• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde bas cevresi kücüklügü

Hamis51

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
26
7
6
41
Merhaba arkadaslar oglum 5 aylık bu ayki doktor kontrolunde kafası biraz kucuk dedi 41.5 cm.bir ay sonra gelin bakalım dedi.cok korkuyorum.bir sorun olur mu sizce?

5.ay için persentil tablosu 39.5 cm gösteriyor,doktorunuz yanlış bakmış olabilir mi ? 41.5 normal bir değer çünkü hatta büyük bile.

normalI 42-44 cocuk gelisimi farkli diye bosuna demiyorlar üzülme.

benimkininde boyu kücük diye bir sürü tahlil yaptilar bisi cikmadi. yavruma ne eziyetler ettiler

Ya benim oglanada oyle demisler.. belki ameliyat gerekir bilmem ne.. kafasi yuvarlak oldugu icin farkli cikiyodu onda bence.. buyuk oglumun kafasinin arkasi biraz cikikti cunku.. zamanla normale dondu ki normaldide zaten bence.. kafana takma

Benim kizim doguma kadar 2 hafta geriden geldi kafasi... dr hep dedi kafasi kucuk olacak dedi... minyon minnak 5 yasinda bi kızım var cok şükür hic bir sorun yok... gönlünuzu ferah tutun Allaha emanet...

Benim kizim anne karninda yasadigi gelisim geriliginden dolayi kafa cevresi kucuk dogdu. Olmasi gereken en alt deger 35 iken benim bebegimin kafa cevresi 32 cm di. Doktoru minyon olacak dedi. Onemli olan kafanin buyumeye devam etmesi dedi. Bingildagimiz acik buyumeye devam ediyor ama hala alt sinirin altinda devam ediyor. Duzenli kontrollerini yaptiriyoruz ve bir sorun yasamamasi icin dua ederek gelismesini bekliyoruz..

Benim kizim anne karninda yasadigi gelisim geriliginden dolayi kafa cevresi kucuk dogdu. Olmasi gereken en alt deger 35 iken benim bebegimin kafa cevresi 32 cm di. Doktoru minyon olacak dedi. Onemli olan kafanin buyumeye devam etmesi dedi. Bingildagimiz acik buyumeye devam ediyor ama hala alt sinirin altinda devam ediyor. Duzenli kontrollerini yaptiriyoruz ve bir sorun yasamamasi icin dua ederek gelismesini bekliyoruz..
Bebeğiniz baş çevresi ne kadar şu an her ay ne kadar büyümüştü ben de aynı sorunu yaşıyorum lütfen yardım

Back