• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde dil bağı

asyaa9833

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
382
103
33
Kızlar merhaba, yeni doğum yaptım dün hastaneye gittik kontrolümüz vardı. Bebeğimin dilinin altında dil bağı var dedi doktor. Meme emmesinde sorun yok güzel emiyor. Ama ilerde konuşma bozukluğu olabilir miş. Varmı böyle bir şey yaşayan aceba aldırdıktan sonra sorun olur mu konuşmasıyla alakalı.

Kızlar merhaba, yeni doğum yaptım dün hastaneye gittik kontrolümüz vardı. Bebeğimin dilinin altında dil bağı var dedi doktor. Meme emmesinde sorun yok güzel emiyor. Ama ilerde konuşma bozukluğu olabilir miş. Varmı böyle bir şey yaşayan aceba aldırdıktan sonra sorun olur mu konuşmasıyla alakalı.
Meme emmesinde sıkıntı oluyorsa hemen kesiyorlar.
Birde bebek ne kadar küçük olursa o kadar kolay oluyor bu işlem, büyüdükçe daha zor oluyor. 4-5 aylık olana kadar kesilirse poliklinikte yapılıyor, 4-5 aydan büyükse ameliyathane ortamında yapılıyor işlem. Bence birkaç doktora daha danışın.

Olabildigince erken kestirin bence. Yegenimde vardi dogumdan bikac gun sonra kesildi.
Bir yakinimin cocugu 3 yasina gelmesine ragmen konusmuyodu. Megerse dil bagi varmis. Operasyon gecirdi konusmaya basladi.

Meme emmesinde sıkıntı oluyorsa hemen kesiyorlar.
Birde bebek ne kadar küçük olursa o kadar kolay oluyor bu işlem, büyüdükçe daha zor oluyor. 4-5 aylık olana kadar kesilirse poliklinikte yapılıyor, 4-5 aydan büyükse ameliyathane ortamında yapılıyor işlem. Bence birkaç doktora daha danışın.
Meme emmesinde sorun yok güzel emiyor. Doktor kontrolünde öğrendik. İnşallah ilerde sorun olmaz

Olabildigince erken kestirin bence. Yegenimde vardi dogumdan bikac gun sonra kesildi.
Bir yakinimin cocugu 3 yasina gelmesine ragmen konusmuyodu. Megerse dil bagi varmis. Operasyon gecirdi konusmaya basladi.
Yeğeninizde konuşma bozukluğu oldu mu peki. Bizde aldırıcaz inşallah sorun olmaz

Merhaba oğlum icin 1 aylıkken bir KBB uzmanı söyledi arka dil bagi var diye.2 Dr önerdi birisine hemen gittik bişey yok dedi ardından 2 KBB uzmanı daha gördü onlarda yok dedi.suanda 3 yaşında konuşamıyor.mumkunse iletişime gecelim

Merhaba oğlum icin 1 aylıkken bir KBB uzmanı söyledi arka dil bagi var diye.2 Dr önerdi birisine hemen gittik bişey yok dedi ardından 2 KBB uzmanı daha gördü onlarda yok dedi.suanda 3 yaşında konuşamıyor.mumkunse iletişime gecelim
Konusmama sebebi baska seyler de olabilir tabii. Isterseniz tekrar bi kbb'ye gosterin 😊

Konusmama sebebi baska seyler de olabilir tabii. Isterseniz tekrar bi kbb'ye gosterin 😊
Çocuk psikiyatrisine gidiyorum. bize ilk teşhisi koyan Dr çocuk ilerde konusamayabilir demişti.sizinde bu yorumunuzu gördükten sonra dikkatimi çekti.sizin bahsettiğiniz çocukta dil bagi hangisi?bize söylenen arka dil bagi

Acikcasi tam bilmiyorum. Cok da yakin degiliz o kisiyle. Ama cocugun konusamadigini ve 'dili bitmis' dediklerini biliyorum. Dil bagina boyle deniyo burada. Sonra operasyonla alindi. Cocuk simdi 10 yasinda ve konusuyor sorun yok.
Psikiyatr ne diyor peki? En iyisi tekrar bi kontrol ettirmek dil bagini.
Çocuk psikiyatrisine gidiyorum. bize ilk teşhisi koyan Dr çocuk ilerde konusamayabilir demişti.sizinde bu yorumunuzu gördükten sonra dikkatimi çekti.sizin bahsettiğiniz çocukta dil bagi hangisi?bize söylenen arka dil bagi

Acikcasi tam bilmiyorum. Cok da yakin degiliz o kisiyle. Ama cocugun konusamadigini ve 'dili bitmis' dediklerini biliyorum. Dil bagina boyle deniyo burada. Sonra operasyonla alindi. Cocuk simdi 10 yasinda ve konusuyor sorun yok.
Psikiyatr ne diyor peki? En iyisi tekrar bi kontrol ettirmek dil bagini.
Psikyatri konuşma gecikmesi olduğu için takip etmek istiyor biz tekrardan KBB uzmani ile gorusecegiz

Merhaba bizde oğlumda dil bağını 1 yaşına geldiğinde öğrendik. Prof.doktora gittik dil bağının konuşmaya engel olmadığını söyledi bizde daha ameliyat etmedik oğlum 3 yaşına gelecek ama konuşmasi da yok 🤷

Merhaba bizde sizinle aynı durumdayız ne yapacağımıza karar veremedik konusabilirmiyiz

Mrb ,sadece dil bagi acisindanmi degerlendirildi?. Benim iglumda tam.konusmuyor 3 ysina 3ay kaldi . Herseyine detayli bakildi ama durum ayni :(

Benim kuzeniminde öyleydi dili suan 12 yasinda filan bülbül gibi şakıyor

Merhaba benim oğlumda da vardı dil bağı hatta ilk zamanlar emmede sıkıntı çektik ama dil bağından mi kaynaklıdi bilmiyorum benim göğsümden kaynaklıda olabilir. Ama hiç biri keselim demedi çok ufakti zaten. 1 buçuk yaşında başladı konuşmaya simdi 3 yaşında bı sıkıntımız yok

Back