Bebek Beslenmesi Bebekler neden kavanoz mamasını yiyor, ev püresini yemiyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Oğluma evde havuçlu, patatesli, kabaklı püre hazırladım. Resmen "Bööööğk!" diyerek emdiği sütü bile kustu. Bebelac patates, havuç, kabak püresini yiyor. Neden evde yapılanı yemiyor. Tadı bana aynı geldi.

:119: Hepsini kendim yemek zorunda kaldım. Meyveler de aynı bu arada. Meyveyi de ben rendeleyince zor yiyor, hazırını lüp lüp yutuyor, bir de arkasından ağlıyor.

muhtemelen içindeki lezzet arttırıcılar, yapay maddeler hatta şeker yüzündendir..keşke hiç tadına bile baktırmasaydınız..

bende bazen yediriyorum kavanoz maması ve içindekiler kısmını okuyorum. içerdiği meyve yada sebzelere ek olarak pirinç unu gibi şeylerde yazıyor bazılarında. sanırım tadını sevdiren de onlar yoksa evde yaptıklarımızda aynı olurdu

ben de kızıma organik olan kavanoz pürelerinden verdim ama benimki sadece meyvelerden bazılarını sevdi ve yedi evde kendi yaptığım püre ve çorbaları daha çok yedi.O tür mamalar da yapay tatlandırıcılar yada kıvam vericiler kesinlikle kullanılmaz pirinç unu doğru bir tespit bir ürünün bebek maması yada organiktir belgesi alması çok zordur o yüzden ben güvenle yedirdim ayrıca pazarda nerden ithal edildiği yada toplandığı belli olayan hormonlu da olabilecek meyve ve sebzeler var bunlara da güvenmiyorum doğrusu,ha hep organik pazara gidiyorum yada kendim doğal tohumdan doğal gübreyle yetiştiriyorum diyorsanız ayrı tabi....yani bence illa kendim yapıcam içim rahat etmiyor diye düşünmek bence doğru değil bırak seviyorsa onlardan yesin kendini de bebişini de üzme....

kızlar bende evde yapıp veriyorum.ama arada bir milupanın organik kavanoz mamalarını veriyorum
üzerinde katkı maddesi yok diyor.denetimden de geçiyor.bunu bu kadar sorun etmeyin
ona bakılırsa bir çok anne bebe bisküvisi veriyor.onlar daha çok zararlı yada yapılan muhallebiler
hiç bir besin değeri yok.kendiniz yapın mutlaka ama yiyorsada yesin yani kasmayın okadar
canım soruna gelince kavanoz mamaları blendırdan geçirilmiş oluyor,püreli değil ondan olabilir mi acaba
bende ilk başlarda sebze çorbasını püreli verirken problem yaşadım.sonra alıştı ama kavanoz mamalarını güzel yiyordu.

canım ben aylarca normal raflarda bekleyipte hiçbişey olmayan kavanoz mama/meyve pürelerinin katkısız olabileceği düşüncesinde pek değilim açıkcası..herşeyin doğalından yanayım..hoş doğal pek bişey de kalmadıya..yinede organik sebzecilerdeyiz işte belki gerçekten organiktir diyerek..

ben de kavanoz mamalarında kullanılan sebze ve meyvelerin daha özenle seçildiğini ve hazırlandığını duydum ve okudum. biz pazardan rastgele alıyoruz, pazarda organik dedikleri ürünlere de ben güvenmiyorum.

annelik işte; hazırı yemesin, benim hazırladığımı yesin diye düşünüyor insan

canım annelerimizin yaptığı kışlık menemen(domates sosları)kavanozları nasıl duruyor peki?
benim 1 seneyi geçti,hala bozulmadı.katkı maddesi de koymadım görünürde:)
bu konuyla ilgilide milupaya mail attım gelen cevapta
kavanoz mamaları vakum altında hava almayacak şekilde kapatıldığı için son kullanım tarihine kadar tazeliğini korumaktadır. Hiç bir katkı maddesi içermeyen ürünler annelerimizin evde yaptığı konserveler gibi üretilmektedir. şeklinde bir cevap geldi.
yanlış anlaşılmasın tabiki kavanoz mamalarından yana değilim ama bunu bu kadar abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum
ayrıca bende evde kendim hazırlıyorum günlük.
herkesin doğrusu farklı ama benim için kavanoz maması; şeker,tuzlu,salçalı yemeklerden,inek sütü,bebe bisküvisi,muhallebi vs. gibi yiyeceklerden daha iyi

:) aynı düşüncedeyiz ama fark bir şekilde belli oluyor bazen hazırda almak zorunda kalıyoruz :)

meyveli kavanoz mamasında şeker varmış, ben görmemişim. sebzelisinde de üzüm suyu, kanola yağı vb. yazıyor. bir şekilde tatlandırıyorlar yani.

-bu arada yine havuç haşladım, önce çatalla ezdim, pütürlü olsun diye. ağzında biriktirmiş yine hepsini çıkardı.
-blenderda iyice ezip bebek sütüyle sulandırdım. yine yemedi

çarşamba günü sünnet oldu, hiçbir şey yedirmeye çalışmadım. kavanoz sütlaç ve yoğurtlu ananas gibi birşey verdim, severek yedi. pipiciği iyileşsin baştan başlayacağım her şeye inşallah. ben 2 yaşına kadar şeker ve tuz yedirmeyi düşünmüyordum ama kaşık mamalarında, kavanoz mamalarında, herşeyde şeker var nerdeyse

sütlü pirinçli kaşık mamasını da çok sevdi, ben de çok sevdim, nerdeyse ben yiyecektim; çünkü onda da şeker var.

benim oğlumda tatlı şeyleri yemiyor anlamıyorum
ben bakıyorum tadına çok güzel ama ağzına alınca yüzünü buruşturuyor
canım 2 yaş çok değil mi 1 yaşına kadar şeker tuz yasak diye biliyorum?

Bugün tavuk, havuç, patates haşlayıp blenderden geçirdim. Oğlum yine yemedi, sonra üstüne limon sıktım, isteyerek yedi. Ekşi mi seviyor ne?

Sevindim canım :13:
belki ekşiyi seviyordur.
kızlar bu arada bal kabağı çok faydalıymış
mevsimi de geldi.çorbasını yapıp yedirebilirsiniz bebişlerinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…