Çocuk Hastalıkları bebeklerde bağırsak darlığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

moonquin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
251
7
46
40
Manisa
benim oğlum 5 aylık, hala çok kötü kusuyor. biberonla süt falan verirken 100 ml falan veriyorum. çünkü kusuyor midesi sanki küçük gibi kusuveriyor, sık besleniyor bu yüzden de. kilosu gayet iyi şuan 8.600 falan.daha önce doktora götürdüğümde fazlasını kusuyor, doğuştan reflülü gibi şeyer söyledi 1 yaşından önce müdahale yapamayız dedi.

nette araştırırken kusmanın çok nedenleri olabileceğini öğrendim.
- Bağırsak tıkanıklığı
- Yemek borusunun mideye bağlandığı kısmın kapalı olması (özofagus atrezisi)
- Bağırsak darlığı
- Bağırsağın belirli bölümlerinin olmaması
- Karın organlarının göğüs içinde fıtıklaşması
- Mide darlığı (pilor stenozu)

bebeklerinde bağırsak darlığından ameliyat olan annelerin yazılarını okudum bir ikli yerde. doktorlar nasıl teşhis koydular acaba? ne yaptılar da bağırsak darlığı var dediler?

Son düzenleme:
canım benim oğlum oldu bu ameliyatı ve teşhis 15 aylıkken kondu yani anlamadı uzman doktorlar ege inv. ne gtürdüm orda teşhis kondu benim oğluma da reflü dediler hep kilo alımıda 1 yaşına kadar iyi olmasa da normaldi bunun en önemli belirtisi sarı renk kusma ben reflü zannedip konu açmıştım REFLÜLÜ ANNELERİN ÇOCUKLARI BURDAN YAZIŞALIM diye bizim orda ne aşamalardan geçtiğimizi yazdım baştan sona okursan biraz bilgi sahibi olabilirsin ama ihmal etme geçmiş olsun

ben ek gıdaya geçtim yavaş yavaş şimdi renk renk kusuyor, ama sarı kustuğunu pek hatırlamıyoum beyaz kusardı sadece sütle ve aptamille beslenirken...
artık halı namına bişey kalmadı, kusa kusa heryer herşey battı, örtüler kar etmiyor, alta geçiyor... üstü batıyor günde kaç kez üst değişiyorum bilmiyorum... biberonda süt vereceğim zamanda daha 2 hafta falan oluyor 100 ml ye çıkaralı..

sarı kusmaktan başka belirtisi var mı peki? birde senin bebeğin sarı mı kusardı?

evet bebeğim sarı kusardı peki sen nerelere götürdün reflü teşhisi neye göre kondu bence emin ol kusan çocuğa ezberlemiş gibi bütün doktorlar reflü diyor Allah korusun altından başka birşey çıkmasın yaşadıklarımı yaşamayın iyi bi profa gidin neyse rahatsızlığı o yönde ilerlersiniz

Mnisa da oturuyormususun biz ege üniversitesi çocuk gastrolojisi profu sema aydoğdu ya götürdük teşhisi o koydu hemde sadece şikayetleri söyleyerek tabi tahlil endoskopi falan yaptı. Ama çok ücret alıyor 350 tl hemde her gittiğinde alıyor ücreti. Napcan elin mahkum çocuk söz konusu olunca göz görmüyor ama işin ehli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…