Arkadaşlar benim ilk kızım 8 aylıkken ilk dişini çıkarmaya başladı. Tam da o gun biz yurtdışına uçakla yolculuk yapıyorduk. Uçakta kıyametler kopuyordu, yüksek ateş , ishal ve sürekli ağlamalar. Yan koltuğumuzda Cezayir'li bir kadın vardı. Kadın problemi sordu, diş çıkarıyor dedik, bize uçaktan iner inmez hemen bir kesme şeker bulmamızı ve kesme şekerle diş etini ovmamızı soyledi. Biz ne faydası olacağını anlamadan, iner inmez hakikaten küp şeker aradık ve bulduk. Diş etini yokladık, diş yüzeye yakındı, yüzeye yakınlığını dişetinin farklı bir renkte olmasından anlayabildik, sarıdan beyaza doğru; dediği gibi dişin oldugu yeri şekerle 1-2 kez ovduk, ne kadar ovacağımızı da bilmiyorduk, bir de baktık ki, diş eti kanadı ve küçücük bir diş göründü, ovmayı bıraktık, amacın ne oldugunu bilmeden amacı gerçekleştirmiştik. Şekerin yüzeyi tırtıllı oldugu için dişetini yırtma aracı olarak kullanmıştık.Kadın diş etinin yırtılması gerektiğini söylemişti. Çocuklarda görülen ishal, ateş gibi belirtiler dişin dışarı çıkamamasıyla dogrudan ilgiliymiş ki, kızımın 10 dakika bile geçmeden hem ateşi düşmüş hem ishali kesilmişti. Kızımın ilk dişi o şekilde çıktı. Sonra ki diş çıkarmalarında da ağzı ateş gibi olur olmaz, hemen anlıyordum diş çıkaracağını ve kesme şekerle diş etini yoklayıp, dişin üzerini ovuyordum, diş yüzeye yakınsa hemen diş eti yırtılıp, dişin dışarı çıkması kolaylaştırıldığı için, kızımız da, biz de rahat ediyorduk. Deneyin...Ben öyle rahatlıkla atlattım diş problemlerini...