Bebekler ne zaman konuşmaya başlar?

Prima Marka Elcisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
134
171
44
Bak-su-konusana-605.jpg

Kelime oyunu

Kelimeleri bir araya getirip cümle kurmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Karmaşık kurallara uymak ve yetişkinlerin zaten bildikleri dilbilgisi kurallarını anlamak gerekir. Fakat bebeğiniz için cümle kurmak başlangıçta gerçek bir zorluktur. Bir dakikalığına kendinizi onun yerine koymaya çalışın. Bu yazıdaki herhangi bir cümleye bakın ve bu cümledeki kelimelerin kaç ayrı şekilde dizilebileceklerini düşünün. Şüphesiz dil öğrenirken pek çok denemeler ve hatalar yapılabilir. Fakat enteresandır ki, kimi dilbilgisi hatalarını hiçbir bebek yapmaz, çünkü daha konuşmaya ve cümle kurmaya başlamadan temel dil bilgisi kurallarından bazılarını zaten öğrenirler.

Kelimeleri bir araya getirip cümle kurmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Karmaşık kurallara uymak ve yetişkinlerin öylece kabul ettikleri dil bilgisi kurallarını anlamak gerekir. Fakat bebeğinizin cümle kurma yetenekleri zamanla gelişir.

Sizin bebeğinizin ilk kelimesi ne oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne güze

ne güzel bende çok çabaladım ilk dede sonra baba 3. Surada anne dedi

Benim ilk çocuğum baba demişti çok üzülmüştüm o zaman.

Minik kızım ilk anne dedi nasıl mutlu oldum anlatamam. Çok duygulandim o an hemen sarıldım kokladım kuzumu.
Şimdi anne ve Mama diyor hala baba demedi :dondurma:

Anne dedi ilk sonra baba ve dedeyi ayni gun soyledi. Bikacgun sonra Allah dedi. Babam onu ''git lennn !!''diye seviyo. Ama surekli surekli soyluyo. 5. soyledigi sey ayni babamin ses tonuyla vurgusuyla git len demek oldu birine sevgisini ifade etmek istediginde git len diyo. :KK48:

Bak-su-konusana-605.jpg

Kelime oyunu

Kelimeleri bir araya getirip cümle kurmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Karmaşık kurallara uymak ve yetişkinlerin zaten bildikleri dilbilgisi kurallarını anlamak gerekir. Fakat bebeğiniz için cümle kurmak başlangıçta gerçek bir zorluktur. Bir dakikalığına kendinizi onun yerine koymaya çalışın. Bu yazıdaki herhangi bir cümleye bakın ve bu cümledeki kelimelerin kaç ayrı şekilde dizilebileceklerini düşünün. Şüphesiz dil öğrenirken pek çok denemeler ve hatalar yapılabilir. Fakat enteresandır ki, kimi dilbilgisi hatalarını hiçbir bebek yapmaz, çünkü daha konuşmaya ve cümle kurmaya başlamadan temel dil bilgisi kurallarından bazılarını zaten öğrenirler.

Kelimeleri bir araya getirip cümle kurmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Karmaşık kurallara uymak ve yetişkinlerin öylece kabul ettikleri dil bilgisi kurallarını anlamak gerekir. Fakat bebeğinizin cümle kurma yetenekleri zamanla gelişir.

Devamını okumak için tıklayın :)

Sizin bebeğinizin ilk kelimesi ne oldu?
anneanne diyor galiba emin değiliz...

kızım 6 aylıkken baba demeye başladı sonra dede mama meme gel demeye başladı şimdi bi yaşına geldi ancak anne demeye başladı

X