Merhabalar, oğlumun 3. Ayından beri gözü dalıyor (yetişkinlerle tıpatıp aynı gözünün önüne elimi gezdirince, dokununca ve seslenince tepki vermiyor) bu bazen 3 sn kadar bazen 10 sn kadar sürüyor çok nadiren 30 saniyeyi buluyor. Suan 15 aylık. Dokunma hassasiyeti var. Nörolojiye ve fizyoterapiste gittik eeg istediler epilepsi olabileceğini düşündüler. Oğlum 8. Ayından itibaren su, baybay, gibi ufak kelimeler kullanıyordu bu ayına kadar 50 kelime kullandı ama yeni kelimeler öğrendikten sonra diğer kelimeleri bıraktı şimdi o kelimeleri hiç bilmiyormuş gibi davranıyor günlük olarak 10-15 kelimesi var (anne, baba, al, ver, attı vb..) ama artık eski bildiği kelimeleri kullanmıyor. İlk bebeğim olduğu için bunlar beni hep şüphede bırakıyor bebeğin göz dalmaları ve kullandığı kelimeleri, hareketleri bırakması normal mi? aynı durumları yaşayan annelerin deneyimlerini paylaşmaları benim için çok önemli okuduğunuz için teşekkür ederim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeklerde göz dalması
- Konu Sahibi Ilyada20
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 27 Ağustos 2022
- 4.679
- 7.874
- 88
Eeg yaptıramadık hala ateşi varken yapılmıyormusEpilepsinin pek çok çeşidi var.Ve evet göz dalması içeren epilepsi de var.Eeg sonucunuz ne çıktı?
Dikkatinizi çeken,dalmaya eşlik eden başka bulgular var mı?Gözde kapaklarında ritmik titreşim,başta hafif öne eğilme,ağız çevresi ve yüzde segirme gibi?Eeg yaptıramadık hala ateşi varken yapılmıyormus
Hayır sadece göz dalması yani tek bir noktaya dümdüz boş bakması ve dikkatini çekememek ve bazı öğrenimlerini bırakıyor olması ama bununla bir ilgisi var mı bilmiyorum.Dikkatinizi çeken,dalmaya eşlik eden başka bulgular var mı?Gözde kapaklarında ritmik titreşim,başta hafif öne eğilme,ağız çevresi ve yüzde segirme gibi?
- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.104
- 258
Goz dalmasi konusunda bilgim yok.
Bildigi kelimeleri kullanmama durumu benim de dikkatimi cekmis ve doktora sormustum. O da bir gelisim basamagiymis. Bildigi tum kelimeleri hic bilmiyormus gibi bir sure gecti. Ardindan gumbur gumbur konusmasi geldi. Bebeklik doneminde yeni bir beceriyi pekistirirken isine gelmeyenden vazgeciyorlarmis.
Umarim tum tetkiklerin sonucu temiz cikar. Yavrunuzu iyi gunlerde buyutun.
Bildigi kelimeleri kullanmama durumu benim de dikkatimi cekmis ve doktora sormustum. O da bir gelisim basamagiymis. Bildigi tum kelimeleri hic bilmiyormus gibi bir sure gecti. Ardindan gumbur gumbur konusmasi geldi. Bebeklik doneminde yeni bir beceriyi pekistirirken isine gelmeyenden vazgeciyorlarmis.
Goz dalmasi konusunda bilgim yok.
Umarim tum tetkiklerin sonucu temiz cikar. Yavrunuzu iyi gunlerde buyutu
Çok teşekkür ederim Tam olarak ne kadar süre boyunca bildiklerini kullanmadı pekiGoz dalmasi konusunda bilgim yok.
- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.104
- 258
Çok teşekkür ederim Tam olarak ne kadar süre boyunca bildiklerini kullanmadı peki
15. Ayda basladi; 16. Aylikken daha fazla kelimeyle sahalara donus yapti. Anne demeyi birakinca durumu farketmistim. Oglum 20 Agustos 2020 dogumlu, bu konusmayi 23 Kasim 2021’de yapmisiz. Tam 15 aylikken.
Oğullarımız aynı gün doğmuş ama 1 yıl arayla 20 Ağustos 2021. Söyledikleriniz içimi biraz daha rahatlattı çok teşekkür ederim.15. Ayda basladi; 16. Aylikken daha fazla kelimeyle sahalara donus yapti. Anne demeyi birakinca durumu farketmistim. Oglum 20 Agustos 2020 dogumlu, bu konusmayi 23 Kasim 2021’de yapmisiz. Tam 15 aylikken.
- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
Benim kizim da minicikten beri dalardı. Cok da sık olurdu, ayni yetiskinlerin daldigi gibi. Bazen daldin mi diye gulerdim, daldigi yerden gozunu cekmeden o da gulerdi, oyle uzun da daldigi olurdu. Su an 5 yasinda tek saglik sorunu bebekken sahip oldugu besin alerjisiydi. Su an bir saglik sorunu yok. Oglum da ablasi kadar olmasa da dalar. Gunde bir kere daliyor olabilir. Oglumun da hicbir saglik sorunu yok. Ikisi de cok erken konusmaya basladi. Kizim 15 aylikken, oglum 13 aylikken iki kelimeli cumle kurmaya basladi. Konusma gerilemesi de yasamadilar hic.
Bence siz cocugunuz dalarken garip bir sey sezmiyorsaniz iciniz rahat olsun. Son testini de yaptirip bu isin pesini birakin, daha fazla kendinizi de yavrunuzu da yormayin.
Bence siz cocugunuz dalarken garip bir sey sezmiyorsaniz iciniz rahat olsun. Son testini de yaptirip bu isin pesini birakin, daha fazla kendinizi de yavrunuzu da yormayin.
Benim kizim da minicikten beri dalardı. Cok da sık olurdu, ayni yetiskinlerin daldigi gibi. Bazen daldin mi diye gulerdim, daldigi yerden gozunu cekmeden o da gulerdi, oyle uzun da daldigi olurdu. Su an 5 yasinda tek saglik sorunu bebekken sahip oldugu besin alerjisiydi. Su an bir saglik sorunu yok. Oglum da ablasi kadar olmasa da dalar. Gunde bir kere daliyor olabilir. Oglumun da hicbir saglik sorunu yok. Ikisi de cok erken konusmaya basladi. Kizim 15 aylikken, oglum 13 aylikken iki kelimeli cumle kurmaya basladi. Konusma gerilemesi de yasamadilar hic.
Evet eeg sonucu temiz çıkarsa rahatlayacağım teşekkür ederimBenim kizim da minicikten beri dalardı. Cok da sık olurdu, ayni yetiskinlerin daldigi gibi. Bazen daldin mi diye gulerdim, daldigi yerden gozunu cekmeden o da gulerdi, oyle uzun da daldigi olurdu. Su an 5 yasinda tek saglik sorunu bebekken sahip oldugu besin alerjisiydi. Su an bir saglik sorunu yok. Oglum da ablasi kadar olmasa da dalar. Gunde bir kere daliyor olabilir. Oglumun da hicbir saglik sorunu yok. Ikisi de cok erken konusmaya basladi. Kizim 15 aylikken, oglum 13 aylikken iki kelimeli cumle kurmaya basladi. Konusma gerilemesi de yasamadilar hic.
- 4 Ağustos 2019
- 142
- 53
- 98
- 32
Konuşma geriliği ya da öğrendiklerini unutma gibi bir şey oldu mu peki şimdi nasıl?Benimde kızım küçüklükten beri dalıyor . Şu an 32 aylık hala ara ara oluyor . Bende bir ara kafama çok takmıştım . Ekran izliyorsa ara verin benim kızımda o tetiklemişti . Eşimde dalar mesela . Biraz genetik yatkınlık bizdeki
- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.648
- 598
Ekran kırmızı çizgim olmasına rağmen sabah ve akşam ilaçlı muhallebisini yedirene kadar izletiyorum. Siz neler yaşamıştınız gözlemleriniz nelerdi o süreçte bildiklerini unutması ne sıklıkla gerçekleşiyordu
- 4 Ağustos 2019
- 142
- 53
- 98
- 32
Yok bahsettiğiniz şeyler yaşamadık biz. Ama bence içiniz rahat olsun çok sık rastlanan bir durum küçük cocuklardaKonuşma geriliği ya da öğrendiklerini unutma gibi bir şey oldu mu peki şimdi nasıl?