olsun.

hiçbir çocuk böyle sıkıntıya gelemez.ama alışır bence...sabırlı olmak gerek...

bolca oyun oynayın dikkatini oyuna çek derim.bu konuda bilgim yok ama yapılacak şey budur sanırım...

öncelikle geçmiş olsun.

hiçbir çocuk böyle sıkıntıya gelemez.ama alışır bence...sabırlı olmak gerek...

bolca oyun oynayın dikkatini oyuna çek derim.bu konuda bilgim yok ama yapılacak şey budur sanırım...

çok teşekkürler oyalamaya çalışıyorum ama biraz minik olduğundan bunda zorlanıyorum açıkçası

Back