Bebeklerde Böbrek genişlemesi

Satens

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2022
34
7
16
32
Merhaba erkek bebeğim 6 ay 8 günlük ve sağ böbreği 7mm iken sol böbreği 10mm ölçüldü. Açıkçası baya telâşlandım. Nasıl bir tedavi yöntemi izlenir ve şu an korkulacak boyutta mı bilemiyorum. Sünnetle geçer diye duydum lütfen bana yardımcı olurmusunuz. Bu durumu yaşayan ve düzelen var mı. Lütfen yazın. Moralim çok bozuk. Durup durup ağlıyorum. Canı yanıyor mu ben anlamadan diye kahroluyorum.

Doğduğundan beri bir böbreğinin çapı diğerine göre daha geniş çıkıyor. Bir şikayetimiz yok hani oğlum gayet normal. Doktorumuz takip etmemiz lazım dedi ediyoruz da ama son ultrason çekiminde biraz fazla çıkmış. Sebebini bulmak lazım dedi. Araştırmalarıma göre Erkek bebeklerde sıklıkla görülüyormuş ama zamanla kendiliğinden geçiyormuş. Hamileliğimde hiç böyle bir sorun yoktu. Korkuyorum ciddi bir şey olmasından.

Benim bebeğim de kız ayrıntılı usg de cıkıyordu hem de ikisi de genişti doğumdan sonra 2 kere daha usg çekildi normal boyutlara gelmişti. Ama eşimi bu sebepten sünnet etmişler böbrekleri genişlemiş çişini yapamamış bebekken belki sünnet yapınca geçer

İdrar yolları temiz tahlilleri temiz cıktı. Böbrekleride bundan 1 buçuk ay önce normal çıkmıştı. Şimdi yine birinde genişleme cıktı. Artık sünnet ettiricem sanırım başka çare kalmıyor. Belki ondan sonra düzelir.

Başka.bir problem yoksa düzelir. Belli aralıklarla usg takibi yapılıyor. Aşırı genişleme olursa renal angio yapıyorlar. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum yine de sünnet ettirin

Başka.bir problem yoksa düzelir. Belli aralıklarla usg takibi yapılıyor. Aşırı genişleme olursa renal angio yapıyorlar. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum yine de sünnet ettirin
Çok teşekkür ederim ilginize. Önümüzdeki hafta belli olacak bakalım. İnşallah düzelicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…