Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
6.5 aylık bir oğlum var ama hala desteksiz oturamıyor oturttuğumda öne eğilip ayaklarıyla oynarken bir iki saniye duruyo ama sadece okadar..merak ettiğim şu: acaba ben mi çok aceleciyim yoksa artık oturma zamanı geldi mi?Bu arada 4 aylıktan itibaren ayakta duruyo bi iki hafta önce de dizlerini kırıp adım atmaya başladı ama şu oturma olayı çok canımı sıkıyor..sizin bebekleriniz nezaman tamamen desteksiz oturmaya başladılar?
benim bebeğim de şu an 6,5 aylık, çok güzel oturuyor 2 haftadır. ilk önceleri sağ sola sallanıyordu, öne eğilip kalıyordu. ama şu anda kendini kaldırabiliyor, dengesini rahatça kuruyor.
her çocuk farklı oluyor. çok da kasmaya gerek yok. senin bebişin adım atmayı bile öğrenmiş. bizimkinin öle şeylerle hiç arası yok.
Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
peki nasıl alıştırdın oturmaya? bütün gün destekli mi oturttun ne yaptın?
♥˙·٠•●♥ &#
Kayıtlı Üye
6.5 aylık bir oğlum var ama hala desteksiz oturamıyor oturttuğumda öne eğilip ayaklarıyla oynarken bir iki saniye duruyo ama sadece okadar..merak ettiğim şu: acaba ben mi çok aceleciyim yoksa artık oturma zamanı geldi mi?Bu arada 4 aylıktan itibaren ayakta duruyo bi iki hafta önce de dizlerini kırıp adım atmaya başladı ama şu oturma olayı çok canımı sıkıyor..sizin bebekleriniz nezaman tamamen desteksiz oturmaya başladılar?
benim oğlumda kızımda 9. aydan sonra desteksiz oturmaya başladılar.
her çocuk farklı olur elbet ama, bana 6.5 ay erken gibi geldi.
şimdilik yastıklarla destekleyin
vakti geldiğinde kendiliğinden desteksizde oturabildiğini farkedeceksiniz.
sevgiler...
salıncağında yada mama sandalyesine otururken kendi kendine dik oturmaya başladı. öyle olunca ben de koltuk kenarlarına destek yaparak oturtmaya başladım. orda da kendine öne atarak dik oturuyordu. öyle öyle derken iyice alıştı.
canım ben fizyoterapistim ve çocuklarla çalışıyorum.
oğlun gayet normal bence, 9 . aya kadar oturamayabilir, her çocuğun gelişim hızı farklıdır.
Ama hızlandırmak için oturmasını destekli oturtabilirsin. Zamanla kendini kontrol edecektir.
acele etme bence normal benimde oğlum 7 aylıkken desteksiz oturdu kızım 5.5 aylıkken kızlar erken erkekler geç oturtuluyo üzme kendini canım
Benim bebeğim 8.ayını doldurmak üzere ve yaklaşık 1 aydır desteksiz oturuyor. Tabi arada bir arkaya doğru düşmesini saymazsak :) Ben ay dolduğunda destekli oturtuyordum, 1 ay kadar sadece destekle oturdu,sonra kendiliğinden desteksiz oturmaya başladı. Yine de gün içerisinde çok fazla oturtmuyordum ilk zamanlarda. Sonuçta omurgaları gelişme aşamasında.
Arkadaşlar; ben de bebeğim yatarken kendi kendine ne zaman kalkıp oturacak diye merak ediyorum.. Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum :)
benimde kızım 5 aylıkken desteksiz öne eğik oturuyodu,ben korkuyordum ama 6,5 aylıkkende desteksiz oturdu.ama inanın her çocuk farklı,erkenden oturması zekasını falan veya nekadar uzun boylu ve sağlılı olucağını göstermez,bu yüzden hiç tkmayın,ben çevremde10 aylık oturup,yarındada yürüyn bebek bile gördüm,kardeşim öyleydi!