Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiBebekler için kahvaltıda neler hazırlamalıyız?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar benim 18 aylık bir kızım var, ona bazen kahvaltıda ne versem diye düşünüyorum. Bebekleriniz için kahvaltıda farklı olarak yaptığınız şeyler varsa paylaşır mısınız? Çünkü bazen zeytin, peynir, yumurta çocuğumu heveslendirmiyor hatta bunları bile bazen zorla veriyorum. Öğlen ve akşam idare ediyoruz ama kahvaltısını daha çok anne sütüyle geçirmemesi için farklı şeyler yapayım istiyorum.
Anlaşılan kimse farklı bir şey yapmıyor. Yani hep peynir, zeytin, yumurta vb. mi veriyoruz bebeklerimize? Bugün uyandığında yayla çorbası içireceğim inşallah. En çok onu seviyor zaten.
benim kızım da 18 aylık.
bu zamana kadar hep bulamaç yapıyordum..(süt,peynir,bal,tereyağ,susam,yumurtasarısı,bebe bisküvisi)
simdi bıraktım çünkü benimle beraber oturup aynı seylerden yemesi gerektiğini düşündüm.
mesela sabahları muhlama (yağ,peynir,un dan yapılan bir yemek) yedirmeeye başladım.
sonra krep yaptım,ertesi gün tost bol kaşarlı,böyle böyle değişik ve çeşit yemeye başladı ...
tabi içecek olarak yanına çok açık şekerli çay veriyorum onsuz kahvaltı yapmaz :)
sen de deneyebilirsin bence yavaş yavaş
hoşuna gider..tabi bu saydıklarım sabah kahvaltısı için olan seçeneklerdi
İki dilim tost ekmeğine tereyağı sürüp yağlı kısımları içte kalacak şekilde içine 1dilim kaşar koyuyorum.bir tabakta 2bıldırcın yumurtasıyla 2kaşık kadar sütü çırpıp hazırladığım tostu bu yumurtalı sosa batırıp tamamını çekmesini sağlıyorum.az yağlı teflon tavada kısık ateşte iki tarafınını pişiriyorum.yanında taze sıkılmış portakal suyuyla veriyorum.bir de kahvaltılık olarak fındık ezmesini seviyor.şu şekerli dövülmüş fındıklar var ya,yüzde 70fındık,çikolatalı değil.sanırım bimde de var
Bu saydıklarınız içerisinde kızım için tostu denememiştim belki sever. Muhlamayı babası çok seviyor, minnoşum peynire karşı çok katı maalesef.Aslında değişik şeyler yapıyorum ama kızım biraz önyargılı davranıyor yiyeceklere.Bazen ısrarla istemediği gıdayı zorla ağzına tıkıyorum tadını alınca yer diye.Hakikaten tadını alınca reddetmekten vazgeçiyor.Yani yemeğe pek düşkün değil.Sevdirmem için değişiklik işe yarar belki diyorum.
İki dilim tost ekmeğine tereyağı sürüp yağlı kısımları içte kalacak şekilde içine 1dilim kaşar koyuyorum.bir tabakta 2bıldırcın yumurtasıyla 2kaşık kadar sütü çırpıp hazırladığım tostu bu yumurtalı sosa batırıp tamamını çekmesini sağlıyorum.az yağlı teflon tavada kısık ateşte iki tarafınını pişiriyorum.yanında taze sıkılmış portakal suyuyla veriyorum.bir de kahvaltılık olarak fındık ezmesini seviyor.şu şekerli dövülmüş fındıklar var ya,yüzde 70fındık,çikolatalı değil.sanırım bimde de var.
Aslında sizin ve diğer arkadaşların yazdıklarından anlıyorum sorun hazırladıklarımda değil. Çünkü yaptıklarım hemen hemen aynı. Benim kızım yemeğe pek düşkün değil. Acaba emzirdiğim için mi? Siz emziriyor musunuz acaba?
Yani memeye de güveniyorlar mutlaka yememelerinde etkisi oluyordur,acıkınca meme diye ağlıyor benimki,emzirince iştahını kesiyordur mutlaka.ama bir taraftan da iştahsız çocuğa ne yaparsan yap yine iştahsız.benimki de yemez içmez,bende hala emziriyordum,şimdi 2gündür kesmeye çalışıyorum,bakalım bu kaçıncı deneme oldu
İki dilim tost ekmeğine tereyağı sürüp yağlı kısımları içte kalacak şekilde içine 1dilim kaşar koyuyorum.bir tabakta 2bıldırcın yumurtasıyla 2kaşık kadar sütü çırpıp hazırladığım tostu bu yumurtalı sosa batırıp tamamını çekmesini sağlıyorum.az yağlı teflon tavada kısık ateşte iki tarafınını pişiriyorum.yanında taze sıkılmış portakal suyuyla veriyorum.bir de kahvaltılık olarak fındık ezmesini seviyor.şu şekerli dövülmüş fındıklar var ya,yüzde 70fındık,çikolatalı değil.sanırım bimde de var.
Aslında sizin ve diğer arkadaşların yazdıklarından anlıyorum sorun hazırladıklarımda değil. Çünkü yaptıklarım hemen hemen aynı. Benim kızım yemeğe pek düşkün değil. Acaba emzirdiğim için mi? Siz emziriyor musunuz acaba?
merhaba benımde kızım 19 aylık bır hafta öncesıne kadar emıyordu ve hiç yemege düşkün değildi bir haftadır bıraktık memeyı cok sükür yemeklerını yiyor memeye güveniyorlar
Herkese merhaba benimde 9 aylık bir oğlum var ben kahvaltıda bebek bisküvisi 6 adet,bir tatlı kaşığı labne peyniri ,çay kaşığı pekmez ve 1 gün arayla yumurta koyuyorum ve süt ile hazırlıyorum severk yiyo acaba başka ne verebilirim birde sizce süt vermem sakıncalımı teşekkürler.
Herkese merhaba benimde 9 aylık bir oğlum var ben kahvaltıda bebek bisküvisi 6 adet,bir tatlı kaşığı labne peyniri ,çay kaşığı pekmez ve 1 gün arayla yumurta koyuyorum ve süt ile hazırlıyorum severk yiyo acaba başka ne verebilirim birde sizce süt vermem sakıncalımı teşekkürler.
Merhaba canım 1 yaşından önce bebeklere inek sütü vermek sakıncalı. Evde kendi yaptığın şeyleri vermeye çalış. Bebe bisküvisi ve labne peynir demişsin ya onların yerine kendi yaptığın bisküvi ve tuzsuz peynir verebilirsen daha iyi. Mümkün mertebe hazır şeyler verme. Maalesef onların içerisinde katkı maddeleri çok var. Bebeklerimizi ne kadar doğal besleyebilirsek daha sağlıklı olurlar Allah' ın izniyle. Kahvaltıda bazen çorba da içirebilirsin, ekmek doğradığın yoğurt da olabilir mesala.Bir de yukarıda arkadaşların verdiklerinden bazılarını azar azar deneyebilirsin.Artık dişleri çıkmıştır nasılsa bazı gıdaları olduğu gibi ( çekirdeksiz zeytin, yumurta vb.) verebilirsin.
benim oğlum da 7,5 aylık bulamaç şeklinde yemiyyor kahvaltısını. Ben de her sabah evyapımı tarhana pişirip içine keçi peyniri, evyapımı ekmek koyup yediriyorum. Ben de çeşit arıyorum aslında başka ne verebilirim diye. Bir arkadaş labne peyniri demiş onun çok zararlı olduğunu söylemişti doktorumuz. Keçi peynirini önermişti bize.
Zaten emdikleri için çok iştahları olmuyor başka şeylere. Ama Allah' ın izniyle 2 yaşını dolduruncaya kadar emzireceğim. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de 2 yaşa kadar denilmiş. Mevla böyle demişse vardır bir hikmeti. Hani kimi sağlık otoriteleri 1,5 yaşa kadar yeterli diyorlar ya ben buna katılmıyorum. Geçenlerde bir yazar da " az emen çocukla tam emen çocuğun arasındaki farkı gözlerine baktığınızda bile anlayabiliyorsunuz" demişti.
benim oğlum 2 yaşında bende zaman zaman bisküvili mamadan yapıyorum başka türlü yumurta yemiyo.bazen patatesleri küptoğrayıp az yağda kızartıp üzerine yumurta kırıyorum.bazende tabi gönlülü olursa tahin pekmezi çikolatakalata diye kaşık kaşık kendi yiyo, bazende ben küçük ekmeklere batırarak yediriyorum.1 yaşındaykende pekmez,nişasta,un ve su ile muhallebi yapıyodum onu yiyodu.şu anda ama çok zor yapsam kesinlikle yemez
Zaten emdikleri için çok iştahları olmuyor başka şeylere. Ama Allah' ın izniyle 2 yaşını dolduruncaya kadar emzireceğim. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de 2 yaşa kadar denilmiş. Mevla böyle demişse vardır bir hikmeti. Hani kimi sağlık otoriteleri 1,5 yaşa kadar yeterli diyorlar ya ben buna katılmıyorum. Geçenlerde bir yazar da " az emen çocukla tam emen çocuğun arasındaki farkı gözlerine baktığınızda bile anlayabiliyorsunuz" demişti.
tabiki 2 yaşa kadar emzirmek çok iyi ama hiç emziremeyen yada az emzirebilen anneler var annelerin psikolojisini düşünerek yazmanızı tavsiye ederim o cümleyi söyleyen kişide insan ayrımı bir zavallıdır ona yazar demek yazarlara hakarettir
ben hic bebe biskuvisi vermedim, icerigi bana saglikli gelmiyor , benim oglum 2 hafta sonra 1,5 yasinda olacak, 9. aydan itibaren kahvalti vermeye basladim önce sadece yumurta sarisi ile basladim biraz ekmek , sonra yumurtayi yagda menemen seklinde pisirdim baya sevdi , bi süre sonra sirf yumurta verdim yaninda portakal suyu ile beraber arada salatilik domates, 13 ayliktan sonra beyaz peynirde yemeye basladi arada kasar da yer, simdi acikcasi ben ne yersem onada aynisini yediriyorum.
yani klasik kahvalti en saglikisi bence arada degisik omletler krepler olur belki bazen pogaca acma yaparim o kadar, fazlasina lüzüm yok.
ara ögün olarak yogurt yer , cerez yer sam fistigini kuru kaysiyi cok sever , ivir zivir vermem hic.
ben süt konusunda kararsizim benimki her iki sütüde icer devam sütünüde inek sütünüde ayirt etmz. ama ben kararsizim kime inanacigimi bilemiyorum artik
tabiki 2 yaşa kadar emzirmek çok iyi ama hiç emziremeyen yada az emzirebilen anneler var annelerin psikolojisini düşünerek yazmanızı tavsiye ederim o cümleyi söyleyen kişide insan ayrımı bir zavallıdır ona yazar demek yazarlara hakarettir
Sanırım demek istediğim şeyi yanlış anlamışsınız. Ben burada emzirebilme imkanı varken süt bol olduğu halde bilinçli olarak emzirmekten kaçınmanın yanlışlığını kastetmişim. Gayr-i ihtiyari çocuğunu emziremeyen bir anneye neden emzirmiyorsun denebilir mi? Allah herkese çocuğunu kendi sütüyle beslemeyi nasip etsin inşallah. Sütü olduğu halde çocuğunu emzirmekten kaçınan anneler biliyorum ben maalesef.
Ayrıca yazarımızda insan ayrımı yapmamış sadece anne sütünün önemini anlatmak için böyle bir cümle kullanmış şimdi bu insan ayrımcılığı mı oluyor? Özel okulda okumuş bir öğrencinin eğitimi ile sıradan bir okulda okuyan öğrencinin eğitimi arasındaki farkı söylemek onlara bir hakaret mi oluyor acaba? Bence yazarı tanımadan siz ona hakaret ve haksızlık etmişsiniz