Çocuk Hastalıkları bebeklerde baş çevresi büyümemesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gelsene

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
1.788
808
Kız bebeğimin 4.ayında baş şekli nedeniyle tomografi çekildi.bütün süturlar açık çıktı.doğduğunda 36cm baş çevresi.3. Ve 4. ayında 40,5 çıktı.5.ayında 43.6.ayda ise 43,5 idi.7-8 aylarında yine 43,5 ölçüldü.9-10.ayda 44 cm ölçüldü.çok endişeliyiz.beyin cerrahı 4 aylık kontrolünde normal ve algıları açık demişti.sutürlarda açık çıkmasına rağmen baş çevresi düzgün büyümüyor.persentilde olduğundam çocuk doktoru da sıkıntı yok dedi.ciddiye almadı ama benim uykularım kaçıyor
Yardımcı olursanız sevirnirim.

Anlaşılmaz mı yazdım acaba yani her ay cocupunun
baş çevresi büyümesi olmayan oldu mu acaba

Bu durumu yasamamış olanlar için uzak terimler
Bir sey diyemedim ilgimi çekme sebebi iki aylık oğluma hala tum şapkaların küçük gelmesi

Bu durumu yasamamış olanlar için uzak terimler
Bir sey diyemedim ilgimi çekme sebebi iki aylık oğluma hala tum şapkaların küçük gelmesi
Her ay baş ölçümü yaptıran anneler anlar diye düşündüm .en azından bazı aylar büyeme olmadıysa yazarlar herhalde şapkalar mı fazla büyük acaba kaç cm baş çevresi

Arada büyük fark olmaması önemli olan sanırım. Bazı aylar benim oğlumda da ilerleme olmuyordu. Ama bunda sizin genetiğinizde önemli anne ve ya babanın genlerin de küçük kafa yapısı varsa onunda etkisi vardır.
Persentile uygunsa endişelenmeyin

Ayni soruyu bende merak ediyorum. Her ay duzenli olcude buyumesi mi onemli yoksa persentil araligi yeterli mi? Bizim de her gittigimizde farkli bir mezurla olcuyorlar her defasinda farkli cikiyor bu yuzden, ben evde kendim olcuyorum artik icimi rahatlatmak icin, cunku bas cevresi oyle bir olcu ki szicik yerini kaydirsalar tum olcu gidiyor.

Bebegim dogdugunda hastanede 36 cm yazilmis, halbuki 38 cm bas cevresi ile dogdu. İlk ay 2 cm buyumustu ama 36 dogum cevresi ile 1 aylik 40 cm gorunce doktorumuzun yuzundeki ifadeyi anlatamam. Sonrasinda durumu anlattik yanlis olculmus aslinda 38 diye.

Acaba her ay buyumezse nolur? Bizimki zaten buyuk kafali dogdu mesela, buyume durursa ne oluyor merak icindeyim....

Evet persentil içinde normal gözüküyor çocuk doktoru önemsemedi geçen ayda aynı diyince.bizim 9 aylık dolduğunda bıngıldak kapanmıştı.benşm sıkıntı tomografide sutur denşlen bıngıldağa giden boşluklar açık madem açık neden büyüme olmadı.
Sonradan büyüme devam etti di mi oğlunuzun? Peki bıngıldak ne zaman kapanmıştı

Şimdi sizin aylık kontrolde büyümediği oluyor mu önemli olan o.az ölçüldüyse zaten yanlış ölçtü demektir.ama aynı ölçüm çıkıyor mu? Bizimki gibi.sizde büyüme mi durdu tam anlamadım sorunuzu?

Hayir bizde herhangi bir sorun yok simdilik cok sukur ama kontrollerde hep farkli olcu cikiyor yani son yapilan olcumde birak buyumeyi kuculmustu bile o derece:) her defasinda farkli mezur kullandiklsri icin oluyor, merak ettigim su. Her ay buyumemesine ragmen persentil araligindaysa sorun yok demek mi? Yada persentil ksc olursa olsun her ay buyume gostermeli mi?

VAlla bilsem ben de onu öerak ediyorum daha doğrusu yaşamış olanlar daha iyi cevap verecektir.mezro farklı olsa da standart ölçme biçimi olduğu için.sorun onda değil ölçende olsa gerek.ölçüm yaptıkları yer değişiyor. Sizinki 1 önceki aydla aynı değil küçük mü çıktı yani

Mezureler en cok olcu kaybi yasanan olcme aletleri (tekstil isindeyim ordan biliyorum) cok kolay esneyebilir, olcu hergun biraz daha buyur ve asla saglikli sonuc vermez. Sadece bez mezurlar sagliklidir ama bunu bilmez kimse pek ve piyasada bez mezur bulmak daha zordur.

Bizim bi gittigimizde 43 diger gittigimizde 41 cikti. Yanlis olcu evet, oluyo, ama bez mezureyle olcumde ayni yerden olcsen bile 1 cm fark ediyor mesela.

Benim algiladigim su, her ay persentil hesabina gore normalse doktorlar normal sayiyo. Cunku doktorumuz gecmis olcumlere bakmak yerine persentil hesabina bakiyor hep.

Bu arada bebegimin bas cevresini he ben olcuyorum evde dogdugundan beri, bu ay olcmemistim sizin yazinizdan sonra olcmeye kalktim.

Dogum 38
1. Ay 40
2. Ay 42
3. Ay 42.7

Su an 3,5 aylik, 43.1 cikiyor olcu. Bizim de kafamiz buyuk olmasina ragmen yavaslamis gorunuyor buyume

Bez mezura demek bilmiyordum.teşekkürler.doğumda büyükmüş kafası gerçekten.normal aralıktaysa sıkıntı yok zaten %97 de persentilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…