Bebek Beslenmesi bebekler ne kadar emzirilmeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minikannis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2020
132
267
29
kizlar bebegim 14 aylik ama yemek asla yediremiyorim sanirim emmek istedigi icin yemegi reddediyo bi kac saat emmese yemek yiyo azcik ama memeyedaha düşkün memeden kesip yemek yedirmek mi daha mantikli yoksa 2 yasina kadar sadece emmesi mi

Bazı doktorlar 6aydan sonrasının boş olduğunu söylüyorlar ama ne kadar doğrudur bilemem. Belli bi yerden sonra süt yetmiyor çocuğa o kesin ama doktorunuza sormalısınız bence bunu. Yeterli mi yeterli değil mi o karar verir. Benim 4 aylık sürekli memede mesela ama sürekli artık memeye yapışık geziyo şaka maka. Bunu bende çok merak ediyorum. İlk çocuğum 7 ay emdi kendi istemedi daha fazla emmek bıraktı. Şu an fazla emzirme fikri beni çok korkutuyor hep böyle yapışık mı yaşicaz diye. Sorarsanız banada söyleyin lütfen 😄

Bazı doktorlar 6aydan sonrasının boş olduğunu söylüyorlar ama ne kadar doğrudur bilemem. Belli bi yerden sonra süt yetmiyor çocuğa o kesin ama doktorunuza sormalısınız bence bunu. Yeterli mi yeterli değil mi o karar verir. Benim 4 aylık sürekli memede mesela ama sürekli artık memeye yapışık geziyo şaka maka. Bunu bende çok merak ediyorum. İlk çocuğum 7 ay emdi kendi istemedi daha fazla emmek bıraktı. Şu an fazla emzirme fikri beni çok korkutuyor hep böyle yapışık mı yaşicaz diye. Sorarsanız banada söyleyin lütfen 😄
😁 siz birde biraz büyüyünce görün ay gelip gelip kazağımi kaldiriyo emme delisi oldu bebekken zorla emzirirdim büyüdükçe memeye bağlandı ben de bazen yeter diyorum yemek yemedigi icin ama doktora sormadan biraktirmicam

kizlar bebegim 14 aylik ama yemek asla yediremiyorim sanirim emmek istedigi icin yemegi reddediyo bi kac saat emmese yemek yiyo azcik ama memeyedaha düşkün memeden kesip yemek yedirmek mi daha mantikli yoksa 2 yasina kadar sadece emmesi mi
Üç ana iki ara öğün verin.
Bunların dışında her istediğinde emzirin iki yaşa kadar. Sonrasında emzirmeyi doğru bulmuyorum çünkü 2-3 yaş civarında cinsel kimliği fark etmeye başlıyorlar, sorun oluyor. Zaten iki yaştan sonra caiz değil galiba

Ben 8-9 ay’a kadar emzirmeyi düşünüyorum, 2 yaş çok fazla. Sonrası yemeğe ağırlık verip 1 kere falan veririm ama fazlası olunca yemek yemiyorlar. Annem çok uzun emzirdi kardeşimi halen bi şey yemek yemek seçer. Çok emen tüm kişilerde gördüm bunu. Çoğu doktorda aynı şeyi söylüyor ama doktoruna sormak en iyisi gelişimine bakmalı.

İki yaşa kadar emzirmek Kuranı Kerimde tavsiye edilir. O yüzden benim kistasim da bu

çocuk bırakana kadar emzirin. 6 aydan sonra yetmiyor falan yalan tamamen. Mama firmalarının uydurması bence. Zorla kesmeye çalışmayın 2 yaşında bile değil daha.

Bebek emdiği yere kadar emmeli, alt sınır 2 yaş. Caizlik durumu filan da yok. 2 yıl bebeğim hakkı sonrası anneye kalmış ama günah filan değil. Ayrıca 2-3 yaş arası çocuklar cinsiyetini anlamaya başlıyor, cinsellikle bu durumun zerre alakası yok. Yapılan araştırmalarda 2 yaş ve üzeri emzirmelerde anne sütünde beyin geliştirici protein ağırlık olarak bulunmakta. Benim oğlum emiyor ve canavar gibi de yiyor. Emmek ile yemek yemek arasında çok bir bağlantı yok. Emmeyi kesince yemeye başlayan bebek ben hiç görmedim. Çoğu anne de pişman oluyor bu yüzden. Benim oğlum 21 aylık, en az 30 aya kadar planlıyorum. Çünkü zaten yedirdiğim hiçbir şey anne sütü kadar değerli değil.

Ben 8-9 ay’a kadar emzirmeyi düşünüyorum, 2 yaş çok fazla. Sonrası yemeğe ağırlık verip 1 kere falan veririm ama fazlası olunca yemek yemiyorlar. Annem çok uzun emzirdi kardeşimi halen bi şey yemek yemek seçer. Çok emen tüm kişilerde gördüm bunu. Çoğu doktorda aynı şeyi söylüyor ama doktoruna sormak en iyisi gelişimine bakmalı.

ben de hiç emmemişim çocukluğumda inanılmaz yemek seçiyordum. Köfteden başka bir şey yediğimi hatırlamıyorum.😂

Anne sütündeki antikorlar çocukları önemli hastalıklardan korur. Hiç hastalanmaz demiyorum ama atlatırken faydalı olur. Yemek seçmekle falan uzaktan yakından alakası yok. Yiyeceklerini sebzeli çeşitli yaparsanız damak tadı oluşur, yemek seçmez. Yukarıda yazmışlar üç ana öğün, iki ara öğün. İstediği kadar da emzirmek gerekiyor

şimdi bebeğe ne zaman ne yedirmek istiyorsunuz nasıl bir emme düzeniniz var bu önemli

yani bebek uyandı saat 7.30 siz onu emzirip üstüne de 8 de kahvaltı verirseniz yemez

öğlen de yemeğini yedirip üstüne emzirilir mesela

sürekli meme ağızda ise muhtemelen dişleri çıkacaktır, biraz izin verin ama ana öğünlerini de yedirin

tabii ne yedirdiğiniz de önemli yani pilav makarna ya da suda haşlanmış sebze yerine emmesi daha sağlıklı zira yukarıda yazdıklarımda büyümek için gereken protein nerede ise hiç yok

Bebek emdiği yere kadar emmeli, alt sınır 2 yaş. Caizlik durumu filan da yok. 2 yıl bebeğim hakkı sonrası anneye kalmış ama günah filan değil. Ayrıca 2-3 yaş arası çocuklar cinsiyetini anlamaya başlıyor, cinsellikle bu durumun zerre alakası yok. Yapılan araştırmalarda 2 yaş ve üzeri emzirmelerde anne sütünde beyin geliştirici protein ağırlık olarak bulunmakta. Benim oğlum emiyor ve canavar gibi de yiyor. Emmek ile yemek yemek arasında çok bir bağlantı yok. Emmeyi kesince yemeye başlayan bebek ben hiç görmedim. Çoğu anne de pişman oluyor bu yüzden. Benim oğlum 21 aylık, en az 30 aya kadar planlıyorum. Çünkü zaten yedirdiğim hiçbir şey anne sütü kadar değerli değil.
Katılıyorum.
İştahsız olduğu ve başka birkaç sebeple yaklaşık 3 yaşına kadar emzirdim.
Sonrasında pek bir değişiklik yok iştahında.
Ben de bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.
İyi ki emzirmeyi uzun tutmuşum, en azından ordan beslendi.

2,5 yaşına kadar emzirdim. Emzirirken iştahsızdı, emzirmeyi bıraktım yine iştahsız. Değişen bir şey olmadı. Komşum 3bucuk yasına kadar emzirdi çocuk hem emiyordu hemde iştahlıydı 3 buçuk yaşında 20 kilo siz düşünün :) bence 2 yaşına kadar emzirin.

Geceleri emiyor mu?
Gece Emmeleri beni mahvetti ya :KK43:

çocuk gelişim uzmanı olarak kendi fikrimi söylemek istiyorum.dünya sağlık örgütü, annede süt varsa ve emzirmeyi sonlandırmayı gerektirecek bebekte yada annede bir sağlık problemi yoksa en az 6 ay su bile vermeden sadece anne sütü diyor. 1 yaşa kadar ise bebek ek gıdaları tanıma aşamasında oluyor ve anne sütü ağırlıklı olmak üzere ek gıdaya alışıyor. 1 yaştan itibaren artık çocuğunuza sofra kültürünü ve yemekleri öğretmeniz gerekiyor. şayet bebeğiniz hem yemeği kabul ediyor hem de emiyorsa kilo alımı boy artışı düzenli devam ediyorsa istediğiniz yaşa kadar bebeğinizi emzirebilirsiniz.
ancak sadece süt ile beslenen bebekte kilo alımı az yada hiç olmuyorsa boy uzaması durmuşsa o zaman beslenmeyi yeniden düzenlemek gerek. sütü kesmek zorunda değilsiniz tabiki. ama biz böyle durumlarda eskiden önce anne sütü sonra kahvaltı derken annelere tam tersini yapmalarını söylüyoruz. yani önce zorlamadan 3-4 kaşık bile olsa kahvaltı sonra anne sütü. bebek yeme düzenine elbet alışacaktır. ama siz istikrarlı olun. zorlamadan yavaş yavaş aldığı ek gıdaları arttırın. önce sevdikleri ile başlayın mesela.

Her ikisi de mantıklı değil. Dengeyi kurmalısınız. Ancak şu dönemde kesinlikle ana doyma besin kaynağı yemekler olmalı

X