Bebek Beslenmesi Bebeklerde burun tıkanıklığı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esmas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
28
10
32
Kizlar bana bi akil verin 🙄 alti haftalik bebegimin burnu surekli tikaniyor ancak serum fizyolojik ve aspiratöru dokundurtmuyor. asiri agliyor zorla yapinca feryat figan susmuyor. İkisinden de nefret ediyor.yapmayinca da cok tikaniyor uyuyamiyor yapinca da susturamiyoruz. Yok mu bi onerisi olan sizler neleri nasil uyguluyorsunuz?

Yapman gerekiyor canım yoksa bebegin hasta olur çok önemli bu ayrıca burnu tıkalı olunca iyi ememez kilosunu etkiler benim küçük oğlum 8.5 aylık doktor günde 12 13 kere de olsa yapacaksin hic tıkalı kalmayacak dedi

Yapman gerekiyor canım yoksa bebegin hasta olur çok önemli bu ayrıca burnu tıkalı olunca iyi ememez kilosunu etkiler benim küçük oğlum 8.5 aylık doktor günde 12 13 kere de olsa yapacaksin hic tıkalı kalmayacak dedi
Sizde mi serum fizyolojik kullanıyorsunuz. Spreyler de varmis acaba daha mi pratik olur?

Serum fizyolojik kullaniyorum ben spreyler kullanışlı olmadı benim için siringayla kullanıyorum otri bebe burun aspiratoruyle temizliyorum
Bebeğiniz yan yatarken mi uyguluyorsunuz? Kimisi tek burun deligini kapatip sık diyor kimisi yapma oyle diyor. Ne sekilde denediysek hicbirini sevmedi. 🤷🏻‍♀️

Bir süre sonra alışıyor. Bırakın ağlasın. Bebek bu ağlayarak iletişim kuruyorlar.

Bebeğiniz yan yatarken mi uyguluyorsunuz? Kimisi tek burun deligini kapatip sık diyor kimisi yapma oyle diyor. Ne sekilde denediysek hicbirini sevmedi. 🤷🏻‍♀️
Ben sırt üstü yatırıp sıktıktan sonra kucagimda yuz ustu cevirip sırtına vuruyorum ama yan yatırıp sıkarsanız da olur fizyolojik sıkarken burnunu kapatmiyorum doğru olmayabilir bence ama karmaşık bi olay da değil temizleyin işte bi sey olmaz :)

Ben sırt üstü yatırıp sıktıktan sonra kucagimda yuz ustu cevirip sırtına vuruyorum ama yan yatırıp sıkarsanız da olur fizyolojik sıkarken burnunu kapatmiyorum doğru olmayabilir bence ama karmaşık bi olay da değil temizleyin işte bi sey olmaz :)
Teşekkürler 🤗

X