Çocuk Hastalıkları bebeklerde böbrek taşı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bebemmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
285
1
9,5 aylık bebeğimde böbrek taşı çıktı bu durumda olupta ne gibi aşamadan geçtiniz ve ne şekilde taşı düşürdü bebeğiniz?

öncelikle çok geçmiş olsun.ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum.bu kadar küçükken böbrek ağrısıyla nasıl başedebilecek diyorsun.öncelikle hep şunu düşün Allah çaresiz dert vermesin.inan bana küçükler büyüklerden daha güçlüler ve acıyı daha az hissediyorlar.benim oğlumda taş olduğunu 40 günlükken rutin bi kontrol sırasında öğrendik.2 aylıkken sünnet oldu ve 1 yaşına kadar sıs sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.öğrendiğimiz günden itibaren bol bool su içirdim.14 aylıkken bi sabah bezini açtığımda bamyasının ucunda şeffaf kristale benzeyen mercimek büyüklüğünde birşey gördüm ve bamyasından ben çıkardım.bi gün önce bamyası çok şişmiş ve kızarmıştı.pişik diye düşünmüştüm.neyse hemen üroloji druna götürdük.adam hayret etti bu bebek bu taşı nasıl düşürmüş diye.idrar tahlili verdik.Allaha şükür temiz çıktı enfeksiyon olmamıştı.bu arada düşürmeden önce 2 gün hafif bi huzursuzluğu vardı o kadar.koca insanlar taş düşürürken halıları tırmalıyorlar ama benim oğluşum Allaha şükür cok zorlanmadı.taşın ilacı tedavisi yok.tek yapabileceğin bol su içirmek.sünnet olmasınında faydası var tabi bunları drunda söylemistir.Allah şifa versin.umarım kolayca düşürür.bu arada her alt değiştirmende bezine bakmayı unutma.

öncelikle çok geçmiş olsun.ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum.bu kadar küçükken böbrek ağrısıyla nasıl başedebilecek diyorsun.öncelikle hep şunu düşün Allah çaresiz dert vermesin.inan bana küçükler büyüklerden daha güçlüler ve acıyı daha az hissediyorlar.benim oğlumda taş olduğunu 40 günlükken rutin bi kontrol sırasında öğrendik.2 aylıkken sünnet oldu ve 1 yaşına kadar sıs sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.öğrendiğimiz günden itibaren bol bool su içirdim.14 aylıkken bi sabah bezini açtığımda bamyasının ucunda şeffaf kristale benzeyen mercimek büyüklüğünde birşey gördüm ve bamyasından ben çıkardım.bi gün önce bamyası çok şişmiş ve kızarmıştı.pişik diye düşünmüştüm.neyse hemen üroloji druna götürdük.adam hayret etti bu bebek bu taşı nasıl düşürmüş diye.idrar tahlili verdik.Allaha şükür temiz çıktı enfeksiyon olmamıştı.bu arada düşürmeden önce 2 gün hafif bi huzursuzluğu vardı o kadar.koca insanlar taş düşürürken halıları tırmalıyorlar ama benim oğluşum Allaha şükür cok zorlanmadı.taşın ilacı tedavisi yok.tek yapabileceğin bol su içirmek.sünnet olmasınında faydası var tabi bunları drunda söylemistir.Allah şifa versin.umarım kolayca düşürür.bu arada her alt değiştirmende bezine bakmayı unutma.

canım öncelikle derdime ortak olup cevapladığın için çok teşekkürler sizede çok büyük geçmiş olsun.oğlum gece çok şiddetli bi şekilde ağlıyordu ama öle böle ağlamak değil doktorumuza söyledik tahlilleri yapıldı batın ultrasonda çıktı böbrek taşı ve doktorumuz şuan tek yapılması gereken şey bol su içmesi dedi ve şimdide tahlilleri yapılıyor sürekli bezine bak herseferinde dedi onu göndericem ankaraya dedi.oğlum sünnet oldu zaten doğduktan 1 gün sonra şuan tek şey beklemek sanırım.

benım kızım 3 aylıkken sol böbreğinde tas oldugunu öğrendik bizde hemen fakülte hastanesine goturduk tahlıller testler yapıldı somucunda tas oldugunu ve bol su icirip takıbını yapmamızı soylediler bizde her ay takıp edıyorduk 2 ay sonra sag bobregındede kum olustu tabı ben cok uzulmusutm ama yapılacak birsey yoktu bol su icirmeye devam ettım simdi 11 aylık 2 gın once ultrasona girdik ve sol bobregı temız cıktı sag bobregındede az kum varmıs onuda atlatır umarım sızde bol su ıcırın ve aylık takıbını yapı ın sallah atlatır bebegınız cok gecmıs olsun

canım öncelikle derdime ortak olup cevapladığın için çok teşekkürler sizede çok büyük geçmiş olsun.oğlum gece çok şiddetli bi şekilde ağlıyordu ama öle böle ağlamak değil doktorumuza söyledik tahlilleri yapıldı batın ultrasonda çıktı böbrek taşı ve doktorumuz şuan tek yapılması gereken şey bol su içmesi dedi ve şimdide tahlilleri yapılıyor sürekli bezine bak herseferinde dedi onu göndericem ankaraya dedi.oğlum sünnet oldu zaten doğduktan 1 gün sonra şuan tek şey beklemek sanırım.

merhaba, benım oğlum 5 aylık ve en buyugu 1,9 olmak uzere 2 adet taşı var. Bızım doktorumuz su vermedı. Ama nerde okusam hep su verın dıyor. Bende vermeye basldım. çok kotu bırsey. Onlar hasta olmasın, bız olalım... Benım ılk cocugum, evlat bambaska bırseymış..

benim oğlumda 3 yıldır bu taş yüzünden tedavi görüyor. ilk 18 aylıkken öğrendik taş olduğunu. tıp fak.yönlendirdiler. bol su ve limon suyu önerdiler ama fayda etmedi. aradan 3 yıl geçti geçenlerde idrarında kan görünce acilde taşın böbrekten çıktığını öğrendik. tam düşecek artık diye sevinirken bu sefer üreter sistemde öylece kaldı taşı. perşembe gününe ameliyat dediler.çok korkuyorum:KK43:

benim oğlumda 3 yıldır bu taş yüzünden tedavi görüyor. ilk 18 aylıkken öğrendik taş olduğunu. tıp fak.yönlendirdiler. bol su ve limon suyu önerdiler ama fayda etmedi. aradan 3 yıl geçti geçenlerde idrarında kan görünce acilde taşın böbrekten çıktığını öğrendik. tam düşecek artık diye sevinirken bu sefer üreter sistemde öylece kaldı taşı. perşembe gününe ameliyat dediler.çok korkuyorum:KK43:

merhabalar

oldunuzmu ameliyat ? benim oglumda su anda 12 yasında 6 aylıktan beri bobrek tasları ile ugrasıyoruz bizde hiç agrı sızı olmadı tesaduf eseri ogrendik ve hiperkalsiuri hiperkalisemi hastası oldugu teshisi konuldu aylar suren idrar kan tahlilleri neticesinde.simdi bir tasımız epey buyudu 8 mm seklinde ve geçenlerde yegenimde aniden ilk kez tas olusmus bu boyuta 3 hafta gilaburu içti ve tas 3 mm ye eridi cekilen ivp sonucu bunu ogrendik ve aynı gun tası dusurdu, inanmıyordum bu alternatif tip yontemlerine yillardır çok sey denedik ama karar verdim bizdye bir kur bu girabolu dan içireceğiz o sebeple tekrar buralara girip okumaya basladım bebeklerde etkisini bilemiyorum ama bir bitkinin meyvenin suyu içiriliyor tası byuk olanlar son çare denesinler diyorum bizzat yakınımda olunca inandım

merhabalar

oldunuzmu ameliyat ? benim oglumda su anda 12 yasında 6 aylıktan beri bobrek tasları ile ugrasıyoruz bizde hiç agrı sızı olmadı tesaduf eseri ogrendik ve hiperkalsiuri hiperkalisemi hastası oldugu teshisi konuldu aylar suren idrar kan tahlilleri neticesinde.simdi bir tasımız epey buyudu 8 mm seklinde ve geçenlerde yegenimde aniden ilk kez tas olusmus bu boyuta 3 hafta gilaburu içti ve tas 3 mm ye eridi cekilen ivp sonucu bunu ogrendik ve aynı gun tası dusurdu, inanmıyordum bu alternatif tip yontemlerine yillardır çok sey denedik ama karar verdim bizdye bir kur bu girabolu dan içireceğiz o sebeple tekrar buralara girip okumaya basladım bebeklerde etkisini bilemiyorum ama bir bitkinin meyvenin suyu içiriliyor tası byuk olanlar son çare denesinler diyorum bizzat yakınımda olunca inandım

kızımın böbrek taşı var. böbrekten çıkmış 10mm*4mm boyutunda idrar kanalında. idrarında sürekli kan var. idrar kanalından mesane girişine geçişin çok dar olduğu taşın orda kalma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor. alttan girip taşı kırmayı önerdiler çok zor bir ihtimalmiş düşürmesi. daha önce bebeğinin taşını kırdıran var mı? düşmesi için ne yapmalıyım.

benim oğlum daha 2 aylık .6 aya kadar su veremeyeceğim :KK43:
ne yapmam lazım :KK43: çok üzgünüm..

benim oğlumda doğustan yarım sünnetli.Böyle olan bebeklerin usg ile böbreklerine bakılması gerekirmiş.Bugun çektirdik usg sini.Sağ böbreğinde taş olduğunu öğrendik.Şok oldum.Doktor ailede olup olmadığını sordu.Araştırma hastanesine gönderdi.Bakalım orada ne diyecekler..Şu anda mudahale edemeyiz.Düşecek yerde de değil dedi doktor.^3 ay ara ile usg çekilip kontrol edilecekmiş.Şu anda 2.5mm olarak gözüküyor.Ne kadar büyük onu da anlamadım gitti.Doktorun çogu dediğini hatırlamıyorum bile şok oldum duyunca:KK43::KK14:

mercimek kırıgı kadar benim kızımda da var malesef 3mm ve 2mm idrar yoku enfeksiyonu gecirdi 4mm kadar düşmesi beklenirmiş son durum nedir doktora gittinizmi?

ne yazıkki bizdede var :KK43: oğlum 1 yaşında biz 50 günlükken usg ile öğrendik. o günden beri araştırma hastanesinde kontrol altındaydık fakat bi türlü hocalara ulaşamadığımız için içimiz rahat etmedi şimdi bi doc bulduk neşe bıyıklı. ona giiyorum idrar tahlili yaptırdı kapsamlı 2 mineral sonucunu da bekliyoruz diğerleri çıktı ona göre gerekirse bi tedavi başlanacak. en büyüğü 2.8 mm olan 3-4 adet taş vr kuzumun yinede Allahım dermansız dert vermesin başta çok çok üzüldük şok olduk ama yinede tedavisi olan bi dert keşke ban gelse tüm taşları hastalıkları kuzumun ay parçamn

En Büyük TÜRKİYEinş biran önce kızımında sizin bebekleriniz de kurtulur idraryolu enfeksiyonu cok tehlikeli ona dikkat edin ayda 1 kere dedi doktorumuz tahlil yaptırın dedi ben haftada yaptırıyorum ne yazıkki 2 kere enfeksiyon gecirdi ateşli

Amin amin canımmm.. biz şu ana kadar 1 kere enfeksiyon geçirdik o da 50 günlükken işte.. çok şükür bi daha olmadı sık sık baktıyıroyrz özellikle çok ağladığı zamanlarda.. korkuyorum bişi mi oldu diye. Allahım kuzularımıza şifalar versin inşallahhh

benim kızım çok huzursuz sürekli uyumak istiyor istahsız cok üzülüyorum doktorlar sitesinde cocuk ürolojisi var prof numarası var isteyen arayabiliyor kendi doktorumdan daha güzel soruları cvplıyor

enfeksiyon oldugunda kültür aldırmışmıydınız ateşi varmıydı bazen bazı hastanelerde yanıltıcı sonuç veriliyorda

enfeksiyon oldugunda kültür aldırmışmıydınız ateşi varmıydı bazen bazı hastanelerde yanıltıcı sonuç veriliyorda

yok aldırmamıştık zaten hafifti lökosit 5-6ydı. ama doktroumuz yinede böbrek ultrasonu istedi ve taş o zaman gözüktü. iyiki baktırmış. ateş yoktu sadece çok huzursuzdu ve ağlarken kırmızı kaskatı kesiliyordu bikaç sn

merhaba sanırım benım bebeğimde olan sorun sızde de var sızden yardım alabılrımıyım cevaplarsanız cok tesekkur ederım benım bbeğimde doğştan sunnetlı hamılelıkde bobrek genışlemesı vardı bebegımın ama doğumdan sonra duzeldı bebgım suan 5 aylık yaz basından itibarem kum dokuyor doktor her bebekde olabılecegını soyledı ve bobrek usg yaptırmadı son gunlerde o kadar huzursuzdu kı sureklı cığlık atıyordu en sonunda doktorumuz usg yaptırmamızı soyledı ve 2mm buyklugunde taş oldugunu ogrendık ve şok oldum sonucu doktorumuz henuz degerlendırmedı sız ne yaptınız suan kı durumu nasıl bbegınızın nasıl bı tedavı onerdıler sıze cevaplarsanız cok sevınırım

gecen yil kapali yontemle ameliyat oldu oglum.taslari lazerle kirildi. zor bir surecti tam kurtulduk derken yeniden tekrarladigini ogrendik.simdi tekrardan pzt. ameliyat olacak.5.5 yillik omrunde 3. ameliyati olacak. tasin nedenini ve cesidini saptayamadiklari icin tekrarliyor malesef.
birde burdur tefennide sifali bir su var onu iciriyorum 1 yildir. bu su aslinda bobrekten tasi hemen atiyor ama tas buyuk oldugundan kanalda takilip kaliyor.
ne yapacagimizi sasirdik kaldik. cok zor...allah tum hastalara acil sifalar
versin

X